Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brát právo do vlastních rukou, a kde zůstal zákon? ... Obzvláště krutým způsobem jsou doslova popravováni nejrůznější zločinci, na které nedosáhla ruka spravedlnosti. Drogoví dealeři, gangsteři i extrémní levičák. Vyšetřováním je pověřen inspektor Grindel (Alain Delon), který brzy pochopí, že tajná organizace, která bere právo do vlastních rukou, je přímo spjata s policií. Je to však mnohem horší... Brzy dá o sobě vědět, říká si „Zdravé jádro" s jasným poselstvím, že kdo nejde s námi, jde proti nám. S proklamací o očistě společnosti se dopouští hrůzných zločinů a likviduje ty, kteří jim stojí v cestě. Tou největší hrozbou je pro ně právě inspektor Grindel. (Česká televize)

(více)

Recenze (76)

claudel 

všechny recenze uživatele

Včera jsem sotva přišel z práce, stihnul jsem sebou jen hodit do postele a spát. Když jsem se probral a na ČT 2 dávali tuhle kriminálku, tak jsem neváhal. Nebuďte policajta mi náramně sedlo a mně osobně vyhovují a mnohem víc se mi líbí kriminálky s Delonem než s Belmondem. Tady navíc zářil Michel Serrault, šel z něho opravdu strach a vypadal jako by nepociťoval vůbec žádnou emoci. ()

kebom 

všechny recenze uživatele

Ako keby bol celý film natočený veľmi narýchlo podľa toho, ako sa režisér vyspal. Mŕtvych je okolo 20... Pre akčný žáner dobrý kúsok. Je tam jedna fakt uletená scéna, keď A. Delon drží akési batoľa na rukách - v jednom zábere má dieťa ponožku na jednej nohe a v druhom už na druhej. Asi mu medzitým spadla a asistentka si nevšimla z ktorej nohy, fakt nepodarené. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Sedlo mi to, až jsem překvapený. Asi tím koncem, protože většina filmu je taková nemastná neslaná, jako ostatně u vícero hero filmu, které si produkoval sám Alain. Ale Michel Serrault jako démonický záporák s hlasem Bořivoje Navrátila, to je prostě terno. A ta harmonika, asi nejlepší od dob Tenkrát na západě. Celkem brutální scény, i když je to jinak takový oddechový, civilní film bez napětí, cením atmosféru. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Až na tu přílišnou brutalitu a s ní související hrubost, šlo o kriminálku ze staré francouzské školy. Alain Delon neztratil nic ze svého pověstného šarmu, ale tady už vypadal trošku opotřebovaně. Podle toho, že film byl věnovaný Jeanu Gabinovi, jsem čekala, že půjde o nějakou pecku. Toho jsem se bohužel nedočkala. Kdyby nebylo té zmiňované brutality, tak by byl film dost mdlý a uspávající. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,600,000Kino Návštevnosť: 802,437 (Francúzsko)║ A ja že si pozriem nejaký zaujímavý film s Alainom Delonom a just musím naraziť na takúto prkotinu, ktorá vyznie nanajvýš smiešne v danom prevedení. /30%/ ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Při natáčení filmu si Delon natrhl v červenci 1988 Achillovu šlachu, což přimělo politika Raymonda Barra k tomu, aby trpícímu herci zaslal telegram, kde ho utěšoval, že tento úraz jen přispěje k dovršení jeho mýtu.
    (Rosalinda)
  • Ve 39. minutě policajt vidí v dalekohledu na hřbitově Staedlera (Féodor Atkine), co jde uctít modly komunismu, židovskobolševický zmetky, jak je u hrobu Éluarda. Paul Éluard se ve skutečnosti jmenoval Grindel, stejně jako vrchní komisař ve filmu. Jeho náhrobek je nízká deska s useknutými rohy, nikoli vysoká s křížem jako ve filmu. (aquacam)

Reklama

Reklama