Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česká filmová komedie o obyčejných dnech jedné obyčejné rodiny Novákových, o zmatcích kolem shánění a klikaté cestě zmoudření... (oficiální text distributora)

Recenze (103)

mh.mail 

všechny recenze uživatele

30% — Satira, která pranýřuje dodnes zažitý zvyk, že „pátek je malá sobota“. Nic objevného ve filmu nečekejte. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Poklidná čsl. komedie pro nedělní odpoledne z dob normalizačních sedmdesátých let, kdy každý dělník byl součástí jednoho velkého celku a po práci si stavěl barák nebo sázel zeleninu na zahrádce. To je příběh i rodiny Novákových.... Věčně utrmáceného otce (Petr Kostka), který nemá na nic čas a doma jej sere remcavá manželka (Jorga Kotrbová), na kterou si i po letech myslí jeden namyšlenej frajer (Jiří Kodet). A k tomu holka v pubertě (Magdalena Reifová), co myslí na vdávání. K tomu malá role Laďky Kozderkové, nasoukané do šatů, které jsou jí tak o tři čísla menší. Je to tak jednoduché, čitelné a zároveň humorné, že i po více jak 40 letech se na to dá stále koukat. [2910. hodnocení, 94. komentář, 60%] ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Fajne :-D! Pamatnici docenia.. ako komunisticky clovek vsetko stihol; to nie jak dnes, kazdy narieka pre kazdu lapaliu! V pohode 3*, aj keby som dal najradsej 3.5, ale neda sa :) ()

GIK

všechny recenze uživatele

Komedie u které jsem se moc nezasmál. Možná pár uchechtnutí, několik shovívavých úsměvů. Začíná to hezky a originálně sprintem Kostky za zvuků znělky BBS do třetího patra. Rovněž originální úvodní titulky potěší a slibují kvalitní podívanou. Obsazení studentů bije do očí. Reifová je evidentně o dost mladší než Hálová (o 4,5 roku!). Netradiční pro komedii je rovněž nepříjemná hádka rodičů Novákových v přítomnosti jejich mladší dcery, která začne plakat a rodiče nenapadne nic lepšího, než v hádce pokračovat tentokrát na téma, kdo za to může. Toto je nejsmutnější část filmu. A co ten Kodet slintající na fotkou patnáctileté holky v plavkách. Podivný nápadník Reifové Kabíček dostal roli pouze ze známosti. Jinak se to celkem dá. 50 % ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Souhlasím že je to celkem slušný průměr. Kdybych se na to měl podívat znovu, tak kvůli J.Kotrbové a D.Patrasové. ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

O trošku lepší než druhý díl V podstatě jsme normální, jinak se nejedná o nic velkolepého. Podprůměrná československá normalizační komedie s báječnými herci jako Petr Kostka nebo Luděk Kopřiva či Josef Vinklář. ()

winstonik 

všechny recenze uživatele

Anketová otázka: boli ľudia v socializme šťastnejší? Mysleli menej na materiálne statky, ako v modernej dobe kvázikapitalizmu? Tento nedocenený film ponúka presné odpovede, je to čosi ako historický dokument o živote v režime, kde včera znamenalo až zajtra, pri ktorom až tak nevadí, že je zabalený do komediálnej podoby. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Podobná spatlatina jako V podstatě jsme normální. Akorát přidávám jednu hvězdičku za tenkrát krásnou Magdalenu Reifovou. A vcelku by mě zajímalo jestli se v pokračování s tím svým frajerem udobřila nebo už o něm nechtěla ani slyšet. ()

Olafsson 

všechny recenze uživatele

Příjemná vtipná oddychovka.. Kostka je vtipnej a SUD má pravdu - Jorga Kotrbová tady byla opravdu kus ženský (ta nahatá prdelka u maséra - luxus).. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pátek není svátek nepředstavuje zrovna typ komedie, u které se budete buchat od začátku do konce. Ovšem třeba u scény, kdy do kadeřnictví přijde pan Novák a přemlouvá paní Hadrbolcovou, aby s ním čekala děťátko a zároveň na to zírá Luděk Kopřiva s otevřenou pusou a do toho přijde Jiří Krampol...tak u toho jsem se řehtal. Petra Kostku jsme měl vždycky rád jako herce i člověka. Přišel mi strašně sympatický. Jorga Kotrbová zase krásná a přitom docela málo hrající. A pak ta hudba. Dělal ji Petr Hapka, ale přesto, že je v lehce průměrné komedii, stala se doslova legendární. Už mi kolikrát běžela hlavou, jen jsem nevěděl odkud ji znám. Tak už jsem si vzpomněl. Na druhý díl si nevzpomínám, ale tohle mám rád. ()

Reklama

Reklama