Reklama

Reklama

Grandhotel Budapešť

  • USA The Grand Budapest Hotel (více)
Trailer 1

Pan Gustave (Ralph Fiennes) je legendou mezi hotelovými zaměstnanci. V bezčasí mezi dvěma světovými válkami, v bohem zapomenuté zemi, kde toho nepříliš funguje, je luxusní Grandhotel Budapešť oázou spolehlivosti, již zosobňuje právě tento šéf hotelového personálu. Přání svých hostů plní pan Gustave, ještě než jsou vyřčena, a většinu z nich navíc zcela nezištně miluje, a to i ve fyzickém slova smyslu. Když mu jedna taková vděčná zákaznice odkáže mimořádně vzácný obraz a vzápětí navěky zavře oči (ne zcela dobrovolně), nejenže náhle závratně zbohatne, ale navíc se stane trnem v oku naštvaných pozůstalých, terčem nájemného vraha a hračkou v rukou místní policie. Ve všech těchto nevděčných rolích mu pomáhá obstát jeho osobní šarm a mladý pikolík Zero Moustafa (Tony Revolori), z něhož chce vychovat svého nástupce. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 438)

SONNY07 

všechny recenze uživatele

Úžasné !! Knížku jsem nečet, ale postavy i děj je téměř knižní.A pak že u strýčka Sama točí jenom hovadiny !!! ()

Ferguson 

všechny recenze uživatele

Wes Anderson je ve formě a doufám, že její vrchol je teprve před námi. Fanoušek jeho barvitych koláží se s každým dalším filmem musí stále více tetelit blahem. ()

Laslo 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Príbeh snímku Grandhotel Budapešť, nakrúteneho v Europe, sa zameriava na život hlavnej postavy, legendárneho vrátnika M. Gustava (Ralph Fiennes) v jednom z veľkolepých maďarských hotelov 20. storočia, ktorý zamestná a zoberie pod svoje krídla mladého chlapca... ()

WOR3CH 

všechny recenze uživatele

Výlet do Grandhotelu Budapešť se mi opravdu líbíl. Je těžké to popsat. Musí se to vidět. Je to jako tajná místnost ukrytá uvnitř staré skříně stojící v rohu pokoje. Taková podíváná určitě potěší, je originální a svá. ()

Brisingr 

všechny recenze uživatele

Úžasné! Tak trochu gerontofilní, chvílemi tak trochu necitlivé, se spoustou známých ksichtíků a s Ralphem Finesem navrch. Moc pěkné vykreslení jednotlivých postaviček a kulis, ale především celkový charakter vyprávění a atmosféra filmu je to, co dělá snímek neopakovatelným (minimálně do dalšího ohlášeného konce světa, když ten minulý nevyšel...). A Ralph Fines alias monsieur Gustave? Ten chlapík se mi líbí už delší dobu. Po Grandhotelu si však plně získal mé (heterosexuální) srdce! Takže hudlana a Oskara! Kdosi ve své recenzi o filmu napsal: "Hravá omalovánka". Ano, to je nejvýstižnejší shrnutí těch 100 minut, při kterých jsem se ani jedinou vteřinu nenudil... ()

studentice 

všechny recenze uživatele

Libilo se mi to, i kdyz jsem od filmu, na zaklade zdejsich hodnoceni, cekala vic. Vizualni stranka je dechberou, je zde spousta vtipnych napadu, spad, napeti, uzasne herecke obsazeni. Na druhou stranu jsem obcas narazila na hlucha mista a nekdy nerozumela proc se tam odehrava to, co se tam odehrava:D. Ale bavilo me to a to se pocita:) ()

Mischak 

všechny recenze uživatele

Wes Anderson si jede ve svý lajně, Grandhotel Budapešť zklame velmi intelektuálně naladěné diváky a také ty, kteří očekávají "tradiční" biják-kouknu-zapomenu. Je potřeba se naučit dívat na "andersonovky" bez očekávání, když jo, pak dostanete velkou nálož toho nejlepšího, co jste opravdu nečekali. Grandhotel vás pobaví i rozesmutní. Všichni herci hrají skvěle, a jako vždy mě potěšil Willem Defoe i Edward Norton a jasně že i další velikáni ve svých malých-velkých roličkách. Lze jedině doporučit, jo a někdo už to tady psal: v příběhu budete chtít zůstat o něco déle .-) ()

jujask 

všechny recenze uživatele

Určite film, za ktorý sa netreba hanbiť pán Wes Anderson. Pútavé, milé, zábavné, humorné a ešte aj nabité hviezdami ktoré hrajú menšie role. Nečakal som takú originalitu a ľahkosť celého príbehu. Myslím že je to film ktorý má veľkú psychologickú hodnotu. Som očarený. ()

eexDon 

všechny recenze uživatele

Für mich - 75%, - /takové občas chaotické, zmatečné, anglické popisky všeho v Maďarsku 30. let mě fascinovaly, aspoň, že pár německých výrazů zůstalo/, + /herecká sestava dobrá v čele s Ralphem, retro look velmi dobrý - takový styl mám rád, tempo/délka/hudba celkově dobré, bez násilí/skoro/ + bez erotiky/skoro/ - překvapivé/, hodnocení - velmi dobré moderní, cáklé retro s prazvláštním koncem sice, ale dobré, těšil jsem se a nebyl jsem zklamán ()

hlenyzkrabic 

všechny recenze uživatele

Po delší době opět film, na který se s chutí rád podívám znovu. Brilantní dialogy, dějový spád, krásné obrazy. A smích až do konce ;-) ()

Zagger 

všechny recenze uživatele

Skvely film, na zacatku jsem prvni nevedel, co s tim, a uz po par desitkach minut jsem si pral, aby to melo alespon 6h :) ()

Ollivander 

všechny recenze uživatele

Naprostá paráda. Po Až vyjde měsíc druhý Andersonův film, který mě potkal. Už předešlé roztodivně originální dílko mě velmi zaujmulo a pobavilo, tento ještě roztodivnější a osobitější kousek jsem si už vyloženě užíval. Kamera, animace, herecké výkony, hudba. Vše skvěle vyladěno. Až mi to skoro přišlo moc krátké :-) Hudba (Alexandre Desplat): 4z5 (80%) ()

ma2sko 

všechny recenze uživatele

Pekná retrospektíva troch navzájom nezávislých rozprávačov s milým rozuzlením osudov. Hra kamery a strih prinášajú osvieženie na filmovom plátne. Prínosom pre film je aj bohaté herecké obsadenie v najneočakávanejších momentoch v najneočakávanejších situáciách. Pre mňa jeden z top filmov roku 2014. ()

r3musko 

všechny recenze uživatele

pekné, farebné, vtipné dielko. na začiatku sa to rozbehlo perfektne, milujem filmy s rozprávaním, ale nakoniec ma to nechalo na pochybách. k dokonalosti tomu ešte niečo chýba, teraz však neviem povedať čo ()

Va33ek 

všechny recenze uživatele

Nádherné přestavení skvostných scén, kde je každá rekvizita propracovaná do nejmenších detailů. Film na mě pak působil jako výlet do muzea s krásnými obrazy (obdobnými jako chlapec s jablkem). A samotný příběh rozhodně za vizuální stránkou věci nezaostával, poutavý, humorný s určitou dávkou napětí. Radost shlédnout ! ()

Související novinky

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Wes Anderson točí další animák

Wes Anderson točí další animák

26.12.2016

Jen málokterý režisér má tak výrazný rukopis jako Wes Anderson. Jeho filmy s veselými barvičkami a vycentrovanou kamerou jsou nezaměnitelné, a pokud patříte mezi Wesovy fanoušky, můžete se začít… (více)

Co chystá Wes Anderson?

Co chystá Wes Anderson?

07.12.2015

Americký režisér, jehož kariéra je plná nesmírně osobitých filmů (Život pod vodou, Až vyjde měsíc), už dává dohromady svůj další počin. Wes Anderson je teď mnohem známější než kdy dřív, protože… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama