Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (1 294)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Absolútne klasická disneyovka, so stále takmer rovnakou (len technologicky pokročilejšou) animáciou a efektami, stále rovnako tradičnými príbehmi, stále rovnako archetypáplnymi postavami, stále rovnakom humornom základe ale vybočujúca z rady tým... že sa zaraďuje po bok disneyoviek s datovaním pred rokom 2000. Vážne, ona je len ozvláštnená tým, že obsahuje prehršel spevácko-choreografických výstupov a je to vlastne muzikál. Takže získavame nové tým, že recyklujeme staré a ešte staršie, a nakoniec to dáme dohromady. A prečo nie, keď to funguje, réžia je solídna, príbeh v tejto triede rozprávok neurážajúci a pesničky síce občas trochu otravné, ale krásne prespievané. Nechýbajú temnejšie tóny, miesto psovitého koňa z Na vlásku je tu psovitý sob a pozíciu humornej oslíkovskej osôbky zastáva hovoriaci snehuliak Olaf. Klasická detská pohodovka, len nie až tak vianočná, akoby sa mohlo z plagátov zdať, ale aspoň sa ju dá spokojne sledovať aj inokedy. 75% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Recyklace skvělých animací z Tangled, a bohužel to občas vypadalo, že i postav, ale naštěstí ne. Řekněme si to upřímně, Tangled bylo ve všech ohledech lepší, ALE, naštěstí pro Frozen, v některých ne o moc. Mně tu nejvíc chyběla vtipnější zvářata, lepší příběh a některé zpívané scény působily jak vata. K pozitivům patřila skvělá mimika, asi nejlepší postava Anny s dobře padnoucím hlasem Kristen Bell, plno povedených vtípků a zkraje hezky rozjetý dobrodružný příběh. To jsou věci, kvůli kterým bych si to v budoucnu pustil znovu; kvůli ději opravdu ne. # [monitor, 5.1, EN sub] # příběh *** | hudba **** | humor ** | akce *** | napětí * | pustil bych si znovu *** ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Uz to tu bolo viac krat spomenute, ze tento film si bude chciet ziskat tu skupinu spokojnych divakov, ktori boli spokojni aj s animakom NA VLASKU / TANGLED (2010) a musim uznat, ze si ma tvorcovia opät ziskali. Je to podobne krasne, humorni su tam tentokrat snehuliak Olaf a sob Sven, takze o zabavu je postarane. Ladova animacia s polarnou ziarou v prevedeni 3D, co viac si mozem priat, len trosku menej piesni a bolo by to na 5 hviezdiciek. __________ (Videl v nemeckom 3D kine 10.12.2013). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Podle mě o vlásek lepší než před čtyřmi lety opěvované Na vlásku, nicméně několik věcí mi v Ledovém království přebývalo (bohužel i sněhulák Olaf, který by byl vtipný snad jen kdyby ho daboval Josef Alois Náhlovský, když už mu byl tolik podobný), několik zase chybělo, a tak to na plné hodnocení není. Každopádně se mi líbila působivá severská atmosféra, jeden dějový zvrat, který jsem opravdu nečekal, jemný humor, hudba, sladkobolná romantika udržená na uzdě a sob Sven. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $400,738,009 Tržby Celosvetovo $1,280,802,282Tržby za predaj Blu-ray v USA $163,474,516 //počet predaných kusov 7,460,592Tržby za predaj DVD v USA $248,897,862 //počet predaných kusov 12,618,511║ veru Disney sa otriasli z niekoľkých menších neúspechov, keď postupne prechádzali z kreslenej tvorby na počítačovo animovanú a teraz sa Pixaru stávajú slušnou konkurenciou, po hitovke Na Vlásku opäť namiešali ten správny mix čarovnej vianočnej rozprávky(nečudoval by som sa ak by ukoristili Oscara), ktorá má chytľavý dej, dobré postavy, vtipné momentky a hlavne má to svoje kúzlo, príjemnú muzikálnosť a silnú doprovodnú hudbu, roztomilá oddychovka ako sa patrí, slušný 3D efekt aj keď DreamWorks sú v tomto smer najlepší, Slovenský dabing boduje /videl v kine 3D verziu: 100%/ __moja recenzia ()

Galerie (73)

Zajímavosti (84)

  • Kristoff (Jonathan Groff) hraje na hudební nástroj, který má sice čtyři struny, ale jen tři ladicí mechanismy. (DexMASTER094)
  • Ve snímku se na malý okamžik objevují postavy Lociky a Flynna z dalšího animovaného snímku Na vlásku (2010). Jsou vidět ve scéně, kdy roztančená Anna (Kristen Bell) vychází z bran království. (ManOfPhoenix)
  • Až na jednu výjimku všichni čeští dabéři a dabérky své role namluvili i nazpívali. O Elsu se podělily Andrea Elsnerová mluveným slovem a Monika Absolonová zpěvem. Společnost Disney totiž schvaluje dabéry ve svých filmech a Moniku schválila pouze pro zpěv. (funhouse)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama