Reklama

Reklama

Pinocchio Guillerma del Tora

  • USA Guillermo del Toro's Pinocchio (více)
Trailer 6

VOD (1)

Nádherný hudební film, ve kterém oscarový filmař Guillermo del Toro pomocí fázové animace znovu vypráví příběh slavné dřevěné postavičky. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 6

Recenze (217)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Takhle vypadá film, který je dělaný od srdce a ne jen pro peníze.  Guillermo del Toro dostal možnost odvyprávět slavný příběh, a chopil se toho svou jedinečnou vizí a stylizací. Samotný film není na první pohled "líbivý a krásný" jako jiné animáky, ale o to více je z něho cítit autorství, vize a srdce. Osobně se mi vizuální stránka moc líbila a sedla mi k této temnější a realističtější verzi. Hodně kvituji, že se del Toro rozhodl pro dospělejší přístup a reálné zasazení příběhu do skutečného světa. O to více fungují konkrétní scény a jisté myšlenky, jenž nám del Toro předkládá. O tom jak důležité si vážit života, přijmout ztrátu, dělat nesobecké činy, nebo pochopit, že jsou věci, které ve svém životě nemůžeme nikdy změnit atd. Film má parádní tempo, jednotlivé scény na sebe navazují moc hezky, a nikdy jsem neměl pocit, že bych se nudil. Hodně moc se mi líbil silný začátek, který je dojemný a působivý. Pinocchio Guillerma del Tora je nádherný film, který mohu jen doporučit a navíc má nádhernou hudbu. ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Krásný stop-motion animák, který si získá srdíčko každého milovníka pohádek. Je tam pár momentů, u kterých jsem si nebyl jistý, jestli měly být tak jak byly (jako například celá ta pasáž s Velrybou), ale i přesto to pěkně funguje a je to v daném případě potřeba. Film taky zvládá dobře výstavbu momentů a postav, jako by vše bylo potřeba, a právě proto jsem i některé nesrovnalosti schopen přehlídnout. Osobně jsem jako malý kluk viděl původního Pinocchia a tenhle je v mnohém velmi originálním dílem, který pro mě už teď poráží všechny ostatní adaptace, které jsem neviděl. Vypíchnout se musí i krásný hudební doprovod a muzikálové pasáže, které jsem s radostí sledoval. Finále krásně emotivní a myšlenka oné nesmrtelnosti a její nevýhody na mě fungovala vždy a vždy bude. Dost možná animák roku. 9/10 ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ukážka, že žiadne sebalepšia CGI animácia nenahradí tú pookienkovú. Stop-motion ( či skôr Go-motion ? ) vo svojej vrcholovej forme. V príbehu nečakajte disneyovské lízatká a cukríky, vyberá sa to o dosť dospelejšou formou a aj postavy pôsobia skôr ako z panteónu strašidiel, než detských bábik. Del Toro ale predsa len občas pôsobí až príliš ´´deltorovsky´´ a bizarnosti potom pôsobia dosť samoúčelne. Rozhodne ale staviam vysoko nad tohtoročný konkurenčný, multikulti politicky korektný Disney+ remake. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Guillermo del Toro's Pinocchio" bol jeden z výrazne očakávaných projektov a najmä som bol som zvedavý ako film obstojí keď ho porovnám s "Pinochiom" od Roberta Zemeckisa. A keby som mal povedať, ktorý film vyhral tento súboj tak je to jednoznačne táto verzia. Mám pocit, že del Toro priniesol do tohto projektu niečo, čo tento príbeh reálne potreboval a to je trošku iný uhol pohľadu. Celé je to zasadené v trošku inom svete, viac to reflektuje udalosti, ktoré sa diali a je to oveľa silnejšie a smutnejšie, keď to človek vidí. V mnohom ma to emocionálne chytilo ako keď som sledoval film "Bicentennial Man". S tým záverom to zapôsobilo veľmi silne. Stop-motion animácie sú kvalitné a najmä je to viac spracované ako film pre dospelých než pre deti. Takže sa nebráni ísť aj do trošku vážnejších tém a scénok, ktorých by sme sa normálne v takomto projekte nedočkali. Takže v tomto smere film vysoko oceňujem a odporúčam pozrieť všetkým, ktorí by mali záujem vidieť trošku iný príbeh Pinocchia. Stojí to za to. Hodnotenie: A ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Nádherná stop-motion animace. Guillermo del Toro si splnil další svůj sen. Natočil Pinocchia, kterého musí každý znát. Pro mě osobně je největší mínus filmu předvídatelnost a celková jednoduchost. Dokázal bych si to představit v hrané verzi z které by del Toro věřím udělal ještě působivější podívanou. Přesto se mi tady, ale nechce moc rýpat do tohoto filmu, protože je to pěkná pohádka. Dabing velice kvalitní a Ewan McGregor se mi hrozně líbil. Písniček není ve filmu překvapivě mnoho, ale všechny jsou fajn. Je to dospělé, ale zároveň dětské. Vizuál je krásný, pár vtipných scén pobaví a celková stop-motion animace nemá chybu. Přesto se neubráním pocitu, že se z toho dalo vytěžit víc. 7/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Jedná se o dosud nejdelší animovaný film natočený fázovou animací. (Claw)
  • Guillermo Del Toro konštatuje, že hoci je dej umiestnený do minulosti, má čo povedať aj v súčasnej dobe: „Stáva sa z toho film o bábke vo svete ľudí, ktorí nevedia, že sami sú bábkami. Ale oni nimi sú. Každý je tam bábkou. A toho, kto sa nespráva ako bábka, každý považuje za bábku.“ (Biopler)

Související novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Ceny BAFTA ovládla válečná vřava

Ceny BAFTA ovládla válečná vřava

19.02.2023

V neděli 19. února se v Royal Festival Hall v londýnském Southbank Centre uskutečnil 76. ročník slavnostního předávání prestižních cen Britské akademie filmového a televizního umění (BAFTA), na němž… (více)

Reklama

Reklama