Reklama

Reklama

Eso es

  • Francie L'As des as (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Jo Cavalier je trenérem francouzského boxerského týmu, který cestuje na olympiádu do Berlína v době, kdy se nad Evropou stahují křídla fašistické orlice, v roce 1936. Za první světové války byl Jo jedním z nejúspěšnějších válečných pilotů a nyní se nehodlá bát ani nacistů ani samotného Hitlera. Hned první den v Berlíně se dostane do smrtelného konfliktu se strážci nového režimu... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (218)

sud 

všechny recenze uživatele

Gérard Oury dokázal již ve "Velkém flámu", že umí udělat úžasně vtipnou komedii v době a prostředí, které má k jakékoli legraci daleko. "Eso es" si se svým o šestnáct let starším bratříčkem nic nezadá. Vtipných situací je ve filmu nadbytek (za všechny např. ta v knihkupectví), ovšem dojde k napínavým i dojemným situacím (a že jich není málo), které ovšem ani na okamžik nezabřednou do sentimentu. Všechny složky jsou skvěle vyvážené a ve výsledku máme vynikající dobrodružnou komedii, s vynikajícím Jean - Paul Belmondem. Ať chcete nebo ne, svým ostrovtipem, šarmem a dobráckým úsměvem vás opět dostane. TV Prima při upoutávce ke sledování "Rodinných pout" nadmíru užívala sloganu: "vychutnejte si svou dávku emocí". K "Esu es" se podle mého nic nehodí lépe. 100%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná válečná komedie, která se sice drží zajetých kolejí (není těžké odhadnout, jakým směrem se bude příběh vyvíjet), ale díky několika velice vtipným nápadům a díky Belmondovu charismatu uteče, ani se nenadějete. K nejlepším momentům patří bezesporu nevědomé zavítání židovské rodinky do Hitlerova sídla, obdivuhodné jsou rovněž některé Belmondovy kaskadérské kousky, při nichž jistojistě nebyl suplován kaskadérem. Pokud vám nevadí další vykreslení Hitlera jako imbecilního šaška (vždyť je to komedie) a chcete se jenom bavit, pravděpodobně s tímto filmem, stejně jako já, nebudete mít žádný problém. 80% Apendix: Vím, že to víte, ale pro ty kteří si toho nevšimli – český název je vlastně voláním o pomoc: „es-o-es“. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nebol by to Belmondo, keby si neurobil srandu aj z druhej svetovej, presnejšie z toho, čo jej predchádzalo. Okrem zvádzania žien, ktoré mu takmer zobú z ruky, sa zahral na malého Schindlera, zboxuje bezbranných gestapákov, uniká na Mercedese, jednoducho je vo svojej koži. O vážnych veciach nevážne, to je typická francúzska komédia starej dobrej školy, navyše aj s krásnym hudobným motívom. Na konci je to síce už viac chaos ako film, ale výborný. –––– Nepřichýlila byste jednoho bezbranného sirotka? ... Dobře, a ty se vyspíš u mně. –––– Ve státě, kde se začnou kontrolovat umělci, je to špatné. –––– Když máš plný gatě, tak se chechtej. Ti druzí si pomyslej, že nemáš nahnáno. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Naprosto bezkokurenční Bebelova komedie - kdo neviděl Hitlera při poslechu vybrané hudby, nepochopí proč je Eso Es tak špičková zábava. A ti, kteří to viděli, se podobně jako já určitě řezali smíchy nejen u téhle jedné, ale u mnoha dalších scén. Pro případ, že by se vás to někdy týkalo - naučíte se tu i v jakém pořadí se mají provádět zahajovací ceremonie olympijských her:)....a mimochodem Beethoven je medvěd a nikoliv bernardýn. 80% PS: Za ten dabing, který byl k vidění na ČT v květnu 2011, by měl někdo trpět... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Belmondo sa teda nebabre ani s Hitlerom. Nadštandardná porcia zábavy, ktorá spočiatku vyzerá ako typická paródia. A vlastne to tak až do konca zostane, akurát sa k tomu pridá skvelá dobrodružná časť, kde autonaháňačky, bitky a prestrelky nepatria k ničomu zvláštnemu. Posledných pätnásť minút je úplne dokonale vtipných, čo scéna, to skvost, najmä dvojrola Güntera Meisnera ako Hitlera jeho sestry Angely je nezabudnuteľná. A treba spomenúť aj podmanivú titulnú melódiu. 85%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Eso es byl prvním filmem, který 4. listopadu 1984 v 11 hodin odvysílala nová placená televize Canal+. Vysílání však zmařily technické problémy spojené s nekompatibilitou dekodéru s některými televizory a videorekordéry. Po četných telefonátech nespokojených předplatitelů se kanál rozhodl kódování zrušit. (classic)
  • Většina záběrů byla natočena v Rakousku, především ve studiu Bavaria v Mnichově. Chata použitá jako Hitlerova nebyla vyrobena z kartonu a nese jistou podobnost s originálem. Nábytek, schodiště a paseka byly reprodukovány identicky. Velký arkýř v originále byl však vyšší a na rozdíl od filmu jste do něj nemohli nahlížet zvenčí, jak to dělá Jo Cavalier (Jean-Paul Belmondo). Belmondo, který se vždy velmi angažoval ve světě boxu, byl pevně rozhodnut, že většinu boxerů v olympijském týmu by měli hrát skuteční mladí boxeři. Natáčení pak skončilo v Berlíně. (classic)
  • V německé verzi mluví Hitler (Günter Meisner) před svými generály v Obersalzbergu o mycím prostředku jménem Akropatz („Pánové, jen Akropatz dělá hrnec opravdu čistým!“). Ve francouzské verzi mluví o svých plánech ohledně invaze. Ve druhé scéně říká, že mu někdo poslal punčocháče: „... a já nesnáším punčocháče!“ V původní verzi Hitler požaduje „více životního prostoru pro rostoucí německou rasu“. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama