Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (1 293)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Podle mě o vlásek lepší než před čtyřmi lety opěvované Na vlásku, nicméně několik věcí mi v Ledovém království přebývalo (bohužel i sněhulák Olaf, který by byl vtipný snad jen kdyby ho daboval Josef Alois Náhlovský, když už mu byl tolik podobný), několik zase chybělo, a tak to na plné hodnocení není. Každopádně se mi líbila působivá severská atmosféra, jeden dějový zvrat, který jsem opravdu nečekal, jemný humor, hudba, sladkobolná romantika udržená na uzdě a sob Sven. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Hodně slabá disneyovka, držící se všech zaběhnutých klišé, které ale nefungují jako dobře promazaný stroj, jak tomu bývalo zvykem. Pár dobrých momentů, jedna pěkná písnička a krásné prostředí na dobrý film nestačí. Uvažovala jsem i o dvou hvězdičkách, ale nakonec děti se asi pobaví a Olaf byl prostě fajn. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejvíce film vystihuje asi slovo milé, ovšem na můj vkus až moc dětské. Což samozřejmě není vzhledem k cílovce výtka, dětem se to bude určitě strašně líbit. Příběh je takový ten klasický až to bolí, když to vidíte po tisící znovu, ale je to celkově takové roztomilé, že mu i to odpustíte. Hlavní sílou filmu jsou dvě vedlejší postavy, sob a sněhulák, s nimi je vážně sranda (jak jsem býval naivní 😁) a na krámě se po nich jen zaprášilo. Znovu vidět nepotřebuji...70%...11.12.2013_Cinestar_Černý most] ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jennifer Lee / Predloha: Hans Christian Andersen - The Snow Queen | Hudba: Christophe Beck | Produkcia: Peter Del Vecho | Distribúcia: Walt Disney Studios Motion Pictures | Štúdio: Walt Disney Pictures, Walt Disney Animation Studios | Rozpočet: 150 miliónov $ | Tržby: 1,049,744,862 $ || Prečo tomu jednoduchému príbehu dávam za 4? Pretože nemusí byť každá detská rozprávka hyperinteligentná. Stačí, že je pekná, bez moderných elementov, bez sprostých vtipov. Konečne rozprávka, jak za môjo detstva, ktorú by som bez váhania a s radosťou pustil aj svojmu dieťaťu. 80% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ľadové kráľovstvo je celkom slušný animák, len škoda, že nevyužil svoj potenciál. Príbeh síce zaujal v podobnej miere ako v rozprávke Na vlásku (2010), ale nebol tak roztomilý ani očarujúci. Bolo tu omnoho menej humorných miest a vtipných scénok na pobavenie. Mám dojem, že v tomto smere sa dostatočne nevyužil potenciál milého snehuliačika Olafa (veľká škoda, že nedostal viac priestoru) a sobíka Svena, animák tak mohol byť humornejší, menej vážny a pre deti tak rozhodne viac zaujímavejší. 75/100 ()

Galerie (73)

Zajímavosti (83)

  • Hudební sekvence tvoří 24 minut z celého filmu. (Natami)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 150 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Ve snímku se na malý okamžik objevují postavy Lociky a Flynna z dalšího animovaného snímku Na vlásku (2010). Jsou vidět ve scéně, kdy roztančená Anna (Kristen Bell) vychází z bran království. (ManOfPhoenix)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama