Reklama

Reklama

Vše, co řekneš, tě bude pronásledovat. Bude tě děsit všechno, co uvidíš. Vše, co uslyšíš, tě přivede na samý okraj. Jsou letní prázdniny a novopečený student Lewis Thomas se rozhodl s dívkou svých snů Vennou vydat napříč kontinentem. Ale jeho romantické naděje pokazí objížďka, když zastaví svému staršímu bratrovi Fullerovi a ten ho přemluví, aby si udělali krutý žert z osamělého řidiče nákladního auta. Nebezpečný Rusty Nail, kterého nikdy osobně neviděli a znají ho jen z vysílačky, se ale chce smát naposled... a hodlá se mstít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

anderson 

všechny recenze uživatele

tron ako keby mi čítal myšlienky. :-) Len nechápem to tunajšie priemerné hodnotenie. Veď v kontexte tvorby roku 2001 ide o nadpriemerné dielko. Technická poznámka: "Nabušené" DVD, ktoré sa predáva u nás je SPECIAL EDITION so všetkým čo k tomu patrí - okrem českej podpory pri bonusoch. Originálny názov filmu na tomto DVD je ROAD KILL. Slovenský dabing vyrobený TV MARKÍZA je navyše perfektný. (18.4.2006) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Taková mladistvá a méně propracovaná verze na Spielbergův "Duel". Dva mladíci si udělají srandu z nadrženého řidiče kamionu a jelikož nejspíš nemá smysl pro humor jde jim po krku. V první polovině má film celkem slušnou atmosféru a režisér postavu řidiče neukazuje a film chvíli funguje jako Spielbergova prvotina avšak jen v první půli. Poté se film na chvíli zastaví, nechá hrdiny vydechnout a vše začne nanovo. Teď už se však z napínavého atmosferického thrilleru stavá naprostá tuctovka, kdy tajemný řidič ví o hrdinech úplně vše je všude kde jsou oni a ještě k tomu začne unášet jejich známé. Atmosféra jde do háje, příběh nabere akčnější podtón a už to prostě není ono. Je to celkem škoda, protože ze začátku film atmosfericky fungoval velice dobře a k tomu mu ještě pomáhaly slušné výkony hlavních představitelů. Když se to ale vezme kolem a kolem jedná se o slušnou thrillerovou jednohubku, která sice nepřekvapí ale dokáže zabavit. A navíc si režisér připravil na konec takový malý vtípek. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Thrillerová roadmovie o tom, jak se dva bráchové dostanou do průseru díky takové klukovině, jakou je dělání si prdele z TIRáků přes autovysílačku. Nemusí se to vyplatit, obzvlášť když natrefíte na magora. Film má ideální stopáž, příjemné herce, i když LíLín xicht moc nemusím, a po celou dobu příjemně graduje, takže ho beru jako fajn oddychovečku za 70%. Komu se líbilo, doporučuju tohle. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho pro mě příšerně nesympatického obsazení, kterému suverénně kraluje Steve Zahn, dal bych čtyři hvězdičky. Zahn je cokoliv jiného, jen ne chlapík, kterej tráví čas v base za výtržnosti a rvačky. Při zmínce o něm na začátku filmu jsem se těšil na pošuka i na "druhé straně barikády", což by dle mého názoru filmu jedině prospělo. Škoda. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Pritlačiť na psychológiu, vymeniť Walkera a už raz to poridne politicky nekorektne zatípnuť. To už by sa potom nehovorilo o vykrádačke Duelu, Stopára či Psycha, ale rovno béčkovej legende. Hold cieľovka sa nezapre, rovnko ako ambície s akými tento projekt vznikal. A aj preto nadmieru spokojnosť a ďalší zelený bodík za podstivú robotu pre Abramsa a kolektív. Výborná oddychovka. 70% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Pro noční scény byly vyměněny světla kamionů a aut za přistávací světla letadel kvůli vysokému jasu. To pomohlo k absolutnímu ztmavení oblohy i při svítání. (Cheeker)

Reklama

Reklama