Reklama

Reklama

Říkají o něm, že je dinosaurus, on to však bere jako poklonu. Detektiv inspektor Jack Regan vede slavný přepadový oddíl londýnské policie a je to policista starého střihu, tvrdý jako žula. Výsledky má, jeho drsné metody se však pomalu přestávají vedení policie zamlouvat. Nedávají spát především důstojníkovi z oddělení vnitřních záležitostí Ivanu Lewisovi, který by Jacka asi nenáviděl ještě mnohem víc, kdyby tušil o jeho milostném poměru se svou atraktivní ženou Nancy. Zatím jen pozorně sleduje práci Jackova útvaru a čeká na jakoukoli chybu. Když Regan neuposlechne rozkaz, rozpoutá se v centru Londýna přestřelka mezi bankovními lupiči a policií, která Jackovi zláme vaz. Je suspendován a posléze i zatčen a uvězněn. Ještě ale není vše ztraceno, Regan i jeho tým udělají vše pro to, aby očistili svou pověst a zajistili průchod spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (230)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Mile překvapen a dost nadšen. Příběh je dost dobrý, obyčejný, ale zase hodně uvěřitelný a reálný. Opravdu film, který zaujme až do konce a kvalitu, tempo a styl filmu si zachová po celou dobu. Herecké obsazení je na tom výborně. Především vede hlavní hrdina Ray Winstone, který mě doslova nadchnul jak se dokázal vžít do role drsného poldy a sehrát skvělý herecký výkon. Ben Drew taky zaujal, sympaták. Akční scény zde byly, bylo jich dostatek - to podstatné ale není. I naháněčky s auty zde byly. Podstatné je opravdu vypilovaný krimi/drama, jak jinak to popsat. Rozpočet byl hodně malý, což se odkazuje na obyčejnost - to je minimální chybou. Ještě tak nějaké scény doladit a vylepšit konec. To jsou jen maličkosti k úplné dokonalosti. Na hraně mezi 4 a 5 hvězdou. Přesto tomu něco chybí, ale to je opravdu maličkost. Je to velmi silný snímek, který hrál i hodně na pochopení a charakteru většiny postav. Hudba hodně dobrá - zvláštní a poutavá. Toto jsem opravdu nečekal. Proto celkově hodnotím na slušných a zasloužených 89% = **** ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

PECKA!!! Ale totálna. Ray Winstone je buldog, ktorý raňajkuje Neesonov, zapíja ich šťavou z Lina Venturu a keď sa potom ide vysrať, utiera si riť dvojvrstvovým z Delona a Gabina. Oldschoolová a zároveň moderná kriminálka, v ktorej funguje úplne všetko - vyšetrovanie, akcia, veľmi silná osobná rovina, napätie i premakané postavy v podaní skvelých hercov. Dokonca aj to, že je to trochu predvídateľné, pasuje do celku - v skutočnosti predsa kriminálnici nie sú géniovia a nepáchajú brilantne naplánované zločiny. Každý úder ma bolel. ()

Reklama

rt12 

všechny recenze uživatele

Připomenutí starých drsných, syrových kriminálek z 80 let . Dlouho jsem neviděla film podobného rázu, co by mě podobně tolik bavil. Já beru kriminálku jako běžný konzument zábavy a ne umělecký kritik. Nenimrám v nelogičnosti a nepravděpodobnosti, když to nezačne nesmrdět trapností, což se nestalo. Hlavní je akce, napětí, pěkná hudba a že je bídák potrestán. A tady mi film nabídl vše. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jak jsem říkal, těch britských filmů bude tenhle týden trochu víc. Další snímek je mrazivý thriller z prostředí britské policie, která to očividně nemá příliš jednoduché. Její barvy ale hájí chlápci, kteří jsou schopní si to na ulici rozdat s grázly a navíc by ještě klidně mohli po večerech dělat vyhazovače v baru. Samí tvrdí chlapi, kteří ví, jak život chodí a nebojí se postavit těm největším grázlům, které Temže vyplavila. Drsní policajti, co nechávají mluvit pěsti a zbraně. Kde jsme tohle jenom... No jistě, Guy Ritchie a jeho britské gangsterky. "The Sweeney" se hlásí k odkazu seriálu ze 70. let, který nesl stejné jméno. Nemohu bohužel posoudit, jak moc je mu věrný, co se stylu týká, ale pro současnou dobu se jedná o moderní akční film, kde jsou hrdinové celkem uvěřitelní, tváří se velmi skutečně, jen to nakonec dopadá tak, že jsou vlastně supermani, protože projdou vším, ze všeho vyváznou a nakonec nakopou zadky těm, co si to zaslouží. Kdyby snímek neměl svou drsnou formu, nemá vlastně nic. Jistě, ještě celkem dobré britské herce, kterým byly role vybrány na míru, pak jednu správnou honičku Londýnem, ale to je všechno. Film se snaží být hodně dramatický, navíc ještě emotivní, chce ukázat, jak se pro dobro trpí, jak i ti dobří mohou trochu sklouznout, ale nakonec jen proto, aby objevili pravdu, aby zajistili, že bude učiněno spravedlnosti za dost, ať už je ta spravedlnost jakákoli. V konečném důsledku je tak film skutečně spíše televizní produkcí, protože i dnešní seriály umějí být moderní, drsné a celkem realistické. Z hlediska scénáře to není nic zamotaného, i když ba to možná být chtělo. Syrovost přitáhne, ale na druhou stranu je takových filmů poslední dobou prostě trochu moc. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/now-is-good-stand-up-guys-bourne-30.html ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

The Sweeney? Co to je? Jo to je to anglické krimi o policejní jednotce. Ano, ten film jsem viděl, ale to je asi tak vše, co vám o tom řeknu. Zkrátka tenhle film se u mě ničím významným nezapsal. Nebylo to zlé, ale nic nového pod sluncem. Jenom vyzdvihnu hudební podkres, ten byl velmi dobrý. Nebudu to natahovat. 69% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Auta účastnící se scény pronásledování jsou Jaguár XFR a Ford Focus 1.6 stylizovaný do podoby ST. (StarPlate)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v metropole Veľkej Británie - Londýne. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama