Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka soutěžících se pokusí dobýt legendární pevnost Boyard. V několika náročných disciplínách musejí ukořistit klíče a indicie, aby měli co nejlepší výchozí pozici pro závěrečné získání zlatého pokladu... (oficiální text distributora)

Recenze (140)

Mičl odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle má na COOLu nahradit Kdo přežije? Zařazením (ještě k tomu této trapné britské verze) do svého programu ztratila stanice minimálně 50% diváku (můj odhad), včetně mě. Ani z nostalgie nedám hvězdu, směle to posílám do odpadu a na coolu to bojkotuju. Chci zpátky Survivora, ideálně od první série, nebo alespoň pokračování po Mikronésii. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Britská snaha o pokračování ,,Klíče od pevnosti Boyard,, je velmi podobná té originální Francouzské, ale není to prostě originál tudíž je o něco níže. Boyard je zde mizerný a otec Furo na originál též nemá. Suma sumárum i nadále to je zajímavá soutěž na kterou se rád podívám, ale myšlenkami jsem stále u originálu. 4z5 ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Anglická odrůda Pevnosti Boyard nedopadla zase tolik zle. Stejné místo, stejná hudba, stejně drsné a fyzicky velmi náročné úkoly, napětí a záludné hádanky. Co se změnilo je většina původního obsazení, hlavně fousatý děda, který dával hádanky. Liliputáni jako doprovázející "klíčníci" samozřejmě nechybí a to je velké plus. Ono vlastně všechno zůstalo tak nějak při starém, ale ztratilo to kouzlo původního. Tým hráčů se navzájem hecuje a všechno probíhá hodně rychle a hezky odcejpá. Francouzský originál byl, je a bude nepřekonán, ale pořád se jedná o lehký nadprůměr v soutěžních pořadech. ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Trapná zvučka, trpaslíci, blondýna, prehnane cynický Boyard, namakanci, entuziazmus a týmový duch, všetečné otázky už spomínanej blondýnky, dalšie cynické poznámky od Boyarda, kľúče, nápovedy, hláskovanie, väčšinou zlatiaky. Takto nejako znie stručný súhrn jediného dielu britskej značne zjadnodušenej verzie Pevnosti Boyard. ()

Boudyy 

všechny recenze uživatele

Dobrá odreagovačka. Sice mě mrzí, že pořad běží na úkor skvělého Survivoru, ale co se dá dělat, budu holt muset stahovat. Ale ten čas od 19:20 do 20:15 mi docela vyhovuje. Po náročném dni si jen tak vyčistit hlavu a k tomu mi slouží každodenní sledování COOLu. Jinak je to kopie francouzského originálu, ale to byla např. i polská verze, která se mi také líbila, avšak na čsfd.cz není kde jí hodnotit. Změní se vždy jen dva moderátoři a onen pokladatel záludných otázek (ve francouzské verzi otec Fura, tady nějaký čaroděj a v polské verzi obyčejný "civilista" ---- pochopitelně mým nejoblíbenějším z trojice byl ten z originálu). Jinak vše je stejné. Pevnost, Paklíč, tygři, těžké úkoly a vlastně systém celé hry. Na čtyři to asi objektivně není, ale o "to" mi v onen vysílací čas nejde... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Heslo k získání zlata má pokaždé 5 písmen. (Illuminare)
  • Stavba pevnosti začala za vlády Napoleona v roce 1801 a trvala 56 let. Je široká 31 metrů, dlouhá 61 metrů a vysoká 20 metrů. (Ficik)
  • Pevnost se nachází u západního pobřeží Francie na souřadnicích 45°59'59.006"N, 1°12'49.717"W. (Ficik)

Reklama

Reklama