Reklama

Reklama

Před půlnocí

  • USA Before Midnight (více)
Trailer 2

VOD (1)

Jesse a Céline mají dvojčata Ellu a Ninu a končí jim prázdniny na jižním Peloponésu, kde s nimi byl i Jesseho syn z rozvedeného manželství Hank. Chlapec právě odletěl a dvojici po rozlučkové hostině s tamními přáteli čeká romantický večer v místním hotelu. Ten se však po slibném začátku změní v nelítostně upřímnou diskusi a bilanci, v níž hlavní slovo má výřečná Céline. Oba mají své kostlivce ve skříni, oba mají obavy z budoucnosti a oba se potýkají s realitou všedního dne... (Česká televize)

(více)

Recenze (460)

Popluh 

všechny recenze uživatele

Trošku mě děsí, že z celé trilogie mám ve svých dvaadvaceti letech myšlenkově a pocitově nejblíže k těmhle čtyřicátníkům na "dovolené" v Řecku s dětmi... ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Úprimné a autentické. Vážne i zábavné. A stále veľmi kvalitné. Prvé dva diely som zatiaľ nevidel a čakal som všeličo, ale aj tak ma takýto príbehový koncept trocha prekvapil. Celé sa to točí okolo základnej kostry Ethana a Julie a pod taktovkou režiséra Linklatera, ktorý mal prácu aj vďaka scenáru, do ktorého sa pustili samotný herci, zľahčenú. A každou ďalšou minútou sa výpovedná hodnota tohoto diela zvyšuje. ()

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Velmi chytrý film založený na dialogu, pohledu na charakteristickém myšlení muže a charakteristickém myšlení ženy, myslím že hodně lidí by se mohlo v rolích hlavních protagonistů celkem slušně poznat. Dále se objevuje zajímavý pohled na stereotyp, na ubíjející a nutné činnosti každodenního života a otázku kdy přijde nějaká změna, přijde-li vůbec? Velmi inteligentní konverzační snímek :-) K zamyšlení všech. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Neskutecne realisticka zalezitost. Uz to neni takova romantika jako v predeslych dilech trilogie a mame zde pouze a jen tlachani, tlachani a tlachani, ale tak neskutecne realisticke tlachani. I herectvi a styl nataceni, napr. scena v aute pusobila tak totalne realisticky, jediny zaber, podle me realne jedouci Ethan Hawke na reckych silnicich a do toho naprosto uveritelne dialogy ze zivota, ze to musim ocenit. Before Sunset bylo sice mnohem lepsi, pridane side-charaktery byly spis vopruz nez co jineho a sledovani hadajiciho se manzelskeho paru nevidim jako idealni zabavu, ale ta poctiva realisticnost si me ziskala. 6/10 ()

numi 

všechny recenze uživatele

Happily ever after bez růžových brýlí, ve kterém nebloudí jen Jesse a Celine (vsadím boty, že po cestě z hotelu potkali Joela a Clementine), ale také Edward s Vivian, Wall-E s Evou nebo Sam a Joanna z Lásky nebeské - tedy za předpokladu, že jejich láska přežila střední školu. Potvrzeno: tahle trilogie je terno velké jako zadek dvaaosmdesátileté Celine Wallace! ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Neuveritelne dialogy, neuveritelna trilogie, kdy se strasne tesim na pokracovani ... a doufam, ze bude.. nekdy... Zminovala jsem ve svych predchozich komentarich blazniveho amika, ktereho jsem shodou nahod potkala pred 3 tydny, uplynulo temer sedm let od prvniho setkani, 2,5 roku od posledniho setkani a ja zjistila, ze mi ten clovek nic nerika, lidsky. Kdo se zmenil, ja nebo on. Mam rada vztahovy filmy, drive jsem v nich videla vic tu osudovost a jedinecnost. Ted vic vidim tu vsednost, vzacnost radosti z vsednosti a boj s vsednosti, boj, ktery se neda vyhrat, tam se hlavne nesmi prestat bojovat. ()

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší část nejukecanější trilogie všech dob. Rozjezd sice možná zbytečně pomalý, ale finální gradace těch pár hluchých míst více než dostatečně vynahradila. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Život má následky, tak to prostě je a moc s tím neuděláme. Vidíme to právě na tomto úžasném páru, s nímž jsme se setkali už potřetí. Jesse a Céline jsou manželé, což je příjemné zjištění, jenže ze společného života se postupně vytratila romantika, která se spojovala s jejich prvním a vlastně i druhým setkáním. Jsou na sebe zvyklí, mají svoje problémy. Takový je prostě život. Přesto vás pořád baví ty dva sledovat, poslouchat, co říkají, protože tohle je na všech třech filmech nejkrásnější. Julie Delpy a Ethan Hawke si prostě sedí, ať už jsou zamilovaní nebo trochu otráveni životem. Jsou tak dokonalý pár, že se člověk až diví, že tomu není ani ve skutečnosti. Dočkáme se za devět let čtvrtého dílu? ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"Just like our life. We appear and we disappear. And we are so important to some but we are just passing through. - To passing through." Poslední část je podle mě jednoznačně nejlepší a proto si zaslouží čistých 5*. Líbily se hodně ty jejich hry a divadílka a komunikace mezi nimi. Jde vidět, jak tím, že už nejsou vlastně cizinci, tak komunikace mezi nimi vyzrála. Jesse byl uvolněnější a taky vtipnější, protože už věděl, jak na co bude jeho partnerka reagovat (i když jak jí řekl mezi tím, co jí skládal poklonu, že hezky zpívá, o tom jak furt žvaní a stěžuje si, tak to moc nevychytal chlapec). S tolika myšlenkami se tu zase ztotožňuju. Například ohledně času - když je člověk mladý, tak chce čas zrychlit, aby konečně vypadl od rodičů a měl vlastní život, ale jak zestárne, tak ho chce zpomalit, protože mu přijde, že mládí mu utíká mezi prsty. "The best time of life is between we leave our parents house until we have kids. That's the only time your life is completely our." Nebo názor ohledně srovnávání se mužů a žen s významnými osobnosti. Muži se můžou přirovnávat ke slavným, že v 15 tenhle udělal tohle atd.., ale ženy ne, protože o všech, jež něco dokázaly se začne mluvit, až když jim bylo 50. A to ač jako žena nerada slyším, je bohužel pravda. Žena, pokud se nevzdá toho mít děti, nikdy nemůže být v něčem tak dobrá či proslulá ve světě jako muž, protože na to sakra nemá čas. Smutná pravda. Jinak tohle byla bezesporu ta nejukecanější trilogie filmová, co znám. Oni prostě pořád pořááááád mluvili a mluvili a nejlepší na tom je, že málokdy o ničem, vždy to byly témata k zamyšlení. "This is the natural human state. Always a little dissatisfied, perpetually discontented." ()

Verka13 

všechny recenze uživatele

Film, který zobrazuje naprosto běžnou hádku, kterých je ve vztahu samozřejmě spoustu. A taky běžně končí - usmířením. (Mohli bychom natočit podobný film s přítelem, akorát bez dětí). Je zde krásně vidět, jak se vztah s přibývajícími roky - a hlavně dětmi změní. Nic nového. Některé scény mi přišly zbytečně dlouhé, bez šťávy. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

To se takhle zase jednou sešel Ríša Linklater s kamarády nad sklenkou něčeho dobrého a sesmolili nejlepší konverzačku posledních let. Jen tak, z plezíru. A nejen díky rozhádané závěrečné třetině se tenhle kousek nakonec dostal i do mé bilanční topky. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Dle mého nejslabší díl celé trilogie. Nechybí silné momenty a chemie mezi oběma hlavními protagonisty stále funguje, i když je nezbytné zdůraznit, že jinak než v předchozích dílech. Jak jsem započal Celininu kritiku v hodnocení předešlého dílu, tak tady ji musím ještě znásobit. Je nepochybné, že se oba nacházejí ve velmi složité životní situaci, což má samozřejmě obrovský dopad na jejich vzájemné fungování a "snášení se". Není mi tolik, co jim (když píšu tenhle komentář, tak je mi čerstvých 29), ale mým životním přesvědčením vždy bylo a bude, že by si oba partneři měli především vzájemně pomáhat, podporovat se a zdolávat překážky společně. Respektuji pochyby, nejistotu, tápání - všechny tyhle toxické pocity, protože je občas mívám taky (jako každý). Osobně mám ale problém s tím, když tyhle pochyby přerostou do stavu, kdy se s tím druhým v páru jedná jako s hadrem. Netroufám si říci, na čí straně byla v tomto případě chyba. Ono to stejně nejde. Východisko ale vidím v hledání společného řešení a ve vzájemné opoře, protože takové by vztahy podle mě měly být. Recept na šťastný vztah tu rozhodně neprodávám, protože ho nemám. Napotřetí stále super, pane Linklatere (napoprvé wow, napodruhé bravo). ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Linklater nezklamal. Společně s Julií a Ethanem napsal a natočil zase jednu dokonale pravdivou, inteligentní a emocionální konverzačku. Evidentně je ještě stále možné stvořit vtipnou a originální podívanou o filmově nejunavenějším životním období... krizi středního věku. Before Midnight neztrácí, ale naopak nabírá dech při řešení naprosto typických a stokrát řešených problémů, částečně kvůli elektrizující chemii hlavní dvojice, částečně kvůli klasicky vybroušenému scénáři. Především ale díky tomu, že se trojka jako první díl vůbec nemusí pohlížet zpět a jakékoliv nevyřešené scénáristické berličky od minula shazuje ihned ze stolu. A právě proto je Before Midnight nejupřímnějším, a zároveň i nejlepším dílem trilogie. 100% (Berlinale 2013) ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

90 % - Celá trilogie je přesně vygradovaná a trojka došla tam, kam přirozený vývoj směřoval. Jsem zvedav, zda se ještě dočkáme pokračování. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

uz nie tak konzistentne stylom ako prve dve casti ale stale vynikajuce. momentalne som vekom blizsie k jessemu a celine z obdobia ked sa znovu stretli v parizi a i mozno preto finale na mna tak nazaposobilo, ale to sa moze za dalsich devet rokov zmenit... ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Tuhle sérii mám moc ráda, je to všechno tak mile uvěřitelné a upovídané. Navíc Julie Delpy je krásnější a krásnější a Ethan Hawke ošklivější a ošklivější. Možná proto to mezi těma dvěma tak svěle funguje - vtipkování, hádky, každodenní starosti i malichernosti jim prostě věřím. A ten závěr byl opravdu krásný. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Celine počas celého filmu rýpala, rýpala a rýpala do Jessiho a ešte ju aj štvalo že sa on hádať nechce ... no jo ženy :D Pani spontánna si asi nedala svoju dávku sedatív aby sa ukľudnila, a tie je nezmyselné otázky keby bolo keby a čo bude keď boli smiešne ! Počas filmu som mal vážne pocit že pozerám na nejakú hysterickú ženu čo po rokoch začne vyčítať že len ona sa musela prispôsobiť všetkému ... hmmmm samozrejme kariéra a životný úspech je predsa lepší ako starostlivosť o potomkov ... WAU :o ... ale Jessi spravil jednu veľkú chybu, už na začiatku hádky ktorú vyprovokovala pani spontánna, mal jej povedať nech zaleze do búdy a odísť kým si to v hlavičke neusporiada ... ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Nejprve bych rád uvedl, že jsem neviděl ani film z roku 1995, ani ten z roku 2004. Tak upovídaný a hloubavý film jsem dlouho neviděl. Byly momenty, teda spíše dialogy, které byly zajímavé a měli svojí úroveň. Ale ve většině případů mi to spíše přišlo jako slovní kydání hnoje. Měl jsem přibližně v půlce filmu co dělat abych to nevypnul. Nakonec jsem to zvládl dokoukat až do konce. Mimochodem konec byl asi ta nejlepší část celého díla. Mno za mě nedoporučuji. ()

Související novinky

Natočí Linklater pokračování trilogie Před?

Natočí Linklater pokračování trilogie Před?

23.03.2020

Málokterý režisér využívá plynutí času do takové míry, jako Richard Linklater. Jeho snímek Chlapectví se točil 12 let, romantická trilogie Před úsvitem, Před soumrakem a Před půlnocí zase vznikala s… (více)

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama