Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Uprostřed krize víry, důvěry a moci povstanou bratři proti sobě, věrní mění svůj plášť a objevují se nová spojenectví. (Netflix)

Recenze (49)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší série Vikingů a s tím kam se seriál ubírá, jsem si jistý, že tou nejlepší i zůstane. Stejně jako série první, děj je plný zajímavostí, zvratů a propracovaných bojových scén. Síla seriálu také tkví ve vztazích a skrytých ambicích hlavních postav. Spoilery-> Obzvláště bych vyzdvihnu úsilí Flokiho a Siggy neb to vypadalo, že zradí až do poslední chvíle a prokázali tak svou důležitost v seriálu. Dále jsem byl během série nadšený z Rolla a Bjorna, kteří zde byli nejsympatičtějšími hrdiny. Ženám jako vždy dominovala Lagertha a z Wessexu jsem si téměř okamžitě oblíbil krále Ekberta a následně vzájemný vztah mezí ním, Athelstanem a Ragnarem. 99% ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria mala pár hluchých miest, kvôli ktorým sa mi jej hviezdičkový priemer z jednotlivých epizód zaokrúhlil na 4*, každopádne sú to veľmi silné štyri. Záver série je narozdiel od tej predchádzajúcej totiž omnoho intenzívnejší, v jej priebehu predstavilo sa mnoho nových postáv (chválim Egberta), odohralo sa mnoho bitiek a intríg sa zosnovalo toľko, že by sa za takú porciu nemuseli hanbiť ani samotné Game of Thrones. No prosto som spokojný a hneď sa púšťam do série ďalšej, 8,5/10. ()

Reklama

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem přišel na chuť i znělce, bitvy jsou pořád epické, ale nadále čekám na nějaký vydařený osobní duel, jaký byl například v epizodě Burial of the Dead, ale netrpělivost zatím ani zdaleka nepřevládá, na to ani není čas. S postavami jsem se sžil už dávno, ale stejně mě dokáží překvapit. To platí i o příběhu, jelikož si nejsem úplně jistý, kam povede jeho příští krok. A takhle mi to vyhovuje, a proto doufám, že to tak zůstane i nadále. (Netflix) ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál - a předešlým tahle série - je něuvěřitelný žrádlo. Máme tu všechno, co miluju a co budou nejspíš milovat i naprostá většina chlapů. Jsou tu vikingové, je tu řádná řádka zdravýho násilí a hrubýho sexu, chlapský kecy, pomsta, pořádná muzika... do toho všeho fakt moc pěkně natočený (i barvy se tak nějak na své snivéautentičnosti umírnily). Je tu prostě skoro všechno, proč tenhle seriál jmenovat. A snad v celé sérii není jediný špatný díl. Celkově tato série by dokázala v klidu stát i sama za sebe a to se musí ocenit. Vikingové se pro mě zkrátka stávají neuvěřitelným zážitkem, které každý díl jen víc a víc miluji. Jen škoda toho, že je Ragnar (sic hlavní postava s takovejma svinskejma nápadama) takovej uzavřenější a skoro to vypadá že víc prostoru dostává ten p*čus Horik, ale ok, respekt. Jinak perfektní. Jen epizoda Krvavý orel mohla být krvavější, i přes to, že je názorná dost. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vi-king! Je to výborně udělaný a správně usoudili, že už není třeba tlačit tolik do popředí zářivou modř Ragnarových očí. Ta taky umřela s první sérií. A proč to tedy nemám za pět? Těch intrik tady na mě bylo nějak moc. Fakt jimi tolik cloumaly ambice? Fakt se nám měli svým myšlením tolik podobat? Mám o tom pochybnosti, které vyjadřuji tou jednou chybějící hvězdičkou. ()

Galerie (257)

Zajímavosti (8)

  • Ve 2. sérii má být jedna postava ukřižována ve Wessexu na rozkaz tamějšího biskupa. Ukřižování však zakázal císař Konstantin I., význačný propagátor křesťanství, již ve 4. století a od té doby neexistují žádné zprávy o ukřižování v Evropě. (Merenre)
  • Ve Wessexském paláci si Ragnar (Travis Fimmel) prohlíží sochy. Na otázku, kdo je vytvořil, mu jeden Sas odpovídá, že obři, kteří tam žili v minulosti. Sasové, kteří přišli do Anglie, skutečně považovali opuštěné pozůstatky rozvinutého římského osídlení - pro ně těžko pochopitelného - za dílo obrů z dávné minulosti. (Merenre)
  • Dle vědecké studie s počítačovou simulací byla mučící technika „Krvavý orel“ proveditelná a neznamenala okamžitou smrt oběti. Zřejmě byla opravdu používána. (Waclav7)

Reklama

Reklama