Reklama

Reklama

Eso es

  • Francie L'As des as (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Jo Cavalier je trenérem francouzského boxerského týmu, který cestuje na olympiádu do Berlína v době, kdy se nad Evropou stahují křídla fašistické orlice, v roce 1936. Za první světové války byl Jo jedním z nejúspěšnějších válečných pilotů a nyní se nehodlá bát ani nacistů ani samotného Hitlera. Hned první den v Berlíně se dostane do smrtelného konfliktu se strážci nového režimu... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (218)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jean-Paul Belmondo v akční komedii ze druhé světové války, v níž si Francouzi opět léčí svůj mindrák z podvolení se Němcům a snaží se tvrdit něco o hrdinném odboji. Tentokrát Belmondo hraje francouzského boxera, který už coby mladík za 1. světové války ve svém útočném letadle pěkně Němcům zatápěl. S jedním z nich se i skamarádil. Teď však řádí druhá světová a u moci jsou tehdejší nýmandi, jistý Hitler s Himmlerem. Boxu doba také příliš nepřeje, a tak se podaří domluvit na velkém komplotu, jenž skončí únosem německých špiček a pádem Hitlera do sraček, zatímco Francouzi slaví alespoň malé vítězství. Možná že francouzskou nemocnou dušičku podobný film zahřeje, na českou je tu málo kolaborantů. A Belmondo je zde prostě jen takový boxer, jeho charisma mi přijde se tu krapet míjí účinkem. Disk načíná protipirát, pokračuje trailery na filmy Disaster Movie, Brigády tygrů, Soudný den, Suprhrdina, V údolí Elah, reklamou, jinak nenabízí žádné bonusy. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Hajlující zubní protéza, střelba do holubic míru či útěk před Němci s medvědem po boku - to jsou jen malé střípky bohaté a zábavné mozaiky, kterou Eso es nabízí. Výborná válečná komedie, ve které však přes všechen vtip a humor cítíte onu tíhu temného období světových dějin, tak nějak naléhavěji, něž bývá u komedií obvyklé. Prostě klasická Belmondovka, ale přesto trochu jinak. ()

Reklama

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Francouzská dobrodružná komedie s J. P. Belmondem, který ve filmu vystupuje jako Jo Cavalier, bývalý válečný pilot a v současnosti trenér francouzského boxerského týmu, který se účastní olympijských her v Berlíně v roce 1936. Belmondo se v této nenáročné komedii seznámí se židovským chlapcem Simonem (R. Ferrache) a rozhodne se mu i jeho příbuzným Rosenblumovým pomoct a odvézt je z Německa. Jeho původní poslání jako trenér francouzské boxerské výpravy se tak odsouvá do pozadí a Belmondo se pouští do bláznivých potyček a honiček s Němci. Snímek G. Ouryho se vyznačuje parodováním nacistického režimu, Němci jsou vykreslováni posměšně a nelichotivě a výsměchu se nevyhnul ani samotný Vůdce, jemuž se věnuje závěr filmu. Součástí filmu jsou i dobové záběry ze zahájení olympiády, jejíž pompéznost měla za cíl ukázat velikost Německé říše a podpořit tamější propagandu. V závěru se Belmondo se židovskými uprchlíky díky náhodě dostane místo útěku do tehdy ještě svobodného Rakouska přímo do Hitlerova letního sídla v Bavorsku, což přináší některé zábavné momenty. Z nich mě mimo jiné zaujala hajlující kukačka v hodinách či představa Hitlera poslouchající rozkazy své nevzhledné sestry Angely. V dalších rolích se představila M. - F. Pisierová jako novinářka a F. Hoffmann jako německý generál a dávný Belmondův přítel, který se podílí na záchraně Rosenblumových. Sourozence Hitlerovi hrál zřejmě jeden člověk, avšak jeho jméno jsem neodhalil. Eso es bude patřit spíše k horším Belmondovým filmům určeným nenáročným divákům, neboť zábava se mi jevila jako příliš jednoduchá a povrchní příběh mě též moc neoslovil a okamžitě po skončení snímku se v paměti rozplynul. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že jsou u nás všechny belmondovky až nepříjemně zprofanované a ono ne. Na tenhle film jsem přišel tak, že o něm strašně pěkně mluví Belmondo ve své knížce "Mých tisíc životů", kterou doporučuji jako audioknížku načtenou Krampolem btw. :+ Je to v podstatě akční komedie moderního střihu a klidně by mohla být marvelovka natočená v osmdesátkách. A Belmondo tam jede v akčním módu jako Tom Cruise a mám pocit že na jeden skok z letadla si tam dělal všechno sám, na padesátníka WOW! Málem jsem se podělal smíchy hned u úvodního camea. :D Jestli budete mít možnost výběru dabingu, zkuste hned ten první s Krampolem (jsou jinak asi 3), který natočilo asi 5 lidí na nějakém bytě a nějaké ženské role tam mluví i chlapi, má to super atmošku! Fakt velký překvápko a komplexní velkofilm, který má všechno! 10/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Belmondo sa teda nebabre ani s Hitlerom. Nadštandardná porcia zábavy, ktorá spočiatku vyzerá ako typická paródia. A vlastne to tak až do konca zostane, akurát sa k tomu pridá skvelá dobrodružná časť, kde autonaháňačky, bitky a prestrelky nepatria k ničomu zvláštnemu. Posledných pätnásť minút je úplne dokonale vtipných, čo scéna, to skvost, najmä dvojrola Güntera Meisnera ako Hitlera jeho sestry Angely je nezabudnuteľná. A treba spomenúť aj podmanivú titulnú melódiu. 85%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Scéna příjezdu vlaku na berlínské nádraží je převzata z filmu Julia (1977). Scény z nacistického dokumentárního filmu Les Dieux du stade, který natočila Leni Riefenstahl během olympijských her v Berlíně v roce 1936, byly znovu použity se souhlasem režisérky, která znovu použila záběry Jesseho Owense na 100 metrů. (classic)
  • Název filmu Eso es ve skutečnosti znamená kód, který se správně čte "SOS", vztahující se k pomoci dostat židovskou rodinu pryč z Německa. (med)
  • Natáčení začalo na jaře 1982. Letecké scény se natáčely na letišti La Ferté-Alais ve Francii za pomoci Jeana Salise, pilota a sběratele historických letadel. Pro film byly postaveny dvě repliky letounů SE5 z produkce Royal Aircraft Factory, které byly vyrobeny z kostry letounu Stampe. (classic)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno