Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (11)

  • Režisér William Friedkin oslovil tehdy začínajícího skladatele Briana Tylera poté, co jej zaujala hudba, kterou zkomponoval pro snímek Lovec démonů (2001). Poté Tyler získal za soundtrack ke filmu Štvanec (2003) řadu ocenění a jeho kariéra od té doby stoupala. (D.Moore)
  • Několik filmových postav dostalo příjmení podle slavných rockerů: Bonham (John Bonham – Led Zeppelin), Kravitz (Lenny Kravitz), Van Zandt (Steve Van Zandt), Zander (Robin Zander – Cheap Trick), Powell (Cozy Powell), Richards (Keith Richards – Rolling Stones). (Matty)
  • Obě hlavní postavy, Aaron i L.T., používají bojové umění nazvané Sayoc Kali, jež je z větší části založené na boji s noži a má původ na Filipínách. (Matty)
  • Postava Tommy Lee Jonese je inspirována skutečným stopařem Tomem Brownem Jr., který byl rovněž technickým poradcem štábu. (Matty)
  • Mnoho scén bylo natáčeno v Portlandu, protože filmaři potřebovali déšť. Během natáčecích týdnů však nepadla ani kapka. (Matty)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama