Reklama

Reklama

Epizody(29)

Obsahy(1)

Táto historická dráma sa odohráva v čase vlády dynastie Joseona za panovania kráľa Jeongjoa. V centre príbehu sú udalosti súvisiace so sprisahaním korunného princa Sada. Bojovník Baek Dong, skutočná legenda, známa svojím šermiarskym umením a autorstvom príručky bojových umení v Joseone, vedie skupinu, ktorá má za úlohu chrániť kráľa Jeongjoa. Aby svoju úlohu splnili, jej členovia sa musia postaviť proti tajomnej organizácii, ktorej cieľom je zabiť kráľa. (ČSFD)

(více)

Recenze (7)

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Vzdávám se a hodnotím po dvanácti dílech. Nebaví mě to. V prvním díle se toho děje tolik, že jeden nestíhá, ještě s postavami necítí, nevtáhne ho to; zbytek začátku je pak rehash Naruta. ()

Bumkybunny 

všechny recenze uživatele

Upozorňuji, že hodnotím pouze první půltucet dílů, neboť jsem se na to už dál nevydržela dívat. Jestli jsem to zavrhla moc brzo a vyklube se z toho dobrý seriál - nevím. Ale můj volný čas není neomezený, takže se s tím už prostě nebudu zabývat. Představte si Naruta a Sasukeho, akorát Narutovi odeberte mozek a důstojnost. Ano, vznikne z toho docela děs. Mám ráda bojová umění i historická dramata, ale tohle se mi prostě nelíbilo. ()

Reklama

kubka4 

všechny recenze uživatele

Na tenhle seriál jsem narazil jen náhodou, ale ještě, že tak. Nechat si ujít něco tak dobrého by byl hřích. Zasazení do skutečné historie Korei je velice přesné a neubírá na atraktivitě. Děj mě nedovolil ,byť jen na chvíli, si oddechnout, musel jsem si pouštět jeden díl za druhým. A souboje? Co bych dal za to umět takhle s mečem... Postavy byly výborné a několikrát mě i velmi překvapily. S tím souvisely i skvělé herecké výkony. Málem bych zapomněl... Warrior Baek Dong Su má jeden z nejlepších OST, které jsem zatím slyšel. Hudba přesně pasuje k daným situacím a prohlubuje už tak výborný zážitek. Tohle historické drama mohu jen doporučit, rozhodně stojí za zhlédnutí. - 100% ()

Zelilu007

všechny recenze uživatele

Byla jsem extrémně moc překvapena co se v tomto seriálu dělo. Myslím, že už to vidět nechci. Ale je to určitě dobrý seriál. Akorát ta sexuální stránka věci mne vysloveně usadila do židle. Na Koreu!!!!!! ()

Roby 

všechny recenze uživatele

Historické seriály nemají u mě moc velký úspěch, ale Bang Dong Soo patří mezi ty na které budu vzpomínat v dobrém. Skvělý příběh i postavy se v síti politických intrik neskutečně vyvíjí a jsou každou epizodou zajímavější. Dobrá akční choreografie či hudba v osudových soubojích hlavních postav je tak výrazná, že vás hravě vtáhne do děje. Přátelství Yeo Woona s Baek Dong Sooem či Kim Kwang-Taek s charismatickým Chunem byly zpracovány doslova famózně. Po shlédnutí nevidím větší chyby nebo nedostatky, takže není moc za co srážet hodnocení. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Díky vřelému diváckému přijetí, tzn. vysoké divácké sledovanosti, se z původních čtyřiadvaceti dílů stalo dílu rovných třicet. Ačkoliv si někteří herci museli upravit své pracovní harmonogramy, nenašel se jediný, který by s prodloužením nakonec nesouhlasil. „Příběh bojovníka Dong-soo je ve své podstatě natolik rozmanitý a variabilní, že by z něj mohlo vzniknout další samostatné zpracování. V rozšiřujících epizodách se pokusíme celý příběh ještě více zatraktivnit.“ Prohlásil před zveřejněním radostné zprávy médiím samotný scénárista, Soon-gyoo Kwon. (Conspi)
  • Traumatický zážitek si z celého natáčení odnesl jihokorejský herec Seung-ho Yoo, tedy výrazná postava celé televizní série, onen záhadný nájemný vrah obestřený rouškou svůdného tajemna, který si jednoho odpoledne zkusil na vlastní kůži, jaké je to být přímým účastníkem dopravní nehody. Ve svém autě, kterým si to mířil - a jistě i v povolené rychlosti - hezky po rovině přímo z natáčecího placu, totiž na kluzké vozovce jaksi sklouzl a svůj vůz totálně odepsal. A pohled to byl jistě ošklivý, protože si z něj herec odnesl hluboké pohmožděniny na hlavě a v oblasti očí, jak se později v jihokorejských médiích uvádělo. Přivolanými záchranáři byl okamžitě převezen do nejbližší nemocnice. „Mockrát děkuji všem za jejich starost a za všechno, co pro mě udělali. Po incidentu se do médií dostalo hodně zpráv o tom, co se mi vlastně stalo. Můžu jen říct, že se nejednalo o signifikantní poranění, díky němuž bych nebyl schopný pokračovat v natáčení. Ve svém aktuálním stavu cítím, že mohu dál pokračovat v natáčení.“ Prozradil ještě téhož dne hospitalizovaný. Ve strohém oficiálním prohlášení ošetřujícího lékaře stálo jen to, že si herec poranil prostě jen spodní čelist. A že zhoršit by se jeho stav mohl hlavně v případě, kdy by tato integrovaná oblast utržila nějaký fyzický nátlak. Zastupující agent hercovi marketingové agentury San Entertainment později veřejně prohlásil. „Je pro nás velkou úlevou, že žádná z utržených zranění nejsou zásadního rozsahu. Seung-ho je houževnatý typ se silnou vůlí, proto jsme velice rádi, že bude normálně pokračovat ve své práci.“ O tom, v jakých podmínkách musejí jihokorejští umělci pracovat, tak zrovna o tom není potřeba se nijak dlouze rozepisovat. Proto je každému zřejmě jasné, že herec pokračoval v natáčení i přes bolesti a zvláštní smíšené pocity. (Conspi)
  • Dong-soo Baek (백동수), v tomto televizním zpracování ztvárněný jihokorejským hercem Chang-wook Ji, je podložen skutečnou historickou postavou korejských dějin. Dong-soo žil v letech (1743 - 1816) a díky svým bojovým schopnostem se stal hrdinou lidu, neboť společně se svými druhy střežil bezpečí dvacátého druhého panovníka čosonské vládnoucí dynastie, krále Jeongjo (1752 - 1800). Heroické skutky Dong-soo se staly podkladem pro vznik populární eponymní mahwy; korejské mangy, spisovatele Jae-hoon Lee, která pak stála v popředí pro vznik televizní série Warrior Baek Dong Soo (2011). S bojovníkem Dong-soo Baek se diváci mohou setkat také v historickém snímku The Grand Heist (2012), kde jej ztvárňuje jihokorejský herec Ji-ho Oh, a také v dalším úspěšném televizním provedení Lee San: The Wind Of The Palace (2007), v němž se Dong-soo objevuje coby osobní strážce a přítel samotného krále Jeongja. (Conspi)

Reklama

Reklama