Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Uprostřed krize víry, důvěry a moci povstanou bratři proti sobě, věrní mění svůj plášť a objevují se nová spojenectví. (Netflix)

Recenze (50)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorcovia seriálu Vikingovia za 20 častí pripustili až jeden čiastkový neúspech pána Ragnara, inak sú všetci v jeho okolí naivný blázni, iba samotný Ragnar je lietadlom. Druhá séria je predsa len v porovnaní s prvou o niečo lepšia, ale seriálu Hra o tróny sa predvídateľný dej okolo Ragnara nevyrovná ani zďaleka. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě o něco lepší, než první řada, což nebylo jednoduché. Ale proteklo tu asi víc peněz, děj se neomezuje ničím. Bitevní scény vydají za několik různých historických filmů a brutalita obecně ještě přitvrdila. Jednotlivé postavy jsou opravdu výborně propracované, protože je prostě vidět, jak se vyvíjejí a vůbec není jisté, co udělají příště, takže umí překvapovat. ()

Reklama

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria mala pár hluchých miest, kvôli ktorým sa mi jej hviezdičkový priemer z jednotlivých epizód zaokrúhlil na 4*, každopádne sú to veľmi silné štyri. Záver série je narozdiel od tej predchádzajúcej totiž omnoho intenzívnejší, v jej priebehu predstavilo sa mnoho nových postáv (chválim Egberta), odohralo sa mnoho bitiek a intríg sa zosnovalo toľko, že by sa za takú porciu nemuseli hanbiť ani samotné Game of Thrones. No prosto som spokojný a hneď sa púšťam do série ďalšej, 8,5/10. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to kdy a v jakém prostředí se Vikingové odehrávají mi to občas přišlo trochu moc jako červená knihovna, ale v prospěch druhé řady mluví lepší příběh, viditelně větší rozpočet a celkově životnější postavy. Přitom to stále neopustilo relativně komorní měřítko ve kterém jsou bitvy záležitostí maximálně několika desítek mužů. Tam celkem věřím že to tak v rámci lokálních půtek bylo i v reálu. Jen ten Ragnar pro mě i nadále má minimum charismatu a spousta vedlejších postav ho strčí do kapsy i se zbrojí…80% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tady už není třeba řešit, že nejde o naučný dokument, ale o regulérní řežbu na pokračování, opepřenou intrikařením, aby to nebylo zase tak moc jednotvárné. Tvůrci se pokusili smíchat pár historických událostí a postav, s trochou odkazů na severskou mytologii, díry poslepovali tak, aby to vypadalo věrohodně pro většinu diváků a tadá...jeden z nejlepších historickoakčních seriálů. Pokud vás věrohodnost netrápí, tak si s roztomilými chlapíky se severu, užijete pěkné chvilky, protože jestliže ve starém Římě píchal každý s každým, tak na severu píchal každý do každého. Thor aby spral pacifisty! Ragggnááár na hrad!!! ()

Galerie (257)

Zajímavosti (8)

  • Skalní plošina, na níž Ragnar (Travis Fimmel) sedí v závěru epizody, se jmenuje Preikestolen, v překladu "Kazatelna". Nachází se v kraji Rogaland v jihozápadním Norsku a jde o jednu z nejnavštěvovanějších přírodních památek v Norsku. (Barghest)
  • Ve 2. sérii se objevuje reálná historická postava krále Egberta (Sean Tracy), který je v seriálu viděn velmi často v lázni, a to i při řešení státních záležitostí. To je i historicky potvrzený fakt, Egbert přijímal v lázni i důležité návštěvy. Byl také vynikající plavec. (Merenre)
  • Ve Wessexském paláci si Ragnar (Travis Fimmel) prohlíží sochy. Na otázku, kdo je vytvořil, mu jeden Sas odpovídá, že obři, kteří tam žili v minulosti. Sasové, kteří přišli do Anglie, skutečně považovali opuštěné pozůstatky rozvinutého římského osídlení - pro ně těžko pochopitelného - za dílo obrů z dávné minulosti. (Merenre)

Reklama

Reklama