Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (966)

Lima 

všechny recenze uživatele

Roztomilé, to především. Ale 4* s odřenýma ušima. I vzhledem k velkému týmu scenáristů jsem čekal daleko propracovanější humor, lépe vypointovaný a ne tak často infantilní. Rozhodně se nejedná o "shrekovskou" explozi odkazů, citací a dvojznačného humoru. Ty opravdu vtipné situace (hipísácký pacifistický fanoušek Hendrixe vs. vojenský vůz) nepoberou malé děti, těm bude ke štěstí stačit, že animace je d-o-k-o-n-a-l-á. Moralitka v závěru byla fajn. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Další variace na téma kterak namyšlený mládeneček stoupající bez skrupulí na vrchol málem o vše přišel a jen díky nečekané ráně osudu a procitnutí ve společnosti dobrých lidí se vrátil na správnou cestu a ke štěstí přišel. Tentokráv v slušivém hábitu pořízenem od pixarovských počítačových kouzelníků. Bohužel hodně klišovité a bez nejmenšího překvapení. Film drží pohromadě skvělá animace a dokonalá práce s charaktery postav/aut. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarený a určite aj najlepší animák za rok 2006.....................Soundtrack Randy Newman: 1. Real Gone - Sheryl Crow ,2. Route 66 - Chuck Berry ,3. Life Is a Highway - Rascal Flatts ,4. Behind the Clouds - Brad Paisley ,5. Our Town - James Taylor ,6. Sh-Boom - The Chords ,7. Route 66 - John Mayer ,8. Find Yourself - Brad Paisley ,9. Opening Race ,10. McQueen's Lost ,11. My Heart Would Know - Hank Williams ,12. Bessie ,13. Dirt Is Different ,14. New Road ,15. Tractor Tipping ,16. McQueen and Sally ,17. Goodbye ,18. Pre-Race Pageantry ,19. The Piston Cup ,20. The Big Race ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Autíčka přijela a z jejich výfuků možná nejde tolik nechutně smradlavých výfukových plynů jako z běžných aut, ale jejich sympatická očka a hlasy to vynahrazují. Rozhodně nedochází Pixarům dech, ale na druhou stranu jsou auta pro mě až moc vybroušenou snahou o zábavu a žádnou inovaci. Co je tu nového? co je tu speciálního? Začíná to jako malá psychologická hra na to jak malé městečko může prací změnit jednoho namyšleného závodníka(neviděli jsme to někde?) a do cesty se mu přimotá jedna slečna(Holy Porsche :))). Všechno tu už bylo. Použití narážek a vtípků okolo světa rychlých pneumatik a často poničených karosérií je prakticky bezchybný, jen je jich málo. Nemohu za to, že naprostá úchvatnost tímto filmem se mě netýká. U Pixaru tomu není poprvé ani naposledy... Jen doufám, že se kluci u velkého P s lampičkou nějak rozhodnou konečně udělat krok z místa a doufejme, že směrem dopředu. Jejich přešlapování už mě trochu nudí a obávám se, že podruhé už by to šlo možná i pod 2*. Autíčka jsou příjemným filmem, pro všechny věkové kategorie(kdo zná Michaela Schumachera vstup povolen). PS: doufám, že příště moje rozhodování bude jednodušší než desn... 3* se mi zdají málo a 4* moc :( ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Malinkaté zklamání, což je ale s ohledem na nepředstavitelné nadšení s kterým jsem Auta očekával pochopitelné. Silné stránky filmu - dokonalá animace, perfektní smysl pro detail a jemný dospělácký humor, dokonale se doplňující s tím dětským. To co animátoři prováděli s očima aut je vskutku něco nevídaného (mimochodem, Pixaaři si opět troufli na sousto, o které před nimi ještě nikdo nepokusil, vdechnout život strojům - ano, Příběh hraček také pracoval s "neživými" postavami/hračkami, ale jedna věc je oživit loutku kovboje a druhá neosobní auto). Pěkný soundtrack a milá rolička pro Paula Newmana. Největším záporem je pak ten nejprovařenější příběh, který bych s ohledem na vše ostatní odpustil komukoli, jen ne mistrům z Pixaru. Jinak je to fantazie, jděte do toho. 80% ()

Galerie (105)

Zajímavosti (75)

  • Když se zblízka podíváte na jedno ze závodních aut, je bílé, má logo Apple a číslo 84. Jedním ze zakladatelů firmy Apple byl Steve Jobs, spoluzakladatel společnosti Pixar. 1984 je rokem, v němž společnost Apple uvedla na trh Macintosh. (contrastic)
  • Postava Sally (Bonnie Hunt) byla inspirována skutečnou osobou. Byla jí Dawn Welch, majitelka populární restaurace Rock Café, ležící u historické silnice Route 66 ve městě Stroud v Oklahomě. Welch koupila restauraci v roce 1993 a byla obhájkyní a propagátorkou udržení povědomí o Route 66 jako jednoho z historických míst. Dále se její aktivity zasadily o obnovu městečka Stroud, které trpělo úpadkem vinou stavby rychlostního obchvatu Turner Turnpike. Mimo jiné bylo také v roce 1999 těžce poškozeno tornádem a Welch tehdy sháněla podporu pro jeho zachování. Delší dobu také cestovala po mnoha státech USA a propagovala udržení Route 66 a „života“ na ní, až se jednoho dne usadila právě v městečku Stroud a koupila tamní restauraci. (ajaxx)
  • Návrhy všech aut byly inspirovány podobnými sochami vystavovanými v centru města Detroit. (Specs)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama