Reklama

Reklama

Grizzly zabiják

  • USA Into the Grizzly Maze (více)
Trailer

James Marsden, Thomas Jane, Piper Perabová a Billy Bob Thornton se představí v akcí nabitém dobrodružství, které se odehrává v aljašské divočině. Když začne v místním městečku řádit nelítostný medvěd grizzly, šerif se vydá do lesa hledat svou manželku ekoložku. Místo ní zde však narazí na svého bratra, bývalého zločince, se kterým si už dávno nemá co říct. Oba se brzy ocitnou na útěku před obrovským medvědím zabijákem. Z lovce se stává lovná zvěř v tomto thrilleru o síle přírody a pachu krve, který zvedne diváky ze židlí. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (288)

curunir 

všechny recenze uživatele

,,...KEĎ SA NAŠTVE GRIZLY JE MU JEDNO, ČI SI DREVORUBAČ ALEBO OCHRANCA, VŠETCI CHUTÍME ROVNAKO." __ Filmov o grizlym zabijakovi je samozrejme viacero a na tento som náhodou narazil na JOJke, keď už bol v scéne na rúbanisku ako-tak rozbehnutý, no nerobilo mi problém sa v ňom orientovať a zaujalo ma aj slušné obsadenie (Jane, Thornton, Perabo, Glenn). Sledovanie potom ukončilo moje zaspanie počas jednej zo siahodlhých reklám. Pri jeho spätnom lustrovaní ma zaujalo jeho tunajšie pomerne slabé hodnotenie a rozhodol som sa, že si grizlyho po čase pozriem ešte raz celého. Vo výsledku ozaj nejde o žiadne veľdielo, ktoré naplno nevyužíva ani svoje najväčšie prirodzené devízy. Atmosféra severoamerickej divočiny síce pôsobí príťažlivo, je však poňatá v niekoľkých dookola sa opakujúcich záberoch, čo vyznieva veľmi rutinne. Rovnako zobrazenie brutality a gore efektov je akési polotelevízne, nedopovedané... Thorntovi postavu lovca jednoducho nezožeriete (zato ho zožerie niekto iný...) a ani s Thomasom Janem sa neviem priveľmi stotožniť. Hoci som teraz na ,,Grizlyho" nakydal, má iba pohodových 80 minút a dej pomerne dobre odsýpa a preto, kto nevidel nejaký obdobný film a má akurát trochu času, nech sa páči. Ináč neverím, že by takýto beštiálny zvierací jedinec mohol existovať. (2409. hodnotenie, 266. komentár k filmu) ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Konečně normální animal horor, kde nechybí nic, co fanoušek hororů jako já potřebuje ke štěstí. Sympatické obsazení, celkem svižny rozjezd, špetka gore(toho mohlo být více), nádherná krajina a v neposlední řadě skvělý a hrůzu nahanějící mědvědí chlupáč, který si to po Jar Jar Binovsku pokadil hlavně na konci, protože toho digitálu byla opravdu škoda. Celý film mědvěd vypadá opravdu reálně a na konci vypadá jako CGI Pusík.Finále je jinak napínávé a akční se vším všudy. Je to škoda, ale bohudík to film zachraňuje tím skvělým zbytkem včetně atmosféry. Velice povedené. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Dobrodružných dramat, ve kterých hraje důležité housle mohutná hnědá šelma, není moc. Tenhle se nicméně může, stejně jako třeba starší a samozřejmě lepší Na ostří nože, pochlubit dostatečnou dávkou napětí a na finanční možnosti tvůrců i solidními „medvědími“ scénami. Jeden takový se vydal lovit lidské maso, a protože je situace stále vážnější, musí někdo vyrazit do okolních lesů a něco s tím udělat. Souboj člověka s nevyzpytatelnou divočinou je ztvárněný docela poutavě, podporují ho zkušení herci. Stejně jako tvůrci se drží statečně a s ohledem na očekávání k naprosto průměrné spokojenosti. Za mě je navíc možná i lehce nadprůměrná. I díky pohledu na dvojici Piper Perabo a Michaela McManus!! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Čelisti převedené do čarokrásné přírody. Film sice není strašidelný, ale místy je napínavý dosti.Samotný les by si zasloužil plný počet, protože je nádherný, tajemný, prastarý, plný obrovských stromů porostlých mechem, lišejníky a řasami. Divoce rozeklané hory, řeka a mlha v kaňonu. Medvěd jest fešný a digitální záběry jsou s reálnými vcelku umně propojeny. Příběh nikterak originální, ale postavy si mne nakonec získaly, proto byl šťastný konec více než žádoucí - snad i proto, že se nejedná o horror, nýbrž poctivý dobrodružný film. Souhlasím, že závěr je přepálený, ale tentokrát se proti němu nebouřím. Pár výtek bych k jednání postav měl (proč nepicnout medvěda při první příležitosti? ,,Měl jsi ho na mušce!"...protože pak by film zkrátka skončil), přivřu nad nimi oči. Po delší době vydařený přírodopisný dokument. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ultimate Bear Terror?!? Nie tak celkom... Dalo sa v to (naivne) dúfať, i keď v rámci (reálnych) očakávaní to dopadlo aj tak dobre. Pekne natočené, profesionálne spracované, obsadené krásnym živým medvedíkom (filmovo zabehnutý Bart the Bear) a plejádou známych hercov, čo je všetko dokopy až podozrivo kvalitné; na to, že sa v podstate jedná „iba“ o dobrodružný animal horor béčkového rangu. Aj keď o nejakom drsnom či brutálnom horore tu samozrejme nemôže byť ani reč a človek sa musí uspokojiť s trochou napätia, atmosféry, niekoľkými kvapkami krvi a šikovnými medvedími výpadmi. Finále by som síce uvítal nočné, realistickejšie a hlavne bez toho zbytočného CGI (film sa s ním dovtedy pekne krotil), ktoré to v určitom momente až degradovalo. Ale aj tak u mňa prevažuje spokojnosť a v porovnaní s napr. pár rokov starým, slabým pokusom "Bear" či preceňovaným animal kúskom "Burning Bright" (kde bolo v každej scéne viditeľné, že predátor a herci sa naraz nestretli) mi to prišlo určite lepšie. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Pôvodný názov projektu Red Machine je odkazom na environmentalistu a dokumentaristu Timothyho Treadwella, známeho pod prezývkou Grizzly Man, ktorý veľkú časť svojho života prežil medzi medveďmi. O svojich zážitkoch rozprával aj v show Davida Lettermana. Tam sa zmienil aj o medveďovi, pred ktorým mal skutočný strach a rešpekt a dal mu meno "The Big Red Machine". V roku 2003 sa vydal Treadwell spoločne so svojou priateľkou do národného parku Katmai, kde ho zabil s najväčšou pravdepodobnosťou práve tento grizly. (beso74)
  • O projekt prejavil záujem aj Adrien Brody, ktorý ho chcel produkovať a zahrať si aj jednu z hlavných úloh. Dokonca sa stretol aj s Gerardom Butlerom, aby ho získal do úlohy brata. Neskôr o projekt stratil záujem. (beso74)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama