Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (966)

novoten 

všechny recenze uživatele

Zase jednou Pixarovka, při jejímž sledování nebylo poznat, jestli jsem dítětem já nebo moje sestra. Takhle jednosměrnou cestu do světa jsem viděl naposledy v Příšerkách, ale zatímco tehdy se sázelo na roztomilost a fantazii, tady jsem se nechal ochotně vtáhnout morálními poselstvími, sympatickými autoobčany, dechberoucí závodní atmosférou a (je zvláštní to říct) upřímnou a dostatečně odlehčenou romantikou. A nakonec i dojetím doprovázeným překvapivým slzavým vodopádem. Lasseter jede.. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Tradičně nadupadné, ale ta tam je Pixaří originalita, jejich Auta jsou slepencem Doktora Hollywooda a Robotů, přičemž naštěstí obsahují dostatek vlastních fórků, aby inspirace jinde nebyla protivná. Výjimečně však až příliš z filmu ční ona morální ponaučení - nejsou příliš častá, ale jsou do ostatního děje přeci jen až příliš razantně nasazená, nemluvě o tom, že by celkově filmu neuškodila střízlivější stopáž... ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Sama od sebe bych o animák s vozidly v hlavní roli ani neopřela kolo, ale dcera má věci po starším bratranci: tričko s Bleskem McQueenem, fusekle s Bleskem McQueenem, pyžamo s Bleskem McQueenem a tak dále. Začalo ji zajímat, co to je za hezké závodní auto a tak jsem stáh... ehm, vypůjčila film. Měl úspěch, cácora si ho užila a já ještě víc, už jsme spolu přerod arogantního frajírka ve fair play charakter viděly nejméně 4x. Nepochybuji, že si brzy dáme pátý okruh. Zápletka sice není originální, je to nevtíravě výchovné a spoustu hlášek mrňata nepochopí, ale kupodivu "Auta" dobře fungují nejen na cílovou skupinu mláďat, dobrou náladu zvládají opakovaně vyvolat také u polovodiček se sjetým dezénem. Krásně animovaná, stylová jízda na 80%. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Fantastické. Veškerá současná hraná produkce ať pukne Vzteky. Auta to dokázala. Mame co do činění s nejlepším filmem tohoto roku. Oscar je jasnej. Scéna strašení traktorů je geniální! PS S odstupem času a dalších dvou shlédnutích bohužel klesám o celé dvě hvězdy. Auta jsou technická špička, bohužel klasická Pixarovská opakovatelnost se zde nekoná - vyplouvá na povrch na Pixarovské poměry až trestuhodně hloupoučký scénář a také moralizování ať mi Disney do Pixarovek netahá - ne takhle okaté... ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Blesk McQueen pomalu startuje, Blesk McQueen se uprostřed závodu rozptyluje zbytečnými starostmi, Blesk McQueen sjíždí z dráhy a Blesk McQueen bourá, aby to všechno nakonec v posledním kole nějak zázračně dohnal. A tento film je jako Blesk McQueen. Většinu času balancuje na hranici mezi příjemnou poetičností a nežádoucí rozvláčností - je sice tlačen vpřed skvělou animací a kopou roztomile vtipných detailů, ale na vítězné projetí cílovou rovinkou to stále nevypadá. Zvrat nastane až v poslední půlhodině, kdy Lasseter konečně uvolní dosud zataženou ruční brzdu, nasadí smrtonostné tempo a naráz předhodí divákovi všechno, co od pixarovky očekává. Jenže zatímco při závodech je vítězství otázkou onoho projetí přes pruh se šachovnicovým vzorem, film to u mne vyhrává jen pokud mu jezdí na jedničku už od samého začátku. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (75)

  • Animátoři vytvořili při navrhování aut více než 43 000 skic. (imro)
  • Do režisérského křesla se po delší přestávce vrátil John Lasseter, jehož posledním režijním počinem byl snímek Toy Story 2: Příběh hraček z roku 1999. Během předchozích sedmi let se kromě vedení produkce Aut nějakým způsobem podílel na všech vznikajících filmech Pixaru. (Specs)
  • Tvůrci filmu navštívili zrušenou dálnici Route 66, odkud si pro inspiraci přivezli více než deset tisíc fotek a vzorky půdy i betonu. (Folky)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama