Reklama

Reklama

Evangelion šin gekidžóban: Q

  • Japonsko ヱヴァンゲリヲン新劇場版: Q (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Shinji sa po štrnástich rokoch od tretieho impaktu dostáva z Unit-01 a zisťuje, že sa zmenil nielen svet, ale aj ľudia, ktorých poznal. Jeho nový známy Kawora mu vysvetlí situáciu, o ktorej všetci ostatní mlčali. Keď si Shini uvedomí, že tretí impakt vznikol jeho zásluhou, spoločne sa pokúsia vzniknuté škody napraviť. Nie vždy však ide všetko podľa plánu... (dodo669)

(více)

Recenze (23)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Vizuálně asi nejvíce působivý ze všech tří filmů. Naprosto nechápu, proč má zde tak nízké hodnocení ... ale to je jen můj názor, že jo :) Velkou přidanou hodnotu vidim v tom, že se konečně dozvídáme něco nového, jelikož se děj odehrává 14 let po third impact a tudíž můžeme kouknout, jak to celé s našim světem dopadlo. Jak říkám, vizuálně našlapané a emocema přehuštěné dílko, které by bylo dobré vidět na velkém plátně. Z tohoto důvodu je dobré závidět japončíkům, kteří si to tak mohli užít ještě víc. Ale já doufám, že se právě tento film objeví v line-upu příštího Animefestu ! A je třeba započít tremor na příští film ! ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Přepálený mindfuck, který už nejenže neobohacuje původní vesmír, ale velmi násilně (ale také nesrozumitelně) ho překopává. Animace, stejně jako žánrové přechody (od mecha rubanice, přes psychologické drama až po filosofickou meditaci), jsou skvostné, ale i tak třetí přídavek k Rebuild of Evangelion působí značně zmateným a nevyrovnaným dojmem. Jsem zvědav s čím přijdou tvůrci ve finále, které už samo o sobě má více konců než je zdrávo. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No, a je vymalováno :D ....teda jasně, že ještě né úplně, ale protentokrát můžu zase jednou říct, že jsem měl hodinu a půl mozek ve ždímačce... Na férovku přiznám, že kdybych si těsně předtím náhodou nepustil opáčko 2.0 tak bych se absolutně nechytnul a ani tak to na konci nebylo bůhvíco světoborného :D ... Annova filmovoEvangelionovská mythologie je totiž tak vrstevnatá, symbolická, z velké části čistě osobní až soukromá, kdy vodítka k nalezení jednotlivých kousků obří skládačky jsou divákovi podávána po kapkách a navíc v sofistikované šifře, že jsem nakonec skončil tak, že jsem si za pomoci internetové, výkladové teorie a opakovaného přehrávání scén z 2.0 a 3.0 asi 2h dával do kupy informace, souvislosti a snažil se odhadnout jestli to co mi ve skládačce chybí je má nepozornost nebo materiál pro 4.0.. Nutno ale poznamenat, že přes veškerou náročnost pochopení všech souvislostí je pro připraveného(čerstvě nakoukat a nastudovat 1.0,2.0) a otevřeného (nebát se intuitivně interpretovat) diváka samotný děj vždy srozumitelný a aspoň v základní kostře toho co se zrovna na obrazovce děje se neztrácí... ()

Kicune 

všechny recenze uživatele

Po rozdýchávání prvotního šoku, kdy se spolu se Shinjim dozvíme, že chlapec se probral po 14ti letech od třetího impaktu, přijde nemálo překvapení včetně téměř zdevastovaného světa, jak jsme ho viděli ve 2.0. Spousta krásných záběrů, akce a nemálo filozofování na téma záchrany světa. Některé části mi dokonce připomněly psycho-filozofické poslední díly seriálu. Naopak některé věci byly řečeny až příliš na rovinu. Takže zde již konečně pořádný retelling a jen opravdu miniaturní podobnosti (samozřejmě kromě hlavní myšlenky) se seriálem. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Tenhle totální rebuild šel hodně mimo. Po dvou předchozích fimech přišel pořádný odklon. Prvních 30 minut byl pro mě chaos, vše prakticky začalo až informací o 14 letech, ale i tak se pořádně vlastně nic nedělo. Nepopírám vizuální orgie a soundtrack, ale emoce a děj? Ne to je prostě nula. Anno Hideaki zešílel a o závěrečném filmu začínám hodně pochybovat. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Na prvú časť to nemá a ide to totálne mimo mňa. Jednotka bola zaujímavým osviežením mnou zhliadnutej filmografie, ale dvojka a trojka žiaľ mimo mňa. Uvidím najnovšiu časť a možno prehodnotím, ale zatiaľ tri hviezdy, keďže je to vizuálne samozrejme najďalej zo všetkých troch filmových častí. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Stejně jako série sama jsou i tyto "rebuilt" filmy jeden velký mindfuck, nad kterým buď slintáte čistě z povinnosti, protože NGE "je vaše božstvo" nebo si říkáte "wtf is going on". Velké body k plusu, které tento film zachraňují před 2* a nebo ještě lépe odpadem je velký prostor pro Kaworua, který v původní sérii měl snad maximálně minutu nebo dvě dohromady. Ale bohužel ani jeho přítomnost nezabránila tomu, abych si neříkala pořád dokola WTF. Opět se ptám, zda není nějaký manuál na tenhle "skvost", protože jsem doufala, že mi filmy leccos objasní, místo toho mi ukázaly prostředníček a sbogom. Okay. Fun fact: Už mnohokrát dle všeho odložený "závěrečný" film má vyjít tento rok. Dočkáme se ho? Muhehehe. Kéž by ne, stejně to nebude dávat smysl, jako všechno okolo NGE. :) Takže 6,5/10 jenom za to, že se tam vyskytl Kaworu ve velkém. (a snad o počáteční pokus o příběh) ()

honelnik 

všechny recenze uživatele

Ľudia sa tu oháňajú a ospravedlňujú mindfuckom, mindfuck väčšinou buď rozbíja pravidla filmového sveta, alebo nás nejakou novou informáciou núti prehodnotiť doterajší dej. To, že mi niekto oznámi, že dva sväté oštepy nie sú úplne správne sväté a 1. anjela oklamali, takze bol vlastne 13. anjel a Dvere Do GUF sa skoro otvorili, ale ich zavreli, nie je mindfuck, sú to len kecy ožratého bezdomovca. Je to fakt veľký bordel a hlboky prešľap po prvých dvoch filmoch. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

„Kaworu, vůbec nechápu o čem to mluvíš!” Tahle Shinjiho hláška z konce definuje celý film. Dějový vývoj žádný, vývoj postav žádný, osud nikoho z nich vás nezajimá, prostě NIC. A to jsem byl takový fanda původní série. Dneska už ani nevím proč. V podstatě onanie autora seriálu (kdo mu na to sakra mohl dát peníze?), o filmu jsem se dozvěděl až 3 měsíce po překladu titulků (oprávněně opomíjené). Takovou překombinovanost jsem neviděl od... no vlastně od posledního dvojdílu TV seriálu NGE (ať už původní verze, nebo vydupané mainstreamové vysvětlovačky). Zívačka. 40 % ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejsevřenější a nejfunkčnější díl. Zbytečně se nepindá o metafyzičnu a jde se rovnou na věc. Ovšem - jako vždy, i když nic nejde podle plánu, vše jde podle Plánu... Shinji, Shinji! Jsi opravdu idiot. Jak si ale začnu povídat s postavami, je to známka kvality. ()

fallanga 

všechny recenze uživatele

Většinou nehodnotím filmy, které nedokoukám do konce, ale v tomto okamžiku nevím, jestli mám chuť na další Evangelion. Viděl jsem půl hodiny a už vím, jak přesně bude ten film probíhat. Bude to hodina a půl plná otázek a pochybností, hodina a půl nevědomosti, hodina a půl naděje, že na konci bude vše vysvětleno a pak frustrace z toho, že na konci nebylo nic vysvětleno. Že jsem nenapsal vůbec nic o kvalitě filmu a o jeho ději? Správně, píšu můj komentář stejně jako scénáristé psali Evangelion. Právě jsem vám popsal co se dělo v mé hlavě oné půl hodiny. Co se dělo ve filmu není podstatné. Že to nedává žádný smysl? Na to mohu odpovědět pouze to, že sledování Evangelionu se hodně podepsalo na mé psychice. ()

spoock 

všechny recenze uživatele

Nezajímavé, chaotické, nudné. Ty dvě hvězdy si to zaslouží. První dva filmy dobrý, tohle nestálo ani za námahu to vyrábět. ()

sajagi 

všechny recenze uživatele

Hodina a půl zírání do kaleidoskopu přinese zhruba stejně informací jako (zatím) poslední Evangelion. Anno konečně dovedl "mindfuck" do absurdní dokonalosti. ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Určite najslabší diel zo všetkých troch. Problém bol v tom, že film nepracoval s tým, čo bolo nové ale dej ostal zameraný na klasického Shinjiho, ktorý sa celý film ľutoval. Tvorcovia mali k dispozícií štrnásť rokov vývoja postáv na ktorých mohli vybudovať dej, ale oni nám radšej ukazujú celý čas tú jedinú postavu ktorá sa nezmenila – vlastne dve keď počítam aj Rei. Rozhovory s Kaworu ma moc nebavili. A celkovo to bolo o ničom – nič sa nevyriešilo, nič sme sa nedozvedeli o postavách. Začiatok bol jednoznačne najlepší a potom to išlo dolu vodou. ()

Willynka 

všechny recenze uživatele

Jako v případě originální série udělal Anno obrat o 180 stupňů přesně v polovině. Vzhledem k relativně krátké stopáži chápu, že spousta ostatních si myslí, že to šlo vymyslet lépe, nicméně já zklamaná nejsem. Je to opět mindfuck totálně rozbíjející původní vyznění příběhu, kdy si myslíte "vždyt se tam vlastně vůbec nic neděje, stroje versus monstra" a na konci zjistíte, že se na tu čtyřku opět těšíte jak malí. Bohužel jako u Endu to chce nejspíš čas, aby fanoušci toto ocenili. Animace je naprostá nádhera - to se nedá popsat, to chce vidět. Anno zároveň celkem nenásilně pozměnil (pravděpodobně, dle mého skromného názoru) některá nastolená pravidla ve svém EVA vesmíru a nyní nám servíruje nové stádium deprese. Kde dvojka byla chvilkami připitomněle barevná a tak nějak až moc teenage drama, tu opět dostává prostor čisté evangelionovské psycho, které důverně znám a miluji. Pro člověka neznalého původního seriálu a EoE to musí být slušný atmosférický lepák. Pokud mohla dostat druhá epizoda SW (což byla fakt totální sračka) čtyři *, tak toto jistě také. ()

Setanta 

všechny recenze uživatele

Po dokoukání filmu tradičně nerozumím ničemu, ale zůstává ve mně Pocit. Stejný pocit, jaký mám po každém Evangelionu, nedefinovatelné cosi, kvůli kterému to sleduju. Je to nepříjemné, ale je to super. Doporučuje 11 magorů ze 12. ()

Modular 

všechny recenze uživatele

Extrémní zážitek. Od začátku do konce jsem měl pusu otevřenou, jak kvůli úplně dech beroucí hudbě, tak kvůli pokročilé animaci, ale hlavně kvůli příběhu. Abych vás uvedl do obrazu - Evangelion 3.0 je velmi jiný. Už se nejedná o příběh kluka, co zabíjí anděly ve svém velkém robotovi, aby zachránil svět. Najednou se jedná o post-apokalyptický svět, ve kterém se Shinji ocitne úplně náhodou a bez jakýchkoliv informací. První hodinu filmu nebudete podobně jako náš hlavní hrdina nic chápat a zmatenost vás budete lehce rozčilovat. Někdy v polovině filmu se objeví Kaworu Nagisa, kterého možná jako fanoušci původního seriálu znáte, ale ne v této situaci. Následně se uklidníte, neboť vám bude vysvětleno to minimum, abyste neustále neřvali na obrazovku svého zařízení, že nic nechápete. Pak ale přichází to, s čím chtěl Hideaki Anno přijít už na začátku - konec světa. A ten vás teprve překvapí a vyrazí dech. OST je úžasné a animace nádherná. Příběh je nepochopitelný (jak už u NGE bývá), ale vůbec to nevadí. Někteří za právě velmi střídmě vysvětlený příběh tento díl shazují, ale s tím já nesouhlasím. Myslím si, že se jedná o velmi povedené pokračování, které stojí za to vidět. Takže to je můj verdikt. Není důvod u tohoto filmu končit s rebuildy, protože to pravé ořechové, to grandiózní finále, má teprve přijít. ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Zadumané pokračovanie s veľmi sugestívnymi obrazmi, ktoré ale pohltí a prefrčí ako rýchlik. Postava Kaworu Nagisa je popredná v tom to diely a jej zasahovanie do ďaľšieho deja je zásadné na vývoj príbehu. Napriek tomu, že boj je všade prítomný do vysvetlenia čo sa deje a kam to smeruje je uvoľných len málo informácií ako aj pohnútky jednotlivých postáv. Záverečná skladba Hikaru Utada od Sakura Nagashiovej je čarovná a podmanivá. ()

Harroc 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli je to jen mnou, ale já se už od 2. filmu začal ztrácet v ději. Spousta věcí se tam říkala jako kdybychom to měli vědět automaticky a já byl celkově dost zmatený. A ještě ten timeskip tomu dal korunku. Po stránce příběhové a zpracování skvělé, ale i tak se mi těžko hledala hlava a pata. ()

HakitoCZ 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu zajímavý pohled na situaci po čtrnácti letech od třetího impaktu, ale statut "Nehodláme vysvětlovat nic, protože je to Evangelion" mě trošku unavil. Hlavně po tom, co jsem přečetl naprosto dokonale ztvárněný příběh mangy, potom seriálu, potom obou dosavadních rebuildů, a nakonec tohle, člověk v těch změnách začne mít trochu zmatek. Ale to je spíš moje chyba. V druhém rebuildu nahradili Toujiho, který dokonale seděl do celého děje nějakou courou, která nemá žádnou spojitost ani opodstatnění ve svém bytí v ději. Zajímavý poznatek je, že Asuka má pásku přes oko. Ale to důležité na tom je, že pásku přes levé oko, zatímco Rei měla vždycky pásku na oku pravém.. Každopádně, to co se děje bylo shrnuto v jednom dialogu asi dvěma nebo třemi větami. Bez nějakého odůvodnění. Ve shrnutí je to boj, boj, Shinji neví co se děje, nikdo Shinjimu (a divákovi) nechce říct co se děje, Kaworu je jediný, koho se Shinji může zeptat o co tu sakra jde, ale raději budou hrát na klavír, další náhodné boje, hluboké deprese, další nevysvětlená tajemství, mindfuck, další nevysvětlení a konec. Nejsem proti evangelionovskému nevysvětlování a tajemstvím, pokud je to opodstatněno. Stejně tak, jako Shinjiho deprese. Člověka to nutí zapnout mozek a uvažovat a případně hledat vysvětlení. To je to, co se mi na sérii líbí. Líbilo. Film je dobrý jen z pohledu BGM a kresby pozadí a animací. Příběh šel asi na houby.. ()

Reklama

Reklama