Reklama

Reklama

Magnetické tornádo

(TV film)
  • Kanada Metal Tornado (více)

Obsahy(1)

Ředitel Helios World Jonathan Kane se chystá oznámit veřejnosti, že společnost vynalezla metodu využívání neomezeného množství energie ze slunečních erupcí. Vynález má změnit svět. Mezitím bývalý poradce Steven Winters přijde doma ve své laboratoři na to, že konstrukce snímačů energie je vadná. Volá Jonathanovi, ale ten na něj nemá čas. Winters při dalším pokusu zahyne. Helios World při nejbližší sluneční erupci načerpá energii do superkondenzátorů. Zaměstnanci Michael a Rebecca však zjistí, že neznámo kam uniklo tři sta megawattů.
Z okolí jsou vzápětí hlášeny podivné jevy. Veškeré kovové předměty jsou přitahovány neznámou silou. Jsou registrováni první zranění. Michael chce riskantní pokusy přerušit, Jonathan to však nedovolí. Naopak volá do francouzské pobočky, že můžou experiment spustit. Michael s bratrem Ronem zjistí, že uniklá sluneční energie vytvořila bludné magnetické pole o velikosti půlky fotbalového hřiště. Pole s tornádem, které přitahuje vše kovové, sleduje žílu železné rudy, která probíhá městem a pokračuje do Filadelfie. Ve městě je vyhlášena pohotovost a většina obyvatel se stačí ukrýt. V nebezpečí ovšem zůstává Filadelfie… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

AsylumFan 

všechny recenze uživatele

Magnetická energie je dobrý sluha, ale zlý pán. Na straně jedné se přemění v prospěšnou ekologickou elektřinu a potěší tak všechny Děti Země. Otrhá pletivo z kurníku, čímž osvobodí vykořisťované slípky, které po zisku bažící kapitalista nutí snášet vejce. Snaží se přejet zemědělce jeho traktorem za to, že stále ještě neprodukuje biopotraviny. Na druhou stranu jsou její magnetická chapadla hotové smrtící zbraně, které zabijí, za pomocí desky s plošnými spoji, vědce jediným úderem do čela. Klidně vytrhnou z rukou dřevorubci motorovou pilu, a předtím, než mu jí zcela vezmou, ještě bezohledně rozřežou jeho přilbu, a přitom je jim úplně jedno, že tím dotyčného chlapíka připraví o jeho jediný zdroj obživy. Vrhají kompotovými konzervami po zákaznících obchodu, straší postavenými hadicemi osamělé ženy. Podaří se Michaelovi s Rebeccou zastavit řádění magnetického tornáda??? - - - Bohužel, tak nějak to není úplně ono a film chvílemi i nudí. Tvůrci nedokázali využít potenciál daného tématu, proto pouze 60 %. ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Už název předpovídá průser. Jen jsem si říkal, že by to alespoň mohlo být vtipný, jenže to není ani zdaleka. Celou dobu koukáme na pár lidí někde ve velínu, co se snaží první hodinu filmu vypátrat a zbylých 25 minut zničit vír, který občas vcucne nějaký auto a motorku, jo, a ve Francii zničilo celou Paříž, to nevymyslíš prostě :D ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak blbý film, až sa človeku chce plakať od smiechu. Čo je lepšie ako katastrofák s absolútne klišéovitým príbehom a postavami a úplne otrasnými efektami, ktoré sú totálne totálne na smiech. Aby som však bol úprimný, myslím, že kúsok potenciálu v tomto filme bol. Možno keby sto zobralo nejaké schopné štúdio, prepracoval by sa scenár a dalo by sa tomu viac logiky... tak si viem predstaviť, že by to možno mohlo aj fungovať. Takto dávam jednu hviezdu za komédiu a druhú hviezdu za fakt, že som tam videl aspoň trošku potenciálu. Inak sa skutočne jedná o katastrofálny katastrofák. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kanadská filmová produkcia má na svojom konte nehorázne množstvo nízkorozpočtových snímkov, ktoré balancujú na hrane odpadu. Málo dolárov, slabí herci, stupidné scénare, primitívne digitálne efekty, mizerná réžia. Medzi tieto lacné nepodarky patrí aj televízny katastrofický sci-fi film, ktorý v roku 2011 natočil neskúsený režisér Gordon Yang. Do hlavnej úlohy obsadil starého známeho béčkového herca Lou Diamonda Phillipsa a roztočil príšerné "Magnetické tornádo". * ()

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Haha, pobavil som sa, nemozem si pomoct. Lez, keby to malo slusny rozpocet, sympatickejsich hercov, aspon priemerne trikove zabery.... a... ehm, vlastne zmenene takmer vsetko, tak by z toho mohol byt fajnovy katastroficky film. Takto nam ostava akurat srandovny scenar, sexi motorkarska milfka :) a relativne dobry spad. Avsak pozerat toto cudo mozem odporucit jedine v pripade akutneho nedostatku inych filmov. 33%. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Ottawě v Kanadě. (willy1)

Reklama

Reklama