Reklama

Reklama

VOD (1)

Bylo nebylo....Žil kdysi jeden kupec, jehož nejmilejší dcera se jmenovala Kráska. Kupec přišel o vše během strašlivé bouře a jeho rodina byla zruinována. Jednoho dne ztracen uprostřed lesa objevil něco úžasného, hrad plný bohatství. Za utrženou růži pro Krásku, však obludné Zvíře požadovalo jeho smrt. Kráska se obviňuje za jejich strašlivé rodinné neštěstí a rozhodne se obětovat místo milovaného otce. Nicméně, to není smrt, která jí čeká v hradě Zvířete, ale spíše zvláštní magický život, radost a melancholie. Vyzbrojena jen svou odvahou a otevřeným srdcem, Belle triumfuje nad nebezpečím. Jak už to v pohádkách bývá, všechno dobře dopadne. Kráska se do zvířete zamiluje, princi se vrátí jeho původní podoba a budou žít štastně a spokojeně. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (312)

Psema 

všechny recenze uživatele

"To muselo dát práci, co? A přitom, taková blbost!" Máš pravdu, Simonko. Gans si hezky hraje s barvičkami a lavíruje na hraně opulentního a odpudivého kýče, úchvatně máchá kamerou a překvapuje víceméně povedenou trikovou omáčkou z ranku evropské Sněhurky a lovce. Jenže k čemu to, když příběh v kritických bodech nedává moc smysl (zamilovanost proběhla kde?), chemie je pod bodem mrazu (Cassel je v téhle verzi fakt odpornej slizoun) a poměrně vratká je i samotná konstrukce retrospektivního vyprávění, v němž se třepí motivy, ale nakonec zůstane adekvátně zakončený jen jejich zlomek. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V Mufasu s dlouhým ocasem zakletý nimrod osaměle čeká ve své honitbě na krásnou pannu (nehledat prosím skryté podtexty).. Známý pohádkový příběh v Gansově stylizaci zaujal výtvarností na hraně kýče a já si užíval všechen ten rozteklý vosk ze svíček, plevelem zarostlé vitráže, opulentní kostýmy i Léu Seydoux v roli beastgirl. Škoda jen, že scénám sbližování nebylo věnováno tolik prostoru a intenzity jako digitálním obrům, lostomilým hafáčkům a přiblblému příbuzenstvu. Během dívání jsem se na oko vážně zeptal dcery, kdo zvířeti vaří ty hostiny, uklízí, pere a žehlí a ona mi v klidu odvětila, že je to kouzlo. Nezapomínejme na to… ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že pro téma Krásky a zvířete mám slabost. Viděla jsem disneyovskou verzi, pak naše obě české, operu v Národním divadle a podle výpravnosti jsem čekala velký zážitek. V jistém smyslu mě toto nové zpracování nezklamalo, zámek a zahrada jsou nádherné a Vincent Cassel je prostě Vincent Cassel, hromdopole! Jenže v určitých chvílích (hon na laň) jsem si připadala jako v počítačové hře a víte vy co? Já nemám ráda počítačové hry. Navíc mi v příběhu chyběly (už to nakousla ti88na) emoce, podle jejich verze by Belle musela být jednoduché trdlo, aby naráz prozřela a řekla to, co řekla. Tolik jsem chtěla vyzdvihnout, že se tvůrci zaměřili na minulost prince a v jednotlivých sekvencích ukázali jeho život + rozvětvili kupcovu rodinu a tím tak mohli zdůvodnit štědrou stopáž, ale ten konec opravdu pokazil, co se dalo. První projekce 3,5*, později se ukáže. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nádherný vizuál prekvapivo nechal za sebou aj nádherný príbeh, ktorý vo francúzskej verzii vlastne ani tak nádherný nieje. Nevadí mi, že príbeh je trochu odlišný, ale bohužiaľ tento príbeh, alebo skôr táto verzia mi tak nesedela. Emócie skoro žiadne a nejakú lásku, či chémiu som tam necítil ani z ďaleka. Jediné čo stojí za pozornosť je skutočne len vizuálna a hudobná stránka filmu. 55% - 3* ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tento film se držel té klasické pohádky, je tam teda trošku pár úprav (alespoň myslím, tuto pohádku jsem naposledy četl před x lety, když jsem byl ještě malý). Na jednu stranu to oceňuji, je to klasický příběh, na druhou stranu to bylo mdlé a nudné. Dorazilo mě ovšem, když jsme zjistili, že ta srnka je jeho žena a Bůh na něj uvalil kletbu. Nepamatuji si teda už jestli je to takhle i v knížce, ale mě tohle vysvětlení nesedlo. Navíc Vincent Cassel se mi nejevil jako zrovna vhodný výběr na svoji postavu. Sedí mi spíš do akčních filmů, kde hraje nějakého toho zabijáka. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení začalo dne 5. listopadu 2012 v Berlíně v Babelsberg Studios. (Gyorgy)
  • Snímek měl nesoutěžní premiéru v únoru 2014 na 64. ročníku Berlínského filmového festivalu. (Terva)

Související novinky

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Známe první novou bondgirl?

Známe první novou bondgirl?

10.10.2014

Zatímco agent 007 mění tvář jen jednou za čas, jeho dámská společnost je pokaždé čerstvá. A stejné to bude i ve čtyřiadvacáté bondovce, kterou začne Sam Mendes (Skyfall) točit už letos v prosinci.… (více)

Reklama

Reklama