Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Gévaudan, hornatý kraj centrální Francie, je sužován děsivou bestií. Oficiální stanovisko je, že jde o obzvláště nebezpečného vlka. Je povoláno vojsko, které začne vybíjet vlky z celého kraje. Všichni doufají, že mezi nimi bude i vraždící bestie. Jev přichází na králův rozkaz zkoumat přírodovědec Grégoir de Fronsac. Intriky šlechticů a politický zájem krále stojí proti poctivé snaze mladého vědce zbavit kraj děsivého nebezpečí, jež má na svědomí už přes sto životů. S Fronsacem do kraje terorizovaného bestií přišel i jeho indiánský pokrevní bratr Mani, který nejen ovládá různé druhy tradičních bojových umění, ale dokáže i komunikovat s přírodou. Mani naslouchá tajemným hlasům, které ho dokážou přivést až k hrůznému tajemství řádícího netvora... Jejich protivníkem ale není jen netvor samotný. Středověké francouzské městečko ponořené do nočních mlh skrývá další hrozivé tajemství.

Příběh vychází ze známé francouzské pověsti, všechny hlavní postavy kromě Maniho skutečně existovaly. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (366)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dlho trvalo, kým som sa k tomu odhodlal. Tušil som, že to pre mňa nebude. Úvodná polhodina ešte ako tak, ale po čase mi bolo jasné, kto za tým všetkým stojí a lacné "príšery" tejto zlátanine už vôbec nepomohli. M. Belluci toho veľa nepredviedla, jej manžel V. Cassel rovnako tak. Zvyšok obsadenia rovnako nevýrazní, indiánske kung-fu mi nevoňalo a celkovo sa celý tento nudný film z mojej hlavy porúča preč veľmi rýchlo. Nepotrebujem týmito lacnými nezmyslami zapratávať svoj "harddisk" na krku. 40%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý historicko dobrodružný film z francúzskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh odohrávajúci sa v prostredí Francúzska osemnásteho storočia, kedy je celá oblasť v strachu kvôli útokom neznámej šelmy, ktorú nikto nevie chytiť a tak je povolaný známy dobrodruh so svojim indiánskym priateľom, aby so šelmou skoncoval. Ale obaja postupne prichádzajú na to, že nie je všetko tak ako vyzerá a šelma nie je ani zďaleka ich jediný nepriateľ. Spracovanie síce nie je úplne ideálne, ale aj takto som celkom spokojný. Po pôsobivom úvode, ktorý príjemne navnadí sa dej prenesie na kráľovský dvor, pribudne množstvo postáv, ktoré ale nie sú moc zaujímavé a celkovo to nie je ani zďaleka tak dobre podané, ako to pôvodne vyzeralo, ale po hodine filmu sa to slušne rozbehne, film sa začne konečne výrazne venovať tomu hlavnému, pribudne viacero zaujímavých prvkov, ktoré príbeh výrazne obohatia a už sa je na čo pozerať. Celkovo tu platí, že čím sa dej práve venuje menšiemu počtu dôležitých postáv a odohráva sa na opustenejších miestach, tak tým je lepší, rôzne scény so šľachtou a podobne ma moc nezaujali, ale v prírode sa je vždy na čo pozerať. A zároveň celá táto na prvý pohľad jednoduchá tématika má v sebe veľmi veľa rozmanitých prvkov, z ktorých plno sa mi páči dosť, ale rovnako mnoho zase moc nie. Akcie tu je pomerne dosť a páči sa mi. Samotné scény so šelmou ma až tak moc nebavili, polovicu filmu ju aj tak nie je vidno a v druhej zase je, ale nemá moc čím zaujať. Ale lepšie sú už na tom rôzne súboje, ktoré nemajú až tak moc prepracovanú choreografiu a nie sú ani úplne ideálne natočené, prečom ma mrzí hlavne to, že aj napriek drsnému obsahu toho moc nie je vodno, často sa používajú rôzne nože a sekery, ale vidieť krv je takmer nemožné, no napriek tomu sú veľmi dobre pozerateľné. Najviac sa mi páči výborné nekompromisné vyčistenie celej poľovníckej chaty, ale všetky akcie ľudí proti ľuďom sa mi páčia. Herecké obsadenie je pomerne rozporuplné, som veľmi spokojný s hlavnou dvojicou, či už Mark Dacascos, ktorý viac vyniká v prvej polovici alebo Samuel Le Bihan, ktorý zase v druhej a okrem nich sa tu ešte nájde pár celkom slušných vedľajších postáv, ale zároveň mnoho ma vôbec nebavilo, napríklad Vincent Cassel alebo Monica Bellucci. Réžia a technická stránka sú výborné, film má skvelý vizuál, výbornú kameru a všetko, čo k tomu patrí. Jedine šelma nevyzerá až tak dobre, ale keďže tu aj tak nie je až tak moc dôležitá, tak to ani neprekáža. Bratstvo vlkov je veľmi zaujímavý film, ktorý rozhodne stojí za pozornosť. Objektívna kvalita filmu- 77%, film sa páči mne na 72%. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Film, který by se dal nasekat do přijemných 80 minut, vás bude strašit skoro dvě a půl hodiny. Co tohle sakra bylo? Tolik nelogických blbostí jsem vážně pohromadě neviděl. Všechno má vypadat "dobově", ale vidíte jen kung-fu, jugo a jiné bojové umění v podaní "posledního Mohykána". Autoři pravděpodobně chtěli stejnou atmosféru, jako měla Ospalá díra, jenže nejzajímavější co vám kamera nabídne, budou velké prsa zamordované slečny. Třikrát jsem se rozmýšlel, jestli to nezabalit, ale pořád jsem čekal nějáký zvrat. Dočkal jsem se pouze natahování a dodělal mě happy end. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Včera jsem si to z nudy zase pustil a opět se zasmál. Tenhle film má docela kvalitní scénář, herci předvádí uspokojivé herecké výkony, ale mě to prostě zas až tolik nesedí. Když pominu směšně vypadající bestii, která staví pouze na digitálních efektech a skoro pokaždé vypadá jinak tak je to jen průměrný film. Ze všech nejlepší je Mark Dacascos, jehož souboje na férovku jsou ozdobou filmu. Jen škoda, že rytíř vyčerpal ten kouzelný prášek na tu buchtu a ne na něj. Největší mínus bych dal za zbytečně dlouhý příběh, který dost často nudil. Jo a nesmím opomenout italskou bohyni Monicu Bellucci--- tu bych chtěl potkat v bordelu:))) -Zbytek osazenstva si už tak dobře nevedl, ale to neznamená, že by herecké výkony byli vyloženě špatné. Spíše dost průměrné, což vlastně také ovlivnilo můj celkový pohled na tento film a finální hodnocení.50% ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Stylizace a atmosféra úžasné... Stylizace místy až moc, hlavně zbytečné scénky ala kung-fu, ale konec bere vše a tohle je opravdu film s výjimečnou... barvou? Nevím, jak jinak to nazvat, nejde jen o atmosféru, ale o celý pocit, který ten film vyvolává. Menší vady na kráse velkého obra omlouvám vždy. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (12)

  • Emily Dequenna získala v roce 2001 za svou roli cenu Cabourgského filmového festivalu pro nejromantičtější herečku. (Terva)
  • Co vlastně byla gevaudanská bestie se dodnes přesně neví. V úvahu přicházejí vlk, hyena, kříženec mastiffa a vlka apod. (kwaicheng)
  • V skutočnosti Jean Chastel, ktorý beštiu v júni 1767 zabil, strieľal posvätenou striebornou guľkou, preto niektorí dodnes tvrdia, že išlo o skutočného vlkodlaka. Dôkazy o čo v skutočnosti išlo však chýbajú, exemplár bol spálený. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel herec Gaspard Ulliel

Zemřel herec Gaspard Ulliel

19.01.2022

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve věku 37 let zemřel po tragické nehodě na lyžích francouzský herec a držitel dvou cen César, Gaspard Ulliel. O jeho skonu informovala agentura AFP. Talentovaný… (více)

Christophe Gans mění plány

Christophe Gans mění plány

30.03.2008

Onimusha se odkládá. Adaptace videoherní samurajské fantasy se už rýsovala ve velmi konkrétních konturách (Takeši Kaneširo v hlavní roli, stanovený rozpočet, lokace i termíny natáčení), ale několik… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama