Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka soutěžících se pokusí dobýt legendární pevnost Boyard. V několika náročných disciplínách musejí ukořistit klíče a indicie, aby měli co nejlepší výchozí pozici pro závěrečné získání zlatého pokladu... (oficiální text distributora)

Recenze (140)

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Francouzský originál byl skutečně lepší. Možná je to taky tou dobou, kdy jsem naposled Boyard viděl, ale nějak se mi ta nostalgie vytratila. Samotná show ale stále působí dobře, bohužel otce Furu a jeho zvláštní auru nelze nahradit cáklým kouzelníkem. Rovněž "pan Boyard" britské verze působí poněkud až moc uměle negativně, francouzský protějšek v sobě měl určité charisma. Na moderátorku se ale dívá pěkně :) Uvidíme co přinesou další díly, po prvním díle to ale nevypadá zas tak zle. EDIT: Po dvou týdnech sledování se odhodlávám k hodnocení. Původně jsem chtěl dát 4 ale dám jen 3, a to především kvůli přehnaně rádobydrsnému Boyardovi, britské verzi Pamely Melindě Messenger (dívá se na ní hezky ale jako moderátorka stojí za prd) a rádobyvtipnému profesorovi. Už to prostě není ono, takže za to co zůstalo z původní verze za 3* a francouzského originálu si o to víc vážim. EDIT2: předchozí koment se vztahoval k prvním dvěma britským sériím. Nyní začíná série třetí, a obsazení dostálo změn. Moderátorka už neodvádí pozornost svým hrudníkem a přeci nevypadá zle. Z Boyarda už není rádobyzloduch co každého uráží ale více se blíží francouzskému originálu, ba co víc je dokonce sympatický. A pomateného profesora vystřídal relativně normální námořní kapitán. Plus drobné změny grafiky a 5 klíčů místo 4. No jestli takto bude probíhat zbytek série, možná to i na ty 4* vrátim. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Boyard si po Francúzoch prenajali aj iné krajiny a toto je anglická verzia. To že tam chýba otec Fouras, to chápem, on bol Francúz a Angličnom by sa jeho indície ťažko hádali, čo je ale úplná katastrofa, to sú moderátori. Pôvodní Patrice, Sophie a Cendrine boli dobrí, anglická blondýna, čo ani neviem ako sa volá, bola vybraná určite kvôli iným prednostiam, nakoľko jej moderátorský prejav pozostáva z 3 viet: "Ide ti ti dobre", "Ešte máš dosť času" a "Bol si fantastický/á" a to vraví aj ked súťažiaci nezvládol úlohu. Neviem či je "pán Boyard" taký blbec aj v skutočnosti alebo to len musí hrať, úloh je menej, sú menej obtiažne a neviem, či je to zámer ale po tom čo súťažiaci nezvládne úlohu, ide vždy dosť jednoduchá, asi aby každý vyhral a obral "Pána Boyarda" o "jeho peniaze". Fracúzsky originál bol ťažší, zábavnejší, lepší a súťažiaci vždy bojovali pre niekoho, kto by to nezvládol sám. ()

Reklama

tommy187 

všechny recenze uživatele

Pomerne zaujímavý súťažný program. Určite jedna z tých priemerných, možno aj lepších reality-show. Fort Boyard ponúka mnoho zaujímavých disciplín chvíľok, ale to je všetko a pri tom ostatnom sa človek nudí. Bohužiaľ, cieľ tvorcov preniesť na ľudí tú silnú atmosféru nevyšiel (aspoň po väčšinu častí). 45% ** ()

Mičl odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle má na COOLu nahradit Kdo přežije? Zařazením (ještě k tomu této trapné britské verze) do svého programu ztratila stanice minimálně 50% diváku (můj odhad), včetně mě. Ani z nostalgie nedám hvězdu, směle to posílám do odpadu a na coolu to bojkotuju. Chci zpátky Survivora, ideálně od první série, nebo alespoň pokračování po Mikronésii. ()

lajkus 

všechny recenze uživatele

Banda namakanejch hovad, z nichž polovina dělá v posilovně (a to vážně), ženský se zadky že by zalehli slona, pan Boyard co má furt stejný pitomý kecy, blonďatá pinda co si neuvědomuje, že je trapná, kapitán co pindá blbosti a snaží se o improvizovaný vtip.... Hned jak vidím obsazení a soutěžící této fraška beru do ruky šavli, ptáka si hodim na rameno a mám chuť podřezat pár hrdel.... Ta hvězda je za znělku a krásnou pevnost... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Kvůli natáčení byla v roce 1990 přistavěna na západní straně plošina 20x20 metů, která na místě zůstala dodnes. (Ficik)
  • Heslo k získání zlata má pokaždé 5 písmen. (Illuminare)
  • Stavba pevnosti začala za vlády Napoleona v roce 1801 a trvala 56 let. Je široká 31 metrů, dlouhá 61 metrů a vysoká 20 metrů. (Ficik)

Reklama

Reklama