Reklama

Reklama

Děj snímku Her se odehrává v Los Angeles v nedaleké budoucnosti. Theodore (Joaquin Phoenix) je komplikovaný a citlivý muž, který se živí psaním dojemných a osobních dopisů pro druhé. Se zlomeným srdcem po ukončení dlouhého vztahu se začne zajímat o nový, pokročilý operační systém, o kterém jeho výrobce tvrdí, že představuje zcela unikátní a intuitivní bytost. Po jeho instalaci se seznamuje se „Samanthou", umělou inteligencí s milým ženským hlasem (Scarlett Johansson), která má zajímavé postřehy, je citlivá a překvapivě vtipná. Jak její potřeby a požadavky rostou společně s těmi jeho, mění se jejich přátelství ve skutečnou vzájemnou lásku. (Falcon)

(více)

Recenze (1 264)

the_weaver 

všechny recenze uživatele

Mali ste tiež niekedy ten pocit pri sledovaní reklám či stupídnych sitkomov, že žiadni pozemšťania by sa nikdy nechovali tak neprirodzene? Dokonca ani "zženštilý homoromantik" (jak pravil verbal) so svojou vreckovou priateľkou?↵  Lebo ja som ten pocit mal počas prvých dvoch tretín filmu.↵  V prvom rade by tá úspešná citlivka nemala núdzu o natešené ctiteľky. A v druhom rade by nik s partnerom neviedol tak neprirodzené, vyumelkované dialógy, najmä nie keď by tým partnerom bola hovoriaca tabatierka. A tak ďalej - kto z vás by ako prvú vec po zapnutí umelo inteligentného PC ho nechal premazať vaše maily? Kto by bavil svoj "OS" tým, že by sa na poslednú chvíľu vyhýbal protiidúcim ľuďom v metre?↵  Ku koncu bol film pozerateľnejší, i vďaka tomu, že sa začal venovať reálnym vzťahom a problémom - oboje dokázal podať precítene. Pachuť vyumelkovaného začiatku však nezmyl.↵  P.S.: Samantha nie je OS, ale AI. ()

Dupac 

všechny recenze uživatele

Záměr určitě chvályhodný, film se toho snaží hodně sdělit, ale odehrává se v tak kašírovaném a neživotném světě, že v něm nevěřím ani knírku Joaquina Phoenixe. Hlavně se Spike Jonze ukazuje jako nepříliš invenční scénárista. Vztahovou sci-fi nabalil na tu nejprofláklejší romantickou dějovou kostru - někdo se vyrovnává s rozchodem a kápne na ne úplně standardní protějšek (a "ta pravá" přitom od začátku číhá poblíž). Míra očekávání versus výsledek = jedno z největších diváckých zklamání za poslední dobu. Na podobně laděné, ale mnohem dotaženější filmy z ranku spřízněných tvůrců kouká "ONA/HER" z uctivé vzdálenosti. ()

Monyfik odpad!

všechny recenze uživatele

Tak nesympatický dabing v podání CZ Samanty bě odradil hned na začátku. Po nudné půlhodině jsem usnul, probudil se po hodině a po 5 minutách zase usnul. Opravdu velice nudný film. Hodnocení zde, jaksi opět na Pikaču. Nebo to místním internetový intohoničum připadalo jako rajcovní porno? ()

demovka 

všechny recenze uživatele

Tento film je film neakční, poklidný a psychologický. Může tedy nabídnout klidnou pohodu a zamyšlení. Může zodpovědět na otázku, jak to s lidmi bude vypadat za pár let či pár desítek let, hlavně s těmi, kteří dávají přednost počítači před realitou lidského kontaktu. Mladý hrdina se rozchází se svoji manželkou. Okamžitě naváže nový vztah, ale místo další osoby, si vybere operační systém s ženským jménem Samanta. Mluví spolu stejně, jako s normální dívkou, a je schopen si svůj vztah obhájit před svými přáteli, kteří mu zůstali. Později se ale dozvídá, že Samanta stíhá vztah s dalšími několika stovkami lidských jedinců tak jako s ním. Je samozřejmě zdrcen. Promiskuitní operační systém jako partner pro jednoho nemůže nadále takto fungovat. ()

luboss822 

všechny recenze uživatele

Nikdy by som si nemyslel, že umenie výborne zahrať rolu môže byť postavená len na hlase bez fyzického pôsobenia vo filme a to zvládla Scarlett výborne. Joaquin Phoenix - škoda dlhých slov, jednoducho excelentné. Celá myšlienka o vzťahoch je vo filme spracovaná na jednotku. ()

90125 

všechny recenze uživatele

O predavačovi falošných emócii a podivnom svete kde ľudia randia a sexuju so svojimi Windowsami. Taká windowsbaba má určite svoje výhody. Neháda sa s tebou, len potichu zbiera informacie a keď ti lezie na nervy, nechá sa bez problemov vypnúť. Her je kvalitný film, dobre napísaný. Aj keď vlastne nič extra nového. Mašiny, ktoré chceli byť čo najviac ľudské a ľudia, ktorí hľadajú náhradného, umelého mazlíčka. To tu už bolo veľa krát. Napriek tomu to má istú originalitu, ako majú všetky filmy Spika Jonzeho, ktoré som videl. Odcudzenie a posadnutosť ľudstva všelijakými fasbúkmi je v skutku desivá. Isto aj o tomto je tento film. Scenár je písaný starostlivo, ale nemá toľko nápaditých myšlienok ako mali Adaptation, alebo Being John Malkovich. Od polovice filmu som márne čakal na nejaký zvrat, na nejaký nový nápad. Aspoň malé oživenie vždy na chvíľku priniesla skvelá Amy Adams. Ľahký humor je príjemný, ale inak filmu chýba švih. Dve hodiny pohrebného tempa je na tú tenučkú story prespríliš. A teraz idem rýchlo prebehnúť registre, kto vie koľko bočných frajerow tá moja windowska má. Lepšie dve. 60 % ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Předlouhá nuda. Téma skvělé a originální, ale nějak se mi z toho dělalo nevolno. Když se člověk zamiluje do svého operačního systému, tak je asi něco špatně. Divák potom neví, jestli je větší magor ten Choachín nebo ten Windows XY. Každopádně bychom neměli nechávat technice tak velký prostor, aby si ta umělá inteligence nechodila zašukat se stovkami dalších podobně postižených uživatelů. Roztřískat všechny počítače a věnovat se více svým partnerům, to je ta správná cesta. Samozřejmě nemám na mysli partnery stejného pohlaví, to je taky taková defektní úchylka. ()

michael99 

všechny recenze uživatele

To trochu Phoenix klesl. V jednom filmu hasičem, v dalším římským císařem, tady souloží s mobilní aplikací a má s ní vážný vztah. Myšlenka filmu velice dobrá a Phoenix zahrál svoji roli opravdu skvěle. Introvertní blázen, který si koupí nový operační systém a začne se s ním nejen kamarádit, ale i užívat. Však ten týpek mohl mít Olivii Wilde. Ale ne on si to radši rozdá s mobilem :D Samozřejmě si tu dělám jen srandu ze scénáře. Film je jinak skvělý a doslova mě zarazil do sedačky už po prvních 15 minutách. ()

veru.loam 

všechny recenze uživatele

Chladivý sci-fi příběh, jehož základ dává (narozdíl od mnoha jiných sci-fi) smysl, a tak se divák může vžít do onoho světa umělé inteligence. Do světa, který se od toho dnešního až tolik neliší. Nechybí překvapivá zápletka. A zajímavé je i herecké podání filmu, které působí téměř ve stylu one man show. ()

Andy.222 

všechny recenze uživatele

Pojetím mi to dost připomínalo Černé zrcadlo. Není to špatné a některé momenty mě nutily se hluboce zamyslet. A Phoenix je opravdu PAN herec, před tím se dá jen smeknout. ()

Awer 

všechny recenze uživatele

skvělej, strašně hezkej film o měkké, přátelské, objímající lásce dvou krásných lidí a o složitostech těch dvou romantických - "pohodlné", ale nedržitelné na míru, a té nedokonalé v teorii i praxi, ale také tím zaručeně skutečné a přetrvávající. Moon song, který je parádní v real-life i umělecké verzi... Five stars after all, moc dobré na čtyři ()

Kritickej 

všechny recenze uživatele

7/10 "Bohužel" jeden z nejlepších romantických filmů, co jsem za poslední roky viděl. OK, základní premisa je fakt divná, ale díky skvělým hereckým výkonům jste ochotni ji ignorovat. A do hlasu Scarlett fakt není těžký se zabouchnout. I když to bylo místy hodně divný a na konci už trochu zdlouhavý, je to opravdu moc pěkný romantický film. ()

Mufinek_16 

všechny recenze uživatele

Pro všechny, které sledování začne po nějaké době nudit a jen čekají, jak to celé skončí, ušetřete si čas, protože žádný zvrat nepřijde. Ano, mělo to své kouzlo, ale bohužel to pro celkový dojem nestačí a nic nového to nepřináší. O vztazích mezi umělou inteligencí a člověkem určitě najdete lepší filmy. ()

Matyesak 

všechny recenze uživatele

Velmi podařilá one man show v podání Joaquina Phoenixe, resp. Theodora, který updatuje svůj virtuální prostor na nový OS, který k němu promlouvá nevtíravým sexy hlasem Scarlett. Jáchym je proslavený svým zapálením pro roli a v Her to dokazuje na sto a jedno procento k tomu. Pedo knírek a melancholická povaha dohromady fungují bez ztráty květinky. Podmanivý vizuál v sobě snoubí teplou barevnou paletu a celková retro stylizace kontrastuje k futuristické povaze snímku. Dramaturgie si dává na čas a je to jenom ku prospěchu věci. Atmosféra díky tomu nabývá na jisté naléhavosti. Podání hlavní myšlenky - podstaty vztahu člověka/AI, AI jako takové - je tak mnohem přirozenější a vyplyne jen tak mimochodem. Což je za mě jednoznačně pecka.  Hudba jenom dokresluje celkové vyznění romantického sci-fi dramatu. Pecka. ()

Wineology_ 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase romantika, která je 99/100+. Neotřelý nápad, jak film pojmout, dokázal neskutečně vtáhnout, a jednalo se nakonec spíš o dokument o cestě do mysli zamilovaného a milujícího člověka. Protínání rovin fyzické lásky a virtuální, často až neuvěřitelné lásky, bylo úžasné a neskutečně jsem si ho užil a dlouho jsem nad tím ještě po shlédnutí filmu musel přemýšlet. Hudba nádherná, krásně podkresová, žádná dramatická přeplácanina. Za mě čistých 5 a rozhodně to není naposledy, co jsem film viděl. ()

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Oscary - výsledky

Oscary - výsledky

03.03.2014

Výsledky 86. udílení cen Akademie filmového umění a věd vesměs potěšily a v něčem i překvapily. Špinavý trik, snímek s deseti pro nás nepochopitelnými nominacemi, neproměnil ani jednu. Naopak… (více)

Reklama

Reklama