Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Sydney. Moře vyplavuje na Bondi Beach podivný kufr, z něhož vyčuhují dlouhé černé vlasy. Uvnitř se nepochybně ukrývá lidské tělo. Případ dostává na starost detektiv Robin Griffinová, která se během vyšetřování musí vypořádat i s vlastním komplikovaným soukromím... Podobně jako první řada této ceněné série je i řada druhá, nesoucí podtitul Čínská dívka, autorským projektem světoznámé filmařky Jane Campionové. A podobně jako u první řady i tentokrát slouží vyšetřování kriminálního případu jako základ pro obecnější úvahu nad ženským údělem, zde s důrazem na mateřství a zneužívání žen muži. O výjimečném postavení televizní tvorby Jane Campionové svědčí i skutečnost, že Čínská dívka byla světu slavnostně představena v květnu 2017 na věhlasném filmovém festivalu v Cannes. (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

Charlie84 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada je v lecčem věrná té první. Pokud nejste žena, bude vám většina postav, včetně mužských, připadat neopodstatněně emocionálně nestabilní. Velice eufemicky řečeno. V druhé polovině se budete asi ptát, proč pořád někdo brečí. POŘÁD. O něco více se vyšetřuje, což je plus. Postavy jsou o něco méně bizarní, ale fakt jen o něco. Závěr je poměrně nečekaný. Což nutně neznamená „divácky uspokojivý“. Chybí tady atmosféra divné divočiny z jedničky, název „Top of the Lake“ zcela pozbyl smysl. Leč má to „něco“ do sede a kvalitativně bych řekl, že jde skoro o posun vpřed. Třetí sérii už ale raději ne. ()

Ziggy Zagg 

všechny recenze uživatele

S každým přibývajícím dílem větší a větší slátanina. Jestli takhle pracuje policie v Austrálii, tak to teda potěž vidle. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Oproti skvělé první sérii je tohle neskutečný sešup. Nuda, zmatečnost, bezvýchodnost, nedalo se to dokoukat. Hodně pomalé tempo mi nevadí, ale nesmí začít nudit a být o ničem... Námět zní sice zajímavě, ale ztvárnění a vyprávění je nepovedené až tragické. Po třetí části jsem to vzdal a nezachránila to ani moje oblíbenkyně Nicole Kidman. Podle mě neskutečný průšvih. V porovnání třeba se severským Mostem je to vlastně odpad. Most nenudí ani ve čtvrté sérii, ale 2. řada Stínů nad jezerem není snad ani stínem řady první. A to jsem se tak těšil... ()

VLADEK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série - Kvalita jednotlivých dílů je jako na houpačce. Místy to zase bylo utrpení, zejména třetí a šestý díl, naopak čtvrtý byl výborně napsán i zahrán. Ale obecně stále se opakuje, jako u první série, nelogické chování postav. Ale možná, že v Austrálii to tak chodí. Elisabeth Moss neumí zahrát opilou. A taky nechápu proč postava Nicole Kidman v obličeji tolik stárla - více pih atd. - ve srovnání s prvním dílem to bije do očí, možná jen změnili maskéra v průběhu natáčení... A herecká představitelka Mary zase tak nějak viditelně ztloustla..., ačkoliv se to všechno odehrálo během pár dní. ()

kokofek 

všechny recenze uživatele

Pro mě až příliš jednostranný pohled na ženský úděl.Spíše námět k přemýšlení,který chce provokovat .Ženské postavy jsou zde poněkud zvláštní až tak ,že to snad vypadá,že muži nemají nic jiného na práci než ubližovat a ubližovat. ()

bedn1 

všechny recenze uživatele

Málokdy se stane, aby mě tak bavilo sledovat film nebo seriál, kde jsou mi skoro všechny postavy nesympatické a často jednají úplně nelogicky. ()

Reklama

Reklama