Reklama

Reklama

Modrá laguna

  • USA The Blue Lagoon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Slavný a ve své době skandální film, který těží z oblíbené robinsonské tematiky a nádherné přírody tichomořských ostrovů, je adaptací viktoriánského románu Henryho de Vere Stacpoolea. Vypráví romantický příběh, jehož hrdiny jsou dvě děti, Richard a Emmelina. Ty s lodním kuchařem Paddym Buttonem jako jediné přežijí ztroskotání zaoceánské lodi a zachrání se na opuštěném tichomořském ostrově, který se pro ně na dlouhé roky stane novým domovem. Starý námořník sice zemře, když na břehu najde vyplavený soudek s rumem a poněkud to přežene s ochutnáváním, ale předtím ještě naučí děti, jak na neobydleném ostrově přežít. Naštěstí jde o nádherný kout země, plný ovoce a obklopený mořem, bohatým na ryby. Roky plynou, malí trosečníci dospívají a jejich vztah se postupně mění v lásku, z níž se po čase narodí syn, který dostane po kuchaři Buttonovi jméno Paddy. Když však Richard objeví stopy po hostině lidojedů, kteří na ostrov přijeli ze sousedního ostrova, začne v něm zrát odhodlání ostrov kvůli bezpečí svých blízkých opustit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (241)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Naprostá zhovadilost, která okupovala předrevoluční černý trh pirátských VHS. Vůbec netuším, co je na filmu romantického, snad jen opravdu ty dvě pářící se želvy, které budou vidět :-) Největší akce filmu je přicházející perioda hlavní hrdinky a marná snaha postpubertálního kašpara ji zaujmout! Pokračování téhle tragické slátaniny, už byl jen poslední hřebík do rakve totálního průseru! Hvězda ze soucitu a taky těm želvám :-) ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

“Throwback Thursday #18” - Musím říct, že do Modré laguny se mi opravdu nechtělo, 20 let se mi dařilo se filmu úspěšně vyhýbat, ale bohužel to přibylo na Netflixu, tak jsem si řekl fuck it, let’s watch it. O filmu jsem věděl několik faktů, jedním z nich je, že ho točil režisér Pomády a Bílého tesáka, Randal Kleiser. Druhým z faktů je, že byl film ve své době kontroverzní ohledně nahoty, sexuality a incestu. Dalším z faktů je, že jak Christopher Atkins tak Brooke Shields byli za své herecké výkony vysmíváni a druhá jmenovaná získala za svůj výkon svoji první Malinu. Film jako takový postrádá jakoukoliv logiku a hlavní postavy předvádí strašlivé herecké výkony. Nejlepší postavou ze tří trosečníků je Paddy, toho si však divák moc neužije. Jak pak začnou ty cajdáky mezi ústředním párem, čeká divák na konec jako na zázrak. Říkal jsem si, že třeba konec bude zajímavý, ale ten byl asi nejdebilnější moment celého filmu. Ty bobule věčného spánku bych si zobnul jako snack, kdybych tenhle film musel ještě někdy sledovat. Jedna hvězda za záběry na tamní floru a faunu, druhá za Paddyho. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Je to už hodně dávno co jsem tento snímek viděl, ale vím, že mě moc neoslovil a celkově mi to přišlo jako slabší průměr. Jediné co stojí za zmínku je půvabná Brooke Shields a překrásný ostrov, na kterém natáčení probíhalo. Ať už se jedná o klasiku či ne, tak podruhé už bych to rozhodně nemusel...... ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Krásný, smutný, dojemný, ale i moc hezky romantický film, který je dnes už naprostou klasikou, a tady je zjevně podhodnocen. Viděl jsem ho teď po asi dvaceti letech a musím říct, ach ta nostalgie.. Já tomu prostě musím dát hodně hvězd, Broke je nádherná a příběh moc zajímavý, dle mého i lepší než ten Robinsonův...80% ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Po strašně dlouhé době jsem si film pustil na netflixu a pochibuju, že bylo chlapa co by se do Brooke Shields nezamiloval na první pohled. Když pominu naivitu obou hlavních hrdinů, nádherná příroda a záběry jsou k nezaplacení. Modrá laguna by za mých mladých let brán jako erotický film, což ale není vůbec pravda. Musím hodnotit že i po 40 letech je film velmi koukatelný ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Brooke Shields byla první herečkou, která se dočkala ocenění Zlatou malinou v kategorii nejhorší herečka. (Terva)

Reklama

Reklama