Reklama

Reklama

Psycho II

Trailer 2

Obsahy(1)

Třiadvacet let poté, co byl Norman Bates uznán duševně chorým pachatelem dvojnásobné vraždy a zmizel za branami psychiatrického ústavu, byl lékaři uznán za vyléčeného a přes protesty některých lidí propuštěn. Kvůli snížení státního rozpočtu však Normana nečeká žádná "mezistanice", která by mu ulehčila návrat do normálního života a také není určen žádný sociální pracovník, který by ho občas navštívil. Norman se vrátí zpět do starého gotického domu nad Batesovým motelem a najde si práci v kuchyni blízkého motorestu jako umývač nádobí. Spřátelí se se sympatickou číšnicí Mary, která dokonce souhlasí, že se k němu nastěhuje. Jenže pak to začne znovu. Jeho dávno mrtvá "matka" mu začíná telefonovat a zanedlouho dojde k první vraždě. Není divu, Norman, který vypadá jako by se snažil žít v klidu, je neustále pronásledován sestrou své dávné oběti (pamatujete na slavnou vraždu ve sprše?) a navíc se dovídá, že jeho matka ve skutečnosti jeho matkou nebyla. Není divu, že se mu vrací znepokojivý pohled a mrtvých přibývá. Zda však vraždí Norman nebo někdo úplně jiný, to zdaleka není jediné překvapení, které vás v závěru filmu čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (138)

hans500 

všechny recenze uživatele

Tak Hitchcock se od toho čekat nedal, a možná proto byl film příjemným překvapením. Na původní Psycho nemá ani omylem, ale překvapivě se film hodně povedl, scénář je nadprůměrný a zajímavý, Anthony Perkins opět vynikající, taktéž Meg Tilly a Vera Miles hrají dobře, hudba dobrá a i režie slušná. Počet vražd se o dost zvýšil a jsou dobře natočené, závěrečná pointa také fajn. Slabší 4*. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Usaď mě do mého křesla, Normane. Nejsem ještě ospalá..." Těch třiadvacet let je opravdu znát, a to nejen ve tváři Anthonyho Perkinse. Barva, sympatické postavy, věrohodnější provedení "bodacích" scén a zcela nový (nezapomenutelný) pohled na Normana Batese, to vše dělá z "Psycha II." film/horror, jenž hravě předčí originál. Alespoň dle mého.;-) ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Lepší, než jsem čekal, a ne tak zbytečné, jak jsem se bál. Hitchcockova atmosféra je samozřejmě někde úplně jinde, ale potěší nejednoznačnost hlavního, ehm, hrdiny, který alespoň v mém případě vzbuzoval střídavě lítost a strach, a u něhož jsem si docela dlouho nebyl jistý tím, co se doopravdy děje a co je jen v jeho hlavě. Krvavé finále bylo přímo monstrózní a závěrečná rána vše zpečetila. Mrzelo mě jen lajdácké chování policistů, na nichž si scénář nedal záležet ani zpola tak jako na Batesovi a spol. Hudba Jerryho Goldsmithe byla fajn - nic zapamatovatelného, ale stoprocentně účinná. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ani druhé Psycho není žádný velký horor, i když tentokrát je toho napětí trochu víc. Docela hezky to rozvíjí postavu Normana Batese a nepůsobí to nijak nastavovaně. Filmařsky to sice není tak elegantní, ale doba pokročila a čistě technicky je to prostě lepší, i když ani tentokrát ty mordy za moc nestojí. Ale o nich Psycho až tak stejně není. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nakrútiť sequel Psycha je na prvý pohľad podobne obskúrny, ako nakrútiť sequel Čeľustí. Na strane druhej: koho nezaujíma, čo sa s Normanom stalo po kultovom konci Hitchcockovej klasiky? A ostatne už autor knižnej predlohy Bloch napísal niekoľko pokračovaní Psycha. Takže v konečnom efekte: prečo nie, dočerta? Problém predstavuje zmätený scenár hádžuci dvojke polená pod nohy . Vôbec jej nepomáha, skôr naopak. Hororových fanúšikov poteší prekvapivá brutálnosť vrážd, miestami pripomínajúca až Piatok 13 (!). ()

Galerie (91)

Zajímavosti (13)

  • Když Mary a Norman poprvé jdou do pokoje jeho matky, můžete před rozsvícením na pravé straně zdi spatřit siluetu Alfreda Hitchcocka. (Chatterer)
  • Meg Tilly nikdy neviděla původní Psycho. Velmi se divila tomu, když Anthony Perkins na sebe strhl veškerou pozornost tisku, který oslavoval jeho comeback. (Chatterer)

Reklama

Reklama