Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Belfastský detektiv Chester Campbell přijede do Birminghamu s pověřením vyčistit město od násilných pouličních gangů. (Netflix)

Recenze (92)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych měl celkově nějak zhodnotit 1. sérii, tak bych asi nenašel správné slovo. Zpracování dobové funguje skvěle. Herecké výkony jsou suprově. Tak nějak všechno šlape. Skoro všechno. Problém je to, že se na to nedá koukat. Mým trnem v oku je zde fakt, že scénář je dlouhý a nezáživný, a to co se dělo v šesti dílech o padesáti a více minutách by se dalo sestříhat do dvou hodinu a půl dlouhých filmů dejme tomu. Prostě, kdyby se to sestříhalo na něco zajímavého a podstatného, tak by každý díl měl dvacet minut. Je to hlavní problém u mnoha seriálů tohoto typu. V současné chvíli si nevybavím ani jeden seriál, který by měl stopáží v díle nad 50 minut a byl dokonale chytlavý a zajímavý. Stejný problém, který se nedá akceptovat má Daredevil. Stejně mne něco láká na další díly. Asi to hlavně bude Tomem Hardym, ale v každém případě pokračuju. I když první série byla katastrofa. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouhé roky jsem odolával, nicméně nyní konečně nadešel čas. Hype se na mě kolem tohoto seriálu už pěkných pár let linul ze všech stran, na což jsem se naučil úplně nereagovat a čekat spíše méně. Po první řadě je ještě brzy soudit, ale Cillian Murphy mě příjemně překvapil (obvykle ho moc nemusím) a proč mi sakra zatajili, že tu hraje Annabelle Wallis? Do dalších řad se rád pustím, ale že bych musel vše sníst naposezení, to úplně ne..8/10 ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria Peaky Blinders zaujme hlavne výborne spracovaným prostredím danej doby. To, že gangsterský seriál takmer postráda akúkoľvek akciu je vykompenzované skvelými dialógmi takže nakoniec sme svedkami skôr epického seriálu ako prehnanej akcie, čo nesadne každému, ale náročnejší filmový fanúšik si príde na svoje. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stylová gangsterka ze špinavého Birminghamu (z něhož tedy uvidíme víceméně jednu ulici) se teprve rozehřívá, hlavní zápletky s ukradenými vládními zbraněmi či přebíráním sázkových center nemají dostatečnou údernost a podřizují se osvětlení modu operandi gangu Peaky Blinders. Právě vybroušené, živé a nejednoznačné charaktery členů rodiny Shelbyových, které střídavě nenávidíte jako je milujete, spolu s fantastickými hereckými výkony (přízvuky :-)) a netradiční moderní hudbou dávají pádný příslib do budoucna. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně dobrý a povedený. Přitom to není úplně můj šálek kávy, ale dostalo mě to. A to jsem teprve na začátku. Parádní hutná atmosféra, člověk má pocit, že zrovna prochází zablácenou smrdutou ulicí lemovanou starými cihlovými domy a srazí se s tou vypráskanou bandičkou v čele s uhrančivým modroočkem Murphym, drsným Andersonem, chytrou a mazanou tetičkou McCrory. A za nimi v závěsu, jako mlsnej ohař skvělej Neill, který jim jde nemilosrdně po krku. A jako třešnička na dortu, Nick Cave a jeho vypalovačka Red right hand hned ze startu, to vás prostě pohltí. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • V čase 00:39:18 vidíme slečnu kontrolující stav revolverového válce. V pěti nábojových komorách jsou pouze 4 náboje. Ve válci jsou ale náboje neexistující ráže .37, a to ještě s označením SAW (Smith & Wesson). Ve skutečnost je uprostřed zmíněné zkratky vždy &, nikoliv velké psací A. Žádný výrobce střeliva náboje Smith & Wesson tímto způsobem neoznačoval. Správné označení náboje do této zbraně je .38 S&W. (Dragunof)

Reklama

Reklama