Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Davidu Wozniakovi (Patrick Huard) je přes čtyřicet, ale jakoby ještě nedospěl. Zlom přijde ve chvíli, kdy mu přítelkyně oznámí své těhotenství a zároveň se dozví, že se proti němu chystá hromadná žaloba 142 lidí, jejichž matky uměle oplodnil… Vtipný a hluboce lidský příběh o hledání lásky, odpovědnosti a sebe sama, který se pyšní šesti mezinárodními cenami. (Dny Kanady)

(více)

Recenze (21)

misterz 

všechny recenze uživatele

Starbuck je takmer doslova identický s jeho americkým remakom - Pozdrav zo spermobanky (2013). Odlišujú sa hlavne réžiou. Kým Pozdrav zo spermobanky je ladený viac humorne, u Starbacku je to taký smiech cez slzy, vlastne sa človeku ani moc smiať nechce. Snímok je omnoho vážnejší a emotívnejšie ladený, skrátka dramatická stránka jasne prevažuje. Je na divákovi čo preferuje, mne sa zdal lepší Starbuck. 80/100 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Příběh křehký jako motýlí křídla a něžný jako jejich dotyk. Starbuck vlastně ani nechce, ale stává se krásným člověkem, který umí dávat lásku. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Ještě nejsem schopen ze sebe vysoukat nějaký sofistikovaný komentář, takže jen pár vět a později to možná celé přepíšu. Absolutní pohodovka o tom, že seriózním a vnímavým otcem se můžete stát i v trošku pozdějším věku. Jen nesmíte prodávat svoje sémě, jako náš hlavní hrdina. Potom se klidně může stát, že těch potomků bude přeci jen "maličko" víc. Na druhou stranu, o to bude Vaše překvapení příjemnější, protože počít tolik dětí se jen tak někomu nepoštěstí a nad nějakou žalobou člověk mávne rukou, stejně jako v tomle milém, úsměvném filmu, s naprosto úžasným soundtrackem. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý v konečnom dôsledku ani nie je komédiou, ale obyčajným príbehom o ľuďoch s neobyčajným námetom, za ktorý Kena Scotta chválim, za ten remake z 2013 už menej ... na čo to. Veľmi príjemná záležitosť so sympatickým hlavným hrdinom a výbornými pesničkami. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Někdo dozraje tak nějak sám, jiný se holt musí postrčit... a že David Wozniak dostal pořádný žduchanec, neboť zamlada rozséval ve velkém ve spermabance a výsledkem je 533 ujmutých semínek, z nichž 142 má vážný zájem se se svým stvořitelem osobně poznat. A jelikož se David cítí být poněkud dlužen, začne na své potomstvo inkognito a víceméně zpovzdálí tak trochu dohlížet. Případ lehkomyslného dobráka, co neváhá pro správnou věc udělat i dost šílené věci a ony ho později, jak to tak bývá, dostihnou... Problém komedií často vězí v nápadech, které se vyplýtvají hned na začátku a dál se luhují jako jeden a tentýž pytlík čaje, ale zde se lze konzistentně probavit celou stopáží, včetně lehce dojímavého konce a i přes poněkud nereálné pasáže a nějaké to klišátko má Starbuck sympaťáka hrdinu a navíc něco, čemu se říká lidský rozměr. Viděno během Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle filmové klubíčko se namotávalo úplně samo, snadno a lehce. Zajímavý příběh je vyprávěn milým a poutavým způsobem. Týpek v hlavní roli je nesmírně charismatický, sympaťák od prvního pohledu, přesto ve své těsné blízkosti bych ho nevydýchala, byl na pěst, často. Na druhou stranu pro takového měkkosrdcatého dobráka od kosti, kterým on byl, jsem našla pochopení i já. Připočítám-li k tomu hrdinův vývoj a úžasné finále, musím jít do plných, neb emoce, rodina a tak, no. P.S. Odvolávám, že chci být v příštím životě mužem. P.P.S. A slibuji, že už to v tomto životě nebudu říkat! ()

havLord 

všechny recenze uživatele

Originální a především vtipný námět, ale na plátno převedený zcela nenápaditě. I tak - dobrá zábava, díky sympatickému hrdinovi, do jehož postavy se dá lehce vcítit. 7/10 ()

fremy 

všechny recenze uživatele

Raději jsem oproti filmu Pozdravy ze spermabanky (Deliver Man) právě běžícímu v kinech shlédnul tento festivalový snímek. Zajímavý námět přivedený k životu tak přirozeně, jak je to Starbuckovi a jeho životním peripetiím vlastní. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Nechať si platiť za masturbáciu je prejavom priamej demokracie. Ako to je ale keď chcem vedieť kto je otcom? Hmmm ... inak komédiu od toho moc nečakajte, no na druhú stranu je to milý príbeh .... (najviac ma dojalo, keď prehovoril "hovorca" detí čo podávali žalobu keď chceli vedieť kto je ich biologický otec) ()

clementinka 

všechny recenze uživatele

Štyridsaťdva ročný David žije život nezodpovedného adolescenta. Pretĺka sa životom s minimálnou snahou a udržiava si zložitý vzťah s Valerie. Čoskoro sa však dozvie, že je darcovským otcom 533 detí, ktoré ho hľadajú. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Neviem, či by som bol zvedavý, kto je môj skutočný otec, keby som zistil, že jeden z tých čo ma vychovavajú mojim otcom nie je. Rodič je ten, čo sa o dieťa stará od narodenia a vychováva ho. To aký som , za to môžu moji rodičia a ja som im povďačný za ich opateru a výchovu. Mama , tata, myslím na Vás a ďakujem Vám za všetko. Držte mi tam hore miesto. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

A sakra, já čekal jednoduchou komedii na pohodu a vůbec ne film, u kterého se mně nakonec bude svírat hrdlo dojetím. Vtipné momenty se střídají s krásně lidskými no a co si budu nalhávat, hlavní hrdina mně někoho silně připomínal. Někoho, na koho občas po ránu v zrcadle není zrovna pěkný pohled, ale......a nevím moc co víc napsat, přiznávám, že dojmy a vjemy z tohoto filmu jsou tak intenzivní, že je stále rozdejchávám. Smál jsem se, přemýšlel, slzy zatláčel....výborný film! ()

Fujara777 

všechny recenze uživatele

ÁNO: Vo svojej podstate milý ale aj tak nezodpovedný chlapík tu roztáča koleso zábavy. To pozostáva z vydarených fórikov založených najmä na dialógoch. V tom všetkom hravo absurdná zápletka pôsobí vtipne. NIE: Prvý film, v ktorom vidím Patricka Huarda a vôbec teda neoslnil. A takých tu bolo viac. Oproti verzii č. 2 v podobe The Delivery Man je to očividné. V porovnaní s USA version je Starbuck v celku akýsi nudnejší, alebo ponurejší. Nevyniknú tak niektoré vzťahy (ako napríklad so zdravotne postihnutým chlapcom). ()

-tHESWINe- 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, ale zpracovaný tak nějak s tím divným Kanadským humorem, asi. Smál jsem se, to jo, ale nepamatuju si kdy přesně. A možná mi jen spadl chleba na koberec, když jsem si představoval že Starbuck je Tony Stark s nadváhou. Parádní nápad, ale děj hrozně roztahaný, předvídatelný. Trapný konec. Citové vyděračšství. Spousta postav: dejte si 142 lidí do filmu, to je fakt nepřehledné. Blbost. Rozlámaný krk, jak jsem u toho usínal na hrozně nepohodlné štokrličce. Možná kdyby člověk byl starší, důchodce třeba, tak by to bylo vtipné. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem klišé nebo přisprostlou komiku, ale vyšel hřejivý lidský příběh se srozumitelnou motivací, humorem a lidskou tváří, kdy právě v okamžiku komickém - první synové jsou o tolik lepší a úspěšnější než jejich otec - je náhle zvrat na druhou stranu, tragickou a přesto bez klišé - syn postižený i děti divné až hloupé. Krásný příběh pouti spermií a jejich roztodivných výsledcích. Velmi doporučuji. ()

newmeex 

všechny recenze uživatele

Tak neviem čo na tom všetci vidia, obvykle sa snažím film vždy dopozerať do konca ale už ani neviem po koľkých rokoch som porušil svoje zásady. Predvídatelný, nedospelý hrdina prechádzajúci vnútornou zmenou pozorujúc svoje genetické potomstvo, nevtipný a hlboko plytký nudný príbeh.howgh ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Svieža rodinná komédia so zaujímavým, aj keď nie veľmi reálnym scenárom, a s peknou myšlienkou. Patrick Huard sa zhostil svojej úlohy vcelku slušne a nebyť pár hluchých miest, tak si to užívam naplno. Slušný nadpriemer. 70 % ()

Leník 

všechny recenze uživatele

Originální příběh, vtipný i když trochu nereálný, jehož hlavním poselstvím je poněkud patetické "rodina je nadevše". Ale hlavní hrdina je velký sympaťák, takový životní smolař, a jeho humorné scény to, co by mohlo být příliš sentimentální, zase shazují. Takže ve výsledku moc příjemný film. Navíc ne často slýchaný quebecký přízvuk je pro francouzštináře taky velmi zajímavý. ()

A.s.t.o.r. 

všechny recenze uživatele

pro NEWMEEX: proč??? to asi nikdy nepochopíš, když se takhle nesmyslně ptáš... není to jen o nedospělosti a nepředvídání svých počinů... ALE o cítění, objetí, lásce, pocitu sounáležitosti a bezpečí, sdílení radosti, dobrých a špatných časů, a hlavně předevšííííím o tom někam patřit = pokud tomu nerozumíš ještě, tak ti to přeložím do jednoho slova, o RODINĚ ;o) chápu, to humorné pojetí se ti může zdát kýčovité, ale o tom to je film, aby to upoutalo a nejen ženské pohlaví... už by jsi si měl uvědomit, že v dnešní době už to není o filmu s efekty za miliony dolarů a na tříhodinové pásce (vlastně nikdy to o tom nebylo)... Filmy jsou především o PŘÍBĚHU a jeho zpracování, to ostatní je už jen přežitek moderní doby a o rozmazlených jedincích jako jsi ty... až ti jednou někdo bude nenávratně chybět, možná si na tenhle film vzpomeneš... hold ještě existují na světě věci, co si nikdy nekoupíš!!! ()

lada32 

všechny recenze uživatele

Nevím co vedlo K.Scotta k natočení letošního remaku na stejné téma, ale tady se mu to povedlo. Sice na mně moc objímání, ale fajnový filmový zážitek. ()

Reklama

Reklama