Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (389)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ne uplně čistá komedie, ale je to malinko mixlé i s dobrodružným filmem. Všichni se furt převlékají a schovávají před nacisty. Funés tu nemá tolik prostoru co jinde, a opravdu vtipných scén tu taky moc není. Oproti tomu to má asi vyšší rozpočet, než jiné francouzské filmy té doby a navíc i dobré lokace a kameru. 70% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Smích? Nepřejde!! Geniální komedie, koncert snad největšího komika Louis de Funese! Snad nejlepší jeho film, když odečtu filmy s kostými četníka a Fantomase! Nezapomenutelné scény, dokonalé komické dialogy, křeče smíchu a excelentní sekundanti. Naprosto bezchybné byly scény hned na začátku, když Funes dirigoval a přišlo k nim gestapo, nebo německý velitel schovaný ve skříni s fanatickým výrazem a větou: "Herr Kapelmeister!" Nesmím ani opomenout scénu "kanibalistickou", když hlavní hrdina utrhne z dortu malého esesáčka a ukousne mu hlavu :)) Skvostná to komedie, bravo, pane Funesi! ;) ()

Reklama

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Děkuju za úžasné francouzské komedie se skvělým humorem, který mám tak ráda. Velký flám je určitě jeden z nejlepších filmů nepřekonatelného Louise a jedna z nejlepších komedií vůbec. Funés jako nafoukaný dirigent Stanislav a Bourvil coby malíř - natěrač se ve snaze pomoct anglickým pilotům vydávají na neuvěřitelnou cestu válečnou Francií. Nechybí spousta skvělých hlášek a památných scén jako například záměna pokojů (chrápání), výslech Louise a Bourvila na německé stanici nebo francouzská angličtina v lázních...Are you? You are? Happy? Thank you. :) http://www.youtube.com/watch?v=9syMRZ_HsPI&feature=relmfu ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Já jsem tedy docela hodně zklamán. Očekával jsem super komedii, u které se budu řezat smíchy tak, jak je to v komediích s Louis de Funésem obvyklé. Nestalo se. Děj je hrozně zdlouhavý a nudný. Budu se muset vydat tou nepříjemnou cestou proti proudu, ale já si prostě nemohu pomoct, tenhle film je hrozná blbost a takhle vysoké hodnocení zde je naprostý omyl. A flustrace je tak obrovská, že se zde uchýlím k odpadu. Obrovské zklamání. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přídavné jméno VELKÝ v názvu filmu je doslova a dopísmene na místě. VELKÝ humor z herci, kteří mají VELKÝ komediální talent a režisér, který umí udělat VELKÝ dobrodružství i v okupované Francii, takovým způsobem, že mě z toho zůstal jeden VELKÝ zábavný zážitek, který si v sobě ponechám i když mě v životě potkají VELKÝ trable. Jako se Francie nechala okupovat nacistickou armádou, tak já nechám vždycky moc rád okupovat svou bránici komediální armádou Gérardem Ourym, Bourvilem a Louis de Funèsem, protože ten jejich flám je moc povedený a hlavně hrozně VELKÝ. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Scéna, v níž jsou oba hrdinové převlečeni do německých uniforem a Bourvil (Augustin Bouvet) nese na ramenou Louise de Funèse (Stanislas Lefort), nebyla ve scénáři a je výsledkem improvizace obou komiků. (Mackin)
  • Během filmování scény v opeře zakázal režisér všem účastníkům kouřit. Měl tak veliký respekt z místa natáčení, že nechal zabalit do koberců i všechny stativy reflektorů, aby nepoškodily místo, kde byly postavené. (Jizni Tlapa)
  • Louis de Funès (Lefort) celý měsíc nacvičoval dirigování pro scénu s orchestrem. Při následné zkoušce s osmdesátičlenným orchestrem sklidil za způsob dirigování potlesk od samotných hudebníků. (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama