Reklama

Reklama

VOD (1)

Ragnar se začíná sbližovat s asijskou otrokyní Yidu, čehož si začíná všímat i Aslaug. Ta svému manželovi nabídne, že jí nebude vadit, pokud bude s Yidu trávit více času. Během společných setkání se Yidu a Ragnar snaží vzájemně poznávat své kultury. Ve Wessexu král Ecbert slaví se svými spojenci královnou Kwenthrith a králem Aellou. Král Aella si všimne, že jeho dcera Judith flirtuje se svým tchánem a vyčítá jí to, ona se však svému otci pouze vysměje. V Paříži se mezitím chystá rozvod princezny Gisly a Rolla. Rollo však na Gislu udělá dojem tím, že se naučil řeč Franků. Gisla se do Rolla zamiluje a svou žádost o rozvod stáhne. Ragnarův syn Bjorn se v lesích setkává s vrahem, kterého na něj poslali Kalf a Erlendur, vraha se mu podaří zneškodnit. Bjorn se vydává do Hedeby za svou matkou Lagerthou a odloudí Erlendurovi jeho manželku Torvi. Lagertha slíbí, že se bude starat o její a Erlendurovo dítě. Aslaug prosí Flokiho, aby jejího syna Ivara naučil nenávisti ke křesťanům, protože Ragnar toho podle ní schopen není. Do Kattegatu přijíždí král Harald, který se chce setkat s Ragnarem. Jeho plánem je stát se prvním králem Norska, ale k tomu by musel svrhnout Ragnara. (TV Prima)

(více)

Recenze (19)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ragnar se stává feťákem, Rollo objevuje novou lásku. A tak jedinou dobrou částí zůstává Bjornův souboj s barsekrem a následný rozhovor v Hedeby. Zbytek bohužel za moc nestojí. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrá akce s hitmanem, jina ale příliš zdlouhavé a když už to natahování je skoro neúnosné, z ničeho nic připluje nová postva. Tak uvidíme, co se bude dít. Čtyřka naléhavě potřebuje nový motor, který bude Vikindy sunout kupředu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem se zase jednou u Vikingů docela nudil. V předchozích komentářích jsem si několikrát stěžoval na otravné náboženské vize, a teď se k nim přidal ještě drogový rauš, to jsem měl ale radost... Děj byl fakt neslaný, nemastný a nemohl to zachránit jeden drsný souboj zakončený vykucháním, ani další vtipné pařížské okénko. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O niečo vyššie hodnotenie v porovnaní s predchádzajúcou epizódou najmä za prostredie, v ktorom sa odohrá súboj Bjorna s bersekerom, aj keď jeho spôsob boja je nepochopiteľný, ale tak do Ameriky ktosi doplávať musí a preto ani Erlendur po Bjornovom návrate nič nenamieta proti rozhodnutiu Torvi. Na scénu prichádza kráľ Harald. Auslag poprosí Flokiho aby jej najmladšieho syna učil k nenávisti voči kresťanov, a progresívne Nórsko predbehlo Progresívne Slovensko o niekoľko storočí... ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Máme tu mysterióznu scénu s Flokim a vševidiacim, čo vyzerá tak, Floki bude jeho nástupcom. Berserkir bol veľmi zdatný, mizol ako prízrak pri svojich útokoch, no na Bjorna nestačil. Ragnar prijíma trip od Aziatky, ktorá ho ním prevádza. Bolo mi to ľahostajné. Vikinský sviatok Yol ale poteší. Dorazí king Finehar s potetovanou tvárou a môžeme mať tak trocha napätia v budúcej epizóde. Rollova dejová línia už nemá veľmi čo ponúknuť, v Paríži treba ďalších Vikingov, aby bol tamojší dej zaujímavý. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"So, you finally came. I have waited a long time. Hundreds of years. While I lay in the wet ground. Waiting in the space between life and death. You know exactly what I mean. Don't play games. I have waited and I understand. Show me that you understand. Show me who you are." ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ragnar pojídač hadů. Na scéně se objevilo další pako, které si chce nárokovat trůn. Mezitím ale Ragnar dostává lekci čínského ducha. Bjorn a scény v lesích byly v této epizodě nejlepší. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všetci sa tu síce v komentároch rozplývajú, ja však začínam pociťovať v štvrtej sérii dosť výrazný kvalitatívny pokles. Pobyt Bjorna v divočine bol v konečnom zúčtovaní pekný prepadák, rovnako aj scéna Ragnara s Číňankou v chatrči, kde fakt netuším na čo sa tvorcovia hrali. Jediná podarená scéna bola prcanica Rolla s Gislou, inak tu fakticky nič nestálo za zmienku. Možno aj tie 3* sú veľa, v dalších epizódach očakávam výrazne zlepšenie, toto 5/10. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rollo sa naučil reč frankov a úspešne zasunul. Pravdupovediac z Gisli je teraz nymfa a prisámbohu my pasáže z Paríža prídu ako taká paródia. Scéna s Bjornom a lovcom fajn ale dosť krátka avšak má drsné zakončenie. Po dlhej dobe sa na scéne objavuje vyžratec Eila a zisťuje ako to vyzerá vo Wessexe. A nadšený nie je ale dostane dobrý ster od dcéry. Aslaug dáva ivara Flokimu do starostlivosti, to prekvapilo. Jo a Ragnar začal fetovať to je už fakt crazy. Ako viem, že Vikingovia sa pred bojom posilňovali drogami ale neviem o tom že boli čínske. A príchod nového kráľa zrejme vyvolá kucapacu. ()

JohnDiFool 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I'm constantly torn between killing myself or everyone around me" - lepšia definícia samotného Ragnara ani nemohla byť! Konečne tá frankská deva prestala byť tak neskutočne otravná, stačilo jej dobre namazať buchtu a hneď je poslušná. Súboj Bjorna s nájomným vrahom znova dokazuje premrhaný potenciál surovosti a naturálneho zobrazenia zapríčinený hodením seriálu do PG-15. Pri eRkovom ratingu by z toho mohol byt docela krásne krvavý masaker, tie dve macho postavy si to priam žiadali... ()

IndominusRex 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bjorn byl tentokrát dost teatrální a to je dobře. Spartakův styl kuchání střev mu sedí. Zjevení Páně v podání Rolla a jeho chotě bylo také parádní. Co dodat. Oslavy Vánoc tří rozdílných kultur byly prostě skvělé a závěr oznamující příchod nových trablí. Opět perfektní díl. ()

Reklama

Reklama