Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (966)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

V hlavě se mi míhá těch pár nesouvislých scén,které jsem viděla všelijak,jen ne za sebou tak,jak měly být.Přišla jsem na návštěvu za svojí pětiletou sestrou,té to zrovna běželo na DVD a děj byl někde v půlce.Přišla jsem podruhé a zrovna si to pouštěla od začátku..Takže tak.Moc si nepamatuju,ale když je z toho dítě takhle unešené,že má doma všechno s Burákem a McQueenem,je to určitě fajn a pocit mi z toho zůstal dobrý:) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me hodne prijemne prekvapilo. Musi se sice prekousnout fakt, ze tu vlastne neni nejakej vyraznejsi pribeh a to, co se tu deje, neni nic kdovijak originalniho a taky to, ze "postavy" v Kardanovy Lhote jsou vzdycky za ty chytry a spravny, ale krome tohohle to je fakt skvela jizda. Film od zacatku chytne vysoky tempo a drzi si ho az do konce, coz pri skoro dvouhodinovy delce docela prekvapi. Muze za to taky paradni animace, obzvlast vsemozny odlesky, svetla a stiny jsou uchvatny a hodne chytlava hudba. No a i kdyz film neni nejaka komedialni super pecka, je vlastne vtipnej a prijemnej celou dobu. Akorat pak pride super trapne retardovanej dementni konec, kterej ale nastesti uz nestihne vyslednej dojem pokazit. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

V prvej tretine som mal chvilu pocit ze film nudi. No potom Pixar roztocil znova ten svoj tipicky sialeny kolotoc emocii a humoru a ja som uplne podlahol. Krasne, dojimave a celkovo je to jedna uzasna 'jazda' !!! (ps: neuveritelne je ze vsetky filmy od pixaru s tak skvele. Zatial kazdy jeden bol uzasny a tie 'ostatne' animaky len dotahuju. Chlapci drzim palce nech vam to vydrzi!) 9/10 ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Auta jsou pro mě v mnohém přelomový film. Teprve podruhé v historii jsem měl pocit, že NASCAR není nudná trapárna a úplně poprvé v historii u mě jméno Michael Schumacher nevyvolalo úšklebek. Navíc jde o jeden z mála případů, kdy český (a částečně slovenský) dabing předčil originál. A co má pro jistého místního zoufalce a zapáleného fanouška Porsche hodnotu ekvivalentní zlacenému stetoskopu - musel jsem uznat, že Porsche je fakt sexy;) Když to všechno spojíte se skutečně vypiplanou detailní animací (ta hra světel na karosériích...) a skvělými fórky nejen pro dětské publikum (jak jsme si u Pixaru za ty roky zvykli), můžete směle odpustit, že podobnou story jste v různých obměnách tak tucetkrát viděli, a můžete si vychutnat tu zábavu...od úderného muzikálního předfilmu One Man Band až do závěrečných titulků s parodií na Toy Story. 90% PS: Sally to tetování slušelo daleko víc než mnoha dnešním (zhusta) stádoidním slépkám, které na to leckdy ani nemají postavu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak Pixar to zase dokázal a pro mě je to tentokrát i docela překvapení. Já osobně jsem od tohoto jejich snímku moc nečekal, protože námět mi přišel až moc dětský. To jsem je ale moc podcenil, protože Pixar opět válí tak, jak to ještě žádné jiné konkurenční animáky(kromě Shreka) nedokázaly. Pixar je prostě několik mil před svými konkurenty jak v humoru, tak v animaci. Tu já považuji zde za nejlepší z Pixarovských animáků (tzn. vlastně nejlepší animace vůbec :-)). Pixar prostě opět dokazuje, že to umí nejlépe a i když to není na úplně stoprocentních 5*, tak jsem se bavil tak, jak u žádného animáku od Úžasňákových. A to o něčem vypovídá ()

Galerie (105)

Zajímavosti (77)

  • Zvuk much, které ve filmu představuje VW Beetle s křídly, je upravený zvuk skutečného VW Beetle. (DavidSe)
  • Vo filme sa objaví aj auto Mario Andretti. Mario Gabriele Andretti bol jeden z najúspešnejších amerických automobilových pretekárov a jeden z dvoch pretekárov, ktorým sa podarilo vyhrať v závodoch Formula One, IndyCar, World Sportscar Championship a NASCAR. (frxXx)
  • Tvůrci filmu navštívili zrušenou dálnici Route 66, odkud si pro inspiraci přivezli více než deset tisíc fotek a vzorky půdy i betonu. (Folky)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama