Reklama

Reklama

Matt Scudder (Liam Neeson) je bývalý newyorský policista a vyléčený alkoholik, který pracuje jako soukromý detektiv bez licence pro ty, kdo z jakýchkoliv důvodů nemůžou jít za policií. Jedním z takových je i drogový dealer Kenny, který si detektiva najme, aby našel ty, kdo mu unesli a brutálně zavraždili ženu. Scudder začne postupně odkrývat stopy vedoucí k únoscům a zjišťuje, že tento zvrácený zločin není jediným a rozhodně ani posledním, který v ulicích New Yorku spáchali. Sérioví vrazi se chystají opět zaútočit a pro Scuddera, stojícího mimo zákon, se tak rozehrává nelítostný boj s časem. (A-Company CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (604)

misterz 

všechny recenze uživatele

Skvelý krimi thriller (mysteriózne vážne nie), ktorý ma dostal hlavne svojou perfektnou temnou atmosférou, pekným vizuálom a hercom Liamom Neesonom, ktorý tu vypadal ako vystrihnutý z nejakého starého, filmového noir časopisu. Zároveň tu celkom milo prekvapil aj tým, že v snímku, celkom neštandardne, nerozdával iba rany, ale do držky dostával aj on sám. Jediné čo mi nesadlo, bola černoškova linka, a hranie si na akéhosi jeho ochrancu, tento typ romantického odľahčenia sa do tohto temného príbehu vonkoncom nehodil, vyrušoval a uberal na atmosfére. Vzhľadom na vyššie spomenuté klady sa to však s prižmúrenými očami dá prepáčiť a tak dávam plný zásah. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Tuhle atmosféru temného velkoměsta na počátku 90. let mám nejraději. Žádná moderní výpočetní technika, jen detektiv s těžkou minulostí, bystrá mysl, zápisníček a neutuchající kapky deště stékající po vrásčitém čele. Prošedivělý Neeson má zkrátka charisma, prodírá se špínou New Yorku a my podrobně sledujeme jak se systematicky přibližuje čím dál víc pravdě. Není to příliš komplikované a spousta postav zůstává dvourozměrnými, ale v tomhle typu filmu to ani nevadí... 8/10 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $28miliónovTržby USA $26,307,600Tržby Celosvetovo $53,181,600Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,970,722 Tržby za predaj DVD v USA $6,313,867 ║ komornejšia krimi o pomste a vykúpení, s dobrých rozbehom, takých kľudnejším pátraním po bezcitných únoscoch, ktorá má pár dobrých indícií ale v celku to ostane visieť len v priemerných vodách /55%/ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Solídna temná, takmer goticky-tadená detektívka s poctivo vybudovanou atmosférou, kde Liam Neeson, stelesnenie charizmy, prichádza opäť ukázať ako sa to robí. Tentokrát však bez akejkoľvek hi-tech hračičky, pekne staromódne, no o to tvrdšie a razantnejšie. Na pleciach temná minulosť, pred sebou len možnosť napraviť svoje hriechy. Scenár je pomerne jednoduchý, zvratov je málo, no sú o to intenzívnejšie. Pre tých, ktorí ešte nezanevreli na staré dobré krimi, tí budú slintať blahom nad poctivými vyšetrovacími metódami, diárom v rukách, telefónnymi búdkami, či systematickou metodikou vnímania detailov. Ak vám to znie ako nuda, rýchlo od filmu ruky preč a nekazte tu radosť ostatným negatívnymi komentármi! 80%. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Velice solidní temná kriminálka. Palec nahoru za dobrý scénář, který vás udrží v napětí. Film neuhýbá před ošklivými a nepříjemnými tématy, což je dneska pořád víc a víc vzácnější, a milovníci krváků si přijdou na své. Liam Neeson hraje jako vždy solidně svou osvědčenou postavu bývalého policisty s temnou minulostí, ale je tu doplněný o chytrého černošského chlapečka a zajímavého Dana Stevense v roli překupníka s drogami (který tu není za zlou karikaturu!). Nesmrtelná klasika to nebude, ale klidně se na tuhle chuťovku podívám znovu, což se počítá. 75 % ()

Galerie (18)

Zajímavosti (19)

  • Natáčelo se od 3. března do 8. října 2013 v New Yorku. (Varan)

Související novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (více)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Reklama

Reklama