Reklama

Reklama

Arangsaddojeon

(seriál)
  • Jižní Korea 아랑사또전 (více)

Epizody(20)

Když se Arang ztratila, její otec byl přesvědčený, že utekla s nějakým mužem a pošpinila čest rodiny. Proto z hanby rezignoval na svůj post smírčího soudce. (Netflix)

Recenze (22)

Ceres 

všechny recenze uživatele

Arang a starosta seriál je pro mě velkým zklamáním. Prakticky 13 epizod jsem 98 % brutálně nudil a musel jsem se hodně nutit, abych sledoval další epizodu. Proto prakticky jsem seriál dodíval po víc jak čtvrt roce tuším. Příběh se začíná pořádně rozvíjet až od 14. epizody, takže všechno předtím je pořádná vata!! Navíc poslední epizoda se mi vůbec nelíbila, bez ohledu na tu srandovní scénu s málým Eun Ho a malou Arang. Nemůžu ale popřít, že mezi 14. a 19. epizodou nebyla nouze o kvalitní scény (zlvášť když mrtvá chůva navštívila Arang a řekla jí, co se jí stalo), navíc za velkou zmínku stojí i OST, které má tradiční korejské nástroje (Haegum apod.), a nesmí chybět ani královna dramat Baek Ji-young se svým songem. Ale to nestačí na to, aby to bylo dobrá drama. I když jsem v menšině, tak toto drama je hodně přehodnoceno. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TAM KDE JE VŮLE, TAM JE I CESTA. BĚŽ A NAJDI SVOJI PRAVDU, PO KTERÉ TOUŽÍŠ.....“ /// Korejsky (tedy dětsky) naivní pohádkovej příběh, ve kterým láska hraje stejnou roli jako duchové. Holka, která si musí (chce) vzpomenout, kdo že ji to vlastně sejmul a ON hledající ztracenou matku. Vona je duch, von je zase vidí…. slovo dá slovo a je noha v rukávě…. Roztahaný je to až běda. Žádný napínavý pátrání, spíš míchačka plná romantický ,,chemie“ (to myslíš to s tím klavírem? Nebo snad vycházku v dešti? Nebo …) harašení mezi duchem a mužem (sexuální? to nemůže bejt nuda! … jo takhle to je…), s humorem … no znáte ono ,,vtipný“ korejský hašteření…(cože? neznáš? šťastná to osoba…)? Pravdou je, že CGI je fajnový, ale že bych kvůli tomu nemusel přemejšlet, proč duch potřebuje nový šaty a že kung-fíčko je ,,jako z pohádky“…. Nejvíc mě sere, že maj na všechno tóóóóóĺik času. Osoba zvyklá na fofr z ,,normálních“ seriálů, ať nažhaví pořádnou Havanu, nasadí bačkory, naleje pohár dobrýho vína (nezapomeň dát vedle gauče demižón) a rozloučí se na min 20 hodin s okolním světem. Postav není moc (buď v klidu, všechny si je okamžitě zapamatuješ), všemu z vrchu tak nějak ,,po korejsku“ šéfujou Bůh a pán podsvětí a některý postavy se vobčas chovaj jako čuráci. Uznávám, že ten co skládal hudbu má solidní fantasii – ty zvuky – fakt frajer! Takže pátračka po ,,vylepšený“ masový vražedkyni – snad to není spoiler, páč vono to zase není takový překvapení, když je to tady samej Anděl smrti a duch. Co ještě dodat - Á, konečně se nám zamiloval i sluha …HOLKY A MLADŠÍ ROMANTICKY NAŽHAVENÝ OBECENSTVO SI BUDOU VRNĚT BLAHEM. Bohužel mě neuspokojí tuna vaty rozpuštěná ve slaďoučký vomáčce. Já místo hromady jeblejch duchů radši potkávám Ďábla. Korejskýho! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na vsi mi říkaj Gol Bi Dan Ji. 2.) Mám furt hlad. Prej mě nasytí jedině Go Su Rech (ňáká kuchařka?...neznám.). 3.) Čtu jedině "Mu Jwe Ja Ji Ok Ark Wi Chook Saeng Soo Ra Moon Jeon Dang Dang Too Seok Seo" (tak to pičo hodně štěstí!). 4.) Thx za titule ,,teiko“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Joon-Gi a Min-a, zase jednou kombinace, které jsem totálně podlehla. Oba mají sice ve skříni i lepší kousek, ale tohle dílo prostě vzniknout muselo! Nejen oni dva, ale i vedlejší postavy mají skvěle promyšlené charaktery, takže hluchá místa tu vůbec nehrozí. Krásný příběh, na který jsem se nedívala jen očima, ale i srdcem. K tomu ta hororová atmosféra a překrásná hudba. Arang a magistrát se mi zkrátka dostali pod kůži. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Aj keď obľubujem seriály s trochou fantasy, romantické a s fúrou zaujímavých zápletiek, Arang pre mňa až tak nefunguje. Dej plynie troška pomalšie ako som naň zvyknutá, niektoré pasáže sú neprehľadné a zbytočné, niektoré postavy nadbytočné a príliš prepracované. Napriek tomu, je nápad originálny, prostredie krásne, výber hercov hodnotím vysoko a pointu tiež. Bohužiaľ z uvedených dôvodov nemôžem dať vyššie hodnotenie ako 60% ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Zase jednou došlo na moje slova. :^) Hned jak jsem četla základní obsazení, tak jsem si připadala jako ve snu. I když jsem se trochu bála zklamání. Znáte to, čím víc se na něco těšíte, tím větší to bývá prů*er. Naštěstí se moje obavy nepotvrdily ani v nejmenším a to skoro půlroční čekání stálo za to. Po dvou letech se na obrazovky vrátila Shin Min-a a "voják v záloze" Lee Joon-gi. Tihle dva jsou prostě zárukou určité kvality. Ale v žádném případě to celé nestálo jenom na hlavních hrdinech. Těch postav, které mě zajímaly tu bylo podstatně víc. Vlastně v podstatě všichni. Od Ju Wala, přes Anděla Smrti až po Vládce Nebes i Podsvětí. Seriál jsem sledovala od prvních minut s napětím a opravdu nemám, co vytknout. Krásný příběh, horor říznutý romantikou a komedií. Klasicky korejsky doplněný nádhernou hudbou. Ve chvíli, kdy se začala odhalovat CELÁ pravda, se mi po těle usadila husí kůže, otevřela pusa a oči se rozhodly opustit moje oční důlky. Nemůžu jinak než hodnotit bez ztráty kytičky. P.S. Pokud se vám tenhle komentář zdá značně nekritický, pak se nemýlíte. Jsou věci, u kterých prostě ztrácím soudnost. A tohle je jedna z nich. ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

Přesně souhlasím s Georgiana. Je to moc hezká pohádka OST taky skvělý, ale ty poslední díly už být prostě nemusely jinak bych dala 5*. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Další korejský seriál, na který jsem se hodně těšil a nijak mě nezklamal. Buďto mám tak dobrý výběr, nebo neskutečnou kliku. Oproti mnoha dalším dorama má tohle opravdu silný první díl, takže když se na něj podíváte, pravděpodobně neskončí v šuplíku a večer se vám poněkud protáhne. Děj je tak zajímavej, že budete chtít vědět, jak se to bude dál vyvíjet a hlavně je tam ze začátku spousta legrace.On taky svět, ve kterém jsou lidi, duchové, andělé smrti a bozi nabízí velkou spoustu prostoru. Osobně mám nejradši scénu, kdy se zamiluje věštkyně. Ta vůbec celý seriál hází jeden lepší výraz v obličeji než druhý a je jen škoda, že jí tam není víc namísto třeba nějaké romantiky. Ale aby to ode mě nevypadalo, jakože jde o komedii, tak musím říct, že je to z největší části duchařské krimi. Přesto mě asi víc zajímala ta čistě lidská linie mezi Magistrátem a starým vousáčem. Nevýhodou seriálu je, že tam bývají dlouhé prostoje, kdy hrdinové nic moc nedělají, protože ani nemůžou a romantika do toho moc nestačí. Na druhou stranu je úžasné, že si tu člověku stačí zapamatovat si asi 4 korejská jména na 20 dílů :) ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Výborná hlavní dvojka a zápletka slibuje mnohé, ale mé očekávání nebylo naplněno, ač tak výraznou nadpřirozenou duchařinu jsem nečekal :-). Úvodní díly jsem se i relativně nudil, humor je tu slabší a než se věci daly trochu do pohybu, celkem to trvalo. Ani neobvyklí Páni podsvětí i nebes mne příliš neoslovili. Ostatně jistou nevýhodou je i příliš velká zamlženost celého dění, trvá hodně dlouho, než se nějaké ty střípky okolností vyplaví na povrch. Ale jak děj získá vážnější ráz a objeví se i citové záležitosti mezi hlavní dvojkou, začne to být celkem fajn podívaná, i díky zvyšujícímu se napětí při odkrývání příběhu a událostí. Vedlejší postavy mne zcela nepřesvědčily a neplní zcela svůj účel – ti tři úředničtí šašci nejsou tak zábavní jak je zamýšleno, to samé lze konstatovat i o sluhovi a šamance – není to špatné, ale k dokonalosti je daleko. Stejně tak roztomilá Shin Min-a zde nemá tolik hereckých možností k předvedení svých kvalit (okouzlující dívka s proříznutou hubou :-)), scénář to jednoduše nenabízí. Celému seriálu by neškodilo zkrácení o nějakých 5 dílů, odpadla by hluchá a nudnější místa, občas je to vážně příliš natahované. Pokud jde o hudbu, nic extra špatného či výjimečného (mimo dvě pěkné skladby), ale rap do historického seriálu fakt ne. No, ale ač to takhle vypadá, že jsem dost nespokojen, není to pravda – jen jsem vypíchnul co mi nesedělo, vše ostatní už je celkem povedené a celkově vzato jde o solidní a zábavný kousek jež si nějakých 75% zaslouží. ()

Ivuse 

všechny recenze uživatele

Příjemně mysteriózně laděný seriál, který udrží divákovu pozornost až do úplného konce. Stejně jako hlavní postavy, tak i ty vedlejší nenudí - ať už se jedná o šamanku, Seo Dol(a) nebo o ty tři borce :-D , co se tam pořád motají. Vždy jsem na konci dílu přemýšlela, co se tam tu hodinu dělo, když se vlastně nic nedělo :-D - kupodivu to není mínus, ale plus, děj pluje velmi pozvolna, sem tam něco málo prozradí, hodina uběhne jak voda a divák zase nic neví :-) takže si řekne ještě jeden další díl... a ještě jeden.... a ještě jeden - protože by se rád dozvěděl něco víc o hlavní dějové lince :-) 20 dílů bylo přesně tak akorát, úplný závěr bych vymyslela malinko jinak ;-) :-) ()

enyama 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkala, co z tohoto dílka vyleze. Parodie na zombíky nebo pokus o mysterku s akčními prvky?... Nicméně jsem od druhé části byla vždy v šoku, že už je konec dílu. Další díl je na konci, z hlavní dějové zápletky nevíte o moc více než na začátku, ale přesto se vůbec nenudíte a jste neustále ve střehu :-D Naopak to, že se věci rozplétají velmi pomalu je dobře. Člověk alespoň ví, že ho ještě čekají sice někdy očekávatelné, ale přesto překvapivé momenty :-) A humor, kterým se všechny hlavní postavy neustále špičkují je velmi příjemný a osvěžující. ()

Aluminium 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to iba "tv seriál" to má vynikajúce efekty. Naozaj posunuli hranice a bolo by to ešte výraznejšie, ak by tú istú techniku nepoužívali aj napríklad v Faith. ()

Georgiana 

všechny recenze uživatele

Určitá část korejských serálů sice končí happyendem, ale pro mě ne moc chytrým.., jako v tomto případě jinak skvělého seriálu. Do předposlední epizody máte pocit 5-ti hvězd a libujete si jaká je to krásná fantasy pohádka /Ikdyž to taky není úplně přesně, ta duchařina byla místy pěkně strašidelná, jestli to takhle chodí.. :D/, ale jedním dílem /SPOILER: ..kdy reinkarnací začínají hrdinové od znova./ ukončí celý příběh tím, že utlučou story 19-ti dílů předchozích.. Tak jednoduchý by to mohl být konec - škoda.. Zobrazení Pána nebes a podsvětí bylo skvělé! /Jak se nahoře pošťuchují u té hry je naprosto úžasné ^^./ A kdo zná hlavní hrdinku jako Gumiho, tak ví, jak báječná je. Hlavní hrdina je taktéž bez chybičky. Zalíbil se mi ve filmu Virgin Snow (2007), ale ze seriálu Time Between Dog and Wolf (2007) jsem byla docela otrávená. Tady je jak vyměněný! Bojové scény jsou pohádkově dokonalé, ale ona to pohádka je a já mu věřila každý pohyb a to v předchozím seriálu ani jeden.. jak je to možné? Asi ta vojna.. Hudba je teda masakr :), skvělá! No a nakonec si každý musí uvědomit, že Korejci maj prostě prachy.. Takové efekty - báječné! O kostýmech nemluvě :)! Hvězdu strhávám za poslední díl, dívám se na to ze všech stran, ale poslední díl nechci znát! /Vyřešení situace je sice odměna pro postavy, ale ne nutně pro diváka./ ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Shin Min-A se pro mě nadobro stala zárukou kvality, protože i kdyby celý seriál stál jen na jejím hereckém výkonu, tak to bude stačit. Arang ale nezůstala jedinou zajímavou postavou, přidali se i ostatní. Kim Eun Oh je téměř samozřejmostí, ale příjemně mě překvapili i Dol Soe a šamanka, kteří dodávali jinak vážnému dramatu i trochu toho vtipu. Mnoho kladných bodů ode mě drama dostalo za napínavý příběh, který postupně, hezky vrstvu po vrstvě, odhaluje řešení celé záhady a přitom nechává dostatek času i na vlastní úvahy. Jako třešničkou na dortu je pak krásný soundtrack, jehož jedna skladba mi z pro mě nepochopitelného důvodu připomněla Pána Prstenů... (Že vám to nedává smysl? Mně také ne...) Suma sumárum je Arang výborné historické fantasy drama s prvky hororu a krásným příběhem, který stojí za to vidět. "Kde zvadne jedna květina, vykveta druhá. A kde zafouká vítr jednou, zafouká i podruhé. Ale já si navždy udržím vzpomínku na to první." - 100% ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Když to začínalo, čekala jsem něco úplně jiného. Ale to překvapení se povedlo. Všechny postavy mi sedly. Hlavní dvojici jsem měla ráda. Nejdříve s nimi byla sranda, potom došlo na romantiku, která ale nebyla nijak přeháněná. Hodně mě bavily i dvojice sluha se šamankou a bohové, kteří na mě občas působili, jako když sledují dění na zemi jako já seriály. Tady vlastně nebyla postava, která by mi vadila. Trochu mě mrzelo, že nikoho nenapadlo zamyslet se nad důsledky svých činů a nad nějakými širšími souvislostmi. Občas mě příjemně překvapil výběr hudby, která pro historické snímky nebývá příliš typická. Příběh byl zajímavý, i když si párkrát trošku odporovali a ta poslední epizoda mi přišla trochu překombinovaná, obzvlášť když ta pointa byla jasná už jakou chvíli. Ale celkový závěr, jak to dopadlo se všemi těmi postavami, se mi líbil. ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Nečekaný mix romantiky, detektivky, komedie a duchařiny se nakonec vydařil lépe než jsem čekal. Lví podíl na tom má hlavní dvojka, ale od té se to tak trochu čekalo, ovšem ani vedlejší postavy vedle nich nezapadly. Zmíněna tu byla i hudba, k té musím podotknout že ačkoliv to bylo opravdu netradiční, pro mě spojení historické "bitvy" a moderní hudby překvapivě fungovalo - přece jen to není žádný životopisný snímek. Velkým plusem je i konec, který je z historických dramat která jsem poslední dobou viděl asi nejpovedenější. Zatím to byla jen samá chvála, tak proč jen 4*? Protože místy to bylo přece jen utahané a jindy rozhodné postavy se najednou plácaly zbytečně dlouho na místě, aby pak stejně udělaly to co bylo jasné že přijít musí. ()

springtime 

všechny recenze uživatele

Seriál se mi moc líbil, hlavní i vedlejší představitelé. I když to chvílemi bylo příliš utahané, ještě bych mohla dát i 5.. ale za ten konec, to nešlo. Proto jen 4. ()

EsterH 

všechny recenze uživatele

Toto je štýl, ktorý sa mi páči: aj keď išlo o život a o dušu, bol tam humor, krásne scenérie, štipka bojového umenia a krásna hudba.  Do 17. dielu som zaznamenala len jediný bozk, ktorý bol ešte k tomu zamaskovaný za umelé dýchanie, napriek tomu to sršalo romantikou: vyzdvihnutie na koňa, obúvanie topánok, utretie kvapky kimchi z tváre, meranie na šaty...  Veľkou prednosťou bolo veľa mojich obľúbených hercov...ak sa spoja Gumiho, Iljimae a silný príbeh, musí to byť proste dobré! Jediný kaz bolo trocha umelé naťahovanie deja ku koncu a čudné fázy mesiaca - dorastal a zrazu ho ubúdalo... páčilo sa mi pojatie neba a koza s kvetmi a chrbte. ()

Reklama

Reklama