Reklama

Reklama

Eso es

  • Francie L'As des as (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Jo Cavalier je trenérem francouzského boxerského týmu, který cestuje na olympiádu do Berlína v době, kdy se nad Evropou stahují křídla fašistické orlice, v roce 1936. Za první světové války byl Jo jedním z nejúspěšnějších válečných pilotů a nyní se nehodlá bát ani nacistů ani samotného Hitlera. Hned první den v Berlíně se dostane do smrtelného konfliktu se strážci nového režimu... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (218)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nebol by to Belmondo, keby si neurobil srandu aj z druhej svetovej, presnejšie z toho, čo jej predchádzalo. Okrem zvádzania žien, ktoré mu takmer zobú z ruky, sa zahral na malého Schindlera, zboxuje bezbranných gestapákov, uniká na Mercedese, jednoducho je vo svojej koži. O vážnych veciach nevážne, to je typická francúzska komédia starej dobrej školy, navyše aj s krásnym hudobným motívom. Na konci je to síce už viac chaos ako film, ale výborný. –––– Nepřichýlila byste jednoho bezbranného sirotka? ... Dobře, a ty se vyspíš u mně. –––– Ve státě, kde se začnou kontrolovat umělci, je to špatné. –––– Když máš plný gatě, tak se chechtej. Ti druzí si pomyslej, že nemáš nahnáno. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Francouzská bláznivá komedie se všemi klady a zápory. Belmondo předvádí svůj kaskaderský um - od lítání, přes boxerské bitky, až k házení pneumatik z jedoucího auta, aby to na konci natřel samotnému Hitlerovi. Taková odpočinková záležitost, která potěší, ale na kterou zapomenete pět minut po skončení. I když - židovská rodina na Hitlerově oslavě či gestapák prznící francouzštinu - je tu docela dost dobrých vtípků. ()

Reklama

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Pokud existuje nějaký film, který mi za všech okolností zvedne náladu, tak je to tento. Takhle si Bebela chci a budu pamatovat nejvíc. Bývalého boxera se srdcem na dlani, který se nikoho a ničeho nebojí a ještě si dokáže kohokoliv kdykoliv hezky povodit... "Sind Sie Franzose?" - "Éééé???" - "Was ist das?!?!" - "Medvídek! Er bin velmi hodný, šarmantní. Jeho nejm je Beethoven. Pa pa pa páám..." ()

SkyCaptain 

všechny recenze uživatele

Bezva komedie s Belmondem se spoustou zábavných scének. Evidentně se tímto snímkem inspiroval Steven Spielberg protože řada scén (stejná hudba při příjezdu do Berlína, honička s nácky na motorkách, rozcestník, setkání s Hitlerem, hlavní hrdina v náckovské uniformě atd...) mi velmi silně připoměla Poslední křížovou výpravu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jean-Paul Belmondo v akční komedii ze druhé světové války, v níž si Francouzi opět léčí svůj mindrák z podvolení se Němcům a snaží se tvrdit něco o hrdinném odboji. Tentokrát Belmondo hraje francouzského boxera, který už coby mladík za 1. světové války ve svém útočném letadle pěkně Němcům zatápěl. S jedním z nich se i skamarádil. Teď však řádí druhá světová a u moci jsou tehdejší nýmandi, jistý Hitler s Himmlerem. Boxu doba také příliš nepřeje, a tak se podaří domluvit na velkém komplotu, jenž skončí únosem německých špiček a pádem Hitlera do sraček, zatímco Francouzi slaví alespoň malé vítězství. Možná že francouzskou nemocnou dušičku podobný film zahřeje, na českou je tu málo kolaborantů. A Belmondo je zde prostě jen takový boxer, jeho charisma mi přijde se tu krapet míjí účinkem. Disk načíná protipirát, pokračuje trailery na filmy Disaster Movie, Brigády tygrů, Soudný den, Suprhrdina, V údolí Elah, reklamou, jinak nenabízí žádné bonusy. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Scéna příjezdu vlaku na berlínské nádraží je převzata z filmu Julia (1977). Scény z nacistického dokumentárního filmu Les Dieux du stade, který natočila Leni Riefenstahl během olympijských her v Berlíně v roce 1936, byly znovu použity se souhlasem režisérky, která znovu použila záběry Jesseho Owense na 100 metrů. (classic)
  • Eso es byl prvním filmem, který 4. listopadu 1984 v 11 hodin odvysílala nová placená televize Canal+. Vysílání však zmařily technické problémy spojené s nekompatibilitou dekodéru s některými televizory a videorekordéry. Po četných telefonátech nespokojených předplatitelů se kanál rozhodl kódování zrušit. (classic)
  • Snímek vidělo v kinech celkem 5 451 059 diváků, což je po Velkém šéfovi (1969) divácky druhý nejúspěšnější film Belmondovy kariéry. (vangobseck)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno