Reklama

Reklama

Eso es

  • Francie L'As des as (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Jo Cavalier je trenérem francouzského boxerského týmu, který cestuje na olympiádu do Berlína v době, kdy se nad Evropou stahují křídla fašistické orlice, v roce 1936. Za první světové války byl Jo jedním z nejúspěšnějších válečných pilotů a nyní se nehodlá bát ani nacistů ani samotného Hitlera. Hned první den v Berlíně se dostane do smrtelného konfliktu se strážci nového režimu... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (218)

Šakal 

všechny recenze uživatele

J. P. Belmondo v nejlepší formě, jako trenér francouzské boxerské reprezentace Jo Cavalier, na letní olympiádě v nacistickém Berlíně r. 1936, dávající náckum (v čele s Adolfem Hitlerem) řádně na prdel a ukazujíc společně s Gérardem Ourym na nesmyslnost válek jako takových. Na obou stranách totiž vždy v drtivé převaze stáli lidé, kteří by dělali raději všechno možné, jen ne se vraždili navzájem. Vše je podáno formou, která je Babelovi nejbližší a to sice komediální. Je to dostatečně napínavé, vtipné, v mnoha případech brnkající na vážnější strunu (možná nejsilnější momenty snímku) a HLAVNĚ: plné Belmondova živelného, prudce nakažlivého entuziasmu. Téměř jsem po dobu snímku zapomněl, že mám 38°C horečku a náramně si to užíval. Co víc si od tohoto typu snímku člověk může přát?! P.s. a nezapomeňte....., když máte strach, začněte se smát. 77,7,% ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Francouzská dobrodružná komedie s J. P. Belmondem, který ve filmu vystupuje jako Jo Cavalier, bývalý válečný pilot a v současnosti trenér francouzského boxerského týmu, který se účastní olympijských her v Berlíně v roce 1936. Belmondo se v této nenáročné komedii seznámí se židovským chlapcem Simonem (R. Ferrache) a rozhodne se mu i jeho příbuzným Rosenblumovým pomoct a odvézt je z Německa. Jeho původní poslání jako trenér francouzské boxerské výpravy se tak odsouvá do pozadí a Belmondo se pouští do bláznivých potyček a honiček s Němci. Snímek G. Ouryho se vyznačuje parodováním nacistického režimu, Němci jsou vykreslováni posměšně a nelichotivě a výsměchu se nevyhnul ani samotný Vůdce, jemuž se věnuje závěr filmu. Součástí filmu jsou i dobové záběry ze zahájení olympiády, jejíž pompéznost měla za cíl ukázat velikost Německé říše a podpořit tamější propagandu. V závěru se Belmondo se židovskými uprchlíky díky náhodě dostane místo útěku do tehdy ještě svobodného Rakouska přímo do Hitlerova letního sídla v Bavorsku, což přináší některé zábavné momenty. Z nich mě mimo jiné zaujala hajlující kukačka v hodinách či představa Hitlera poslouchající rozkazy své nevzhledné sestry Angely. V dalších rolích se představila M. - F. Pisierová jako novinářka a F. Hoffmann jako německý generál a dávný Belmondův přítel, který se podílí na záchraně Rosenblumových. Sourozence Hitlerovi hrál zřejmě jeden člověk, avšak jeho jméno jsem neodhalil. Eso es bude patřit spíše k horším Belmondovým filmům určeným nenáročným divákům, neboť zábava se mi jevila jako příliš jednoduchá a povrchní příběh mě též moc neoslovil a okamžitě po skončení snímku se v paměti rozplynul. ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

Židi neměli jak známo v nacistickém Německu na růžích ustláno. Tedy především ti, kteří nepotkali Bebela. Krasojízda z Berlína až k do bavorských Alp s židovskou rodinou na krku je dost o hubu, ale v této komedii vše probíhá hladce až do chvíle, kdy skupinka omylem dorazí k Orlímu hnízdu. V tu chvíli teprve nesnáze začínají. Nikdy bych neřekl, že je možné si na toto téma dělat takovou psinu a nikoho při tom neurazit, ale Oury prostě umí. Kdo by mohl zapomenout na Vůdcovu sestru a stylové kukačky. Když pak Adolf uznale pokyvuje při poslechu kvalitní a zaručeně rasově nezávadné židovské lidové písně, pláču smíchy. ()

crjules 

všechny recenze uživatele

Tuto komedii, nadechem pripominajici Funesuv Velky flam, ci znamou Sedmou rotu, jsem dlouho opomijel.K memu prekvapeni naprosto nepravem! Mily,dobracky a usmevavy Jean Paul,jeho pohyby a kaskaderske kousky- nezklamal ! Take heilujici kukacka-orlice, zidovska rodinka hrajici Hitlerovi zidovskou hudbu a dale bavoracke tanecky :) I pres vsechnu legraci je ve filmu nekolik chytrych,vaznych,protivalecnych poukazu, skrytych jednou za Bebelovu vtipnou hlasku /s pritelem nem.generalem v hotelovem baru/ ,ci jako metaforu s medvidkem/ malemu Simonovi na uteku/ , a to tak sikovne podanych, ze zanr komedie nikterak nenarusi. Bez vahani pet hvezd.. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Francouzská bláznivá komedie se všemi klady a zápory. Belmondo předvádí svůj kaskaderský um - od lítání, přes boxerské bitky, až k házení pneumatik z jedoucího auta, aby to na konci natřel samotnému Hitlerovi. Taková odpočinková záležitost, která potěší, ale na kterou zapomenete pět minut po skončení. I když - židovská rodina na Hitlerově oslavě či gestapák prznící francouzštinu - je tu docela dost dobrých vtípků. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Eso es byl prvním filmem, který 4. listopadu 1984 v 11 hodin odvysílala nová placená televize Canal+. Vysílání však zmařily technické problémy spojené s nekompatibilitou dekodéru s některými televizory a videorekordéry. Po četných telefonátech nespokojených předplatitelů se kanál rozhodl kódování zrušit. (classic)
  • V německé verzi mluví Hitler (Günter Meisner) před svými generály v Obersalzbergu o mycím prostředku jménem Akropatz („Pánové, jen Akropatz dělá hrnec opravdu čistým!“). Ve francouzské verzi mluví o svých plánech ohledně invaze. Ve druhé scéně říká, že mu někdo poslal punčocháče: „... a já nesnáším punčocháče!“ V původní verzi Hitler požaduje „více životního prostoru pro rostoucí německou rasu“. (Kubaaa97)
  • Snímek vidělo v kinech celkem 5 451 059 diváků, což je po Velkém šéfovi (1969) divácky druhý nejúspěšnější film Belmondovy kariéry. (vangobseck)

Reklama

Reklama