Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavé kriminální drama o souboji tvrdého policisty s rafinovanou a brutální mstitelkou. Nemilosrdná detektivka režiséra Roberta Sedláčka v hlavní roli s Jiřím Langmajerem. Sériové vraždy vyšetřuje detektiv, který se sám stane podezřelým. Je postaven mimo službu a pátrá na vlastní pěst. Za tiché pomoci kolegy se dostane na stopu skutečného pachatele. Klasická detektivka, která akcentuje víc lidské osudy jednotlivých aktérů, nežli samotný proces vyšetřování. Hlavního hrdinu nejvíc charakterizuje dilema, které v něm proti sobě staví kolegiálnost a povinnost. Jeho soukromý příběh také není čítankový, řeší v něm zájem o střídavou péči o dceru z rozvedeného manželství a nový vztah s novou ženou. Práce na tomto televizním filmu znovu svedla dohromady scenáristu a spisovatele Zdeňka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. Zapletalův svět jako lehce bizarní řetěz situací dobře ožívá v Sedláčkově ironickém režijním vidění. Připomínáme, že v roce 2011 byl za této autorské a režijní spolupráce (rovněž tak i v produkci Televizního studia Ostrava) natočen film Sráči s Jiřím Bartoškou a Jaroslavem Pleslem v hlavních rolích. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (168)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Byl bych ochoten akceptovat klišé typu chlastající policajt, rozvádějící se policajt, přísná šéfka, ale udělat z poměrně slušné kriminálky na konci parodii, to bylo moc. Nechápal jsem také po celou dobu, proč postava Jiřího Langmajera skoro šeptá, ale asi to měl být příspěvek do cool vizáže filmu. Až do posledních minut jsem si pochvaloval, že je tento snímek povedený, zajímavý a na naše poměry slušně zfilmovaný, ale závěr příběhu z něj udělal směšnou slátaninu. Bez posledních deseti minut 4*, pak skoro odpad. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Během sledování jsem přemýšlela nad tím, jaké hodnocení asi bude tento film mít. Uvažovala jsem nad, tradičně velmi kritickým hodnocením čehokoliv českého, co mě zaujme, ale tak málo procent mě opravdu zarazilo. Pro mě se jednalo o jednu z nejlepších kriminálek posledních let a opravdu nechápu, za co si film tak nízké hodnocení vysloužil. Já byla napjatá od začátku do konce. Parádní obsazení, konečně v jedné z hlavních rolí Martin Stránský, pak Jiří Langmajer a velmi dobrá Hana Vagnerová. Líbilo se mi celkové zpracování, papírem nešustící scénář a silné dialogy. Atmosféra byla velmi podobná syrovým severským snímkům. Potěšila mě také scéna, kdy Jiří Langmajer citoval Woodyho Allena. Ženy, které nenávidí muže se svým názvem patrně inspirovaly v názvu díla Stiega Larssona a naturalistickým zobrazením vražd zase v kultovním filmu Sedm. Mně se film velmi líbil a opravdu nechápu takovou smršť zdejší kritiky. Když vezmu, co za mizerné filmy se u nás točí, všechny ty trapné komedie, nekonečné seriály a spousta podobných, tak oproti tomu mi tento film přijde jako mistrovské dílo. "Když pomůžete Vy mně, můžu ještě pomoct já jí." ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

No, jako odkaz k severské krimi film tak úplně nefunguje, nesluší mu stopáž hodiny a čtvrt ani televize. A taky je děsně prvoplánový, protože totožnost vraha se dala odhadnout (narozdíl od většiny severských kriminálek) zhruba vteřinu po té, co se objevila. Ale díky Sedláčkovu civilnímu pojetí se občas povedlo z nějaké scény vykřesat i nějaké emoce a Langmajer se Stránským by skoro i mohli konkurovat Blomkvistovi nebo Holeovi. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SMRT VĚTŠINY LIDÍ JE PODVOD. NEZBÝVÁ JIM NIC, CO BY MOHLO UMŘÍT“......(Ch. Bukowski) /// Masakr v posteli, oběť označená prstýnkem. A z prstýnků se začíná stávat sbírka…. Všichni (kromě tý holčičky) mluvěj tlumeně, jakoby tajemně. Jako třeba v Silent Hillu (nebo jiný temný díře…).Vyšetřovací tým, složenej z chlastajících policajtů, kteří maj už takhle svejch problémů dost …. televizní píčovina, u který bych rád věřil, že si jen Sedláček něco zkouší. Přeci jen ,,vymakanej“ dialog: ,,Jak jste mně našel?“ … ,,Prostě jsem vás našel“ … ještě nenese známky světovosti. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Čekám na českej film ,,noir“ a Agátu Hanychovou (ve filmu). 2.) K orgasmu mi stačí policajt chlastající kolu s rumem a Hana Vágnerová (vole ještě Agáta....). /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Poměrně stravitelné české televizní krimi, které si však samo pod sebou podřezalo větev, a to hned dvakrát - za prvé vrah je prozrazen již brzy v průběhu, přitom se scénář stále tváří, jako by se jednalo o záhadu, a za druhé samotný závěr, který okatě svědčí o zoufalosti scénáristy, jak toto krimi ukončit. Štěstím je účast režiséra Roberta Sedláčka, který se snažil zachránit, co se dalo. Mým osobním bonusem je lokace natáčení: v některých scénách se mihne Havířov (zimní stadion, dres AZ Havířov) a nedaleká Těrlická přehrada, tedy má domovina. 50% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Detektiv (Jiří Langmajer) byl postaven mimo službu a odevzdal pistoli a odznak, přesto se později objevuje s pistolí. (sator)
  • Po snímke Sráči (2011) je film už druhou spoluprácou scenáristu Zdenka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. (ludovit14)

Reklama

Reklama