Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Lagertha a Ragnarovi synové si ve světě, jímž otřásají nové hrozby, nenadálé zrady a krvavé boje o moc, odhodlaně razí vlastní cestu. (Netflix)

Recenze (52)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotit celou sérii je velký špatný už jenom z principu toho, že musíte celistvě hodnotit něco, co je vydáváno po půl roce, ale jako celek. Tohle rozhodnutí History asi nikdy nepochopím. Nejde o nic špatného. Cítím z toho seriálu stále sentiment, jelikož jde stále o dílo, které ale lehce ztratí na svém skvělém lesku. Proto je asi skvělé, že další série bude poslední. Seriál samozřejmě není to, co býval. Ale nejde o nic, to bych zakopal hluboko pod zem. I když tendence k tomu jsou někdy až příliš silné. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. série má logicky jinou atmosféru, než předchozí řady, které popisovaly život Ragnara Lothbroka. Nyní jsme o generaci dál a sledujeme občanskou válku vedenou jeho syny. Jedním z vrcholů se stává boj o Kattegat, druhá polovina série je roztříštěna mezi dobrodružství ve Wessexu, na Islandu a v centru vikingů. Pořád tu máme skvělé štítonošky, odvážné bojovníky, mezi nejzajímavější nové postavy se zapsal biskup Heahmund v podání Hirstova oblíbence Jonathana Rhyse Meyerse (král Jindřich VIII. z Tudorovců). Je o čem přemýšlet, je hodně zajímavé zkoušet dohledat zdroje, které Hirsta inspirovali k finální podobě scénářů. A jsem ráda, že z Hirstových dcer neztrácíme obě. Helga byla skvělá, ale Torvi je ještě zajímavější postava. ()

Reklama

filmsim 

všechny recenze uživatele

Z Vikingů se bohužel v páté řadě stala setrvačná zábava sázející především na oblíbenost známých postav. Seriál již málokdy překvapí a některé dějové linky, nezajímavé postavy a hluchá místa srážejí výsledný zážitek pouze do mírného nadprůměru. Vikingové mají stále nádhernou výpravu, jistou režii a filmovou kameru plnou oku lahodících stylizovaných záběrů, ovšem já od tohoto seriálu přeci jen očekávám o něco víc. Tato seriálová trvalka od History Channelu nasadila v přechozích řadách laťku natolik vysoko, že druhá polovina páté řady díky nepřesvědčivému scénáři působí jako chabý odlesk kdysi vytříbené vikingské zábavy. Snad se tvůrci s nadcházející řadou rozloučí se seriálem v lepší kondici, než jakou předvedli v páté sezóně. Kompletní recenze zde. 6/10 ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od páté série jsem nevěděl, co úplně čekat. Ragnar je po smrti a pomstěn. Rozpory mezi bratry byly zajímavé. Nicméně Floki a jeho cesta na Island už takové nebyly. Navíc dění na dvoře Alfréda bylo dost podobné. Návrat Rolla se zdál být dobrým nápadem, ale byla to jenom marná snaha s děj nějak zachránit. Některé epizody, kdyby se vypustili, tak se nic nestalo. Což mě docela mrzí. Seriál se celkově po smrti Ragnara potká se ztrátou, kterou těžko nahrazuje. Možná je proto dobře, že se tvůrci rozhodli, že nás čeká už poslední série. Jenže to je dalších 20 dílů, snad se je podaří udržet tvůrcům v rozumných mezích. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No nedá se nic dělat. Seriál upadá a musím to přiznat i já jeho věčný obhájce. První polovina druhé části série mě bavila a těšil jsem se na finální díly. Už tady bylo něco špatně, protože čím víc se blížil konec, tím více slabých dílů přibývalo. No nevadí, říkal jsem si. Když je klid, tak bouře bude stát za to. Jenže místo toho byl poslední díl vlastně jen takový silnější vítr, který sice větvemi zamával, ale ani jednu nezlomil. Šestou sérii dokoukám, když už jsem došel až sem, ale pevně věřím, že blížící se Zaklínač zacelí mezeru po vynikajícím dospělém seriálu, kde prim hrají meče, štíty, zrada a špína. 65 procent pro 5. sérii. ()

Galerie (327)

Zajímavosti (4)

  • Když Ivar (Alex Høgh Andersen) sedí u vozu, tak odhodí jednu ze dvou sekerek směrem k Angličanům, ale po několika záběrech ji má zase v ruce. (Doomcourier)
  • Kostel v Sherborne je postaven v gotickém stylu, tedy ve stylu, který se užíval až o několik století později, než se odehrává samotný děj. (Cheeter)
  • Poté, co Euphemius (Albano Jerónimo) pozve vikingy na hostinu, ochutnají vikingové ananas. To ale není možné, protože ananasy pochází z Ameriky. První ananas přivezl do Evropy Kryštof Kolumbus v roce 1493 – tedy o několik století později, než se odehrává děj seriálu. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama