Reklama

Reklama

Le Mans '66

  • USA Ford v Ferrari (více)
Trailer 3
Drama / Životopisný / Sportovní / Akční
USA / Francie, 2019, 152 min

V roce 1959 je Carroll Shelby (Matt Damon) na absolutním vrcholu, vyhrál nejtěžší motoristický závod na světě 24 hodin Le Mans. Po největší triumfu tohoto neohroženého Texasana přijde drtivá rána – lékaři odhalená srdeční vada mu znemožní pokračovat v závodění. Shelby tak začíná novou kariéru jako velmi vynalézavý konstruktér. Spolupracuje s týmem, do nějž patří i vynikající zkušební jezdec a britský šampión Ken Miles (Christian Bale). Miles je nejen špičkovým závodníkem oddaným své rodině, ale je také nesnesitelně arogantní a naprosto neschopný jakéhokoliv kompromisu. A právě tento tým automobilových šílenců si najme Henry Ford II, aby pro jeho automobilku navrhli a postavili dokonalé závodní auto. Ford se totiž rozhodně, že se pomstí Enzo Ferrarimu, za to, že nakonec odmítl domlouvané spojení své automobilky s Ford Motor Company. Vozy stáje Ferrari vítězí na okruhu v Le Mans nepřetržitě od roku 1960 až do roku 1965. Shelby, Miles a jejich malý tým jsou odhodláni tomu učinit s pomocí vozu Ford GT40 rázný konec. Proti nim stojí neporazitelné Ferrari, fyzikální zákony i jejich vlastní osobní démoni. Navzdory překážkám a omezením, které jim do cesty hází i samotný Ford, musí vyvinout revoluční vozidlo, které převálcuje každého konkurenta. Jejich úsilí si ale vybírá nemalou daň – těmto odvážným mužům to ale za vítězství stojí. (Cinemart)

(více)

Recenze (1 053)

mocakardiak 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tam nebylo ukázáno, že nedojela ani jedna GT40 dva riky po sobě. Do filmu dali jeden neúspěch a pak úspěch. Ve skutečnosti byl rozdíl v cíli mezi prvním a druhým autem asi 20 metrů. Taky mě štvaly ukázky "budíků". Auto brzdilo až nereálně, ručička spadla během momentu. Jinak hezký film. Damon a Bale, skvělé výkony. A starého pána Ferrariho, radši no koment, ten se jim nepovedl. Proto 4 hvězdy. ()

NeverEver 

všechny recenze uživatele

Ja ten pribeh vubec neznala, takze moje pocity byly o to vic umocnene. Byla jsme od prvni minuty plne vtazena a vyplivlo me to asi 2hodiny po skonceni, kdy jsem nemohla mluvit ani premyslet o nicem jinem nez o tom filmu. Za me opravdu "majsterstick", ktery tu dlouho nebyl. Pochopitelne se nabizi srovnani s "Rivalama" a nemyslim, ze by jeden nebo druhy film z toho vysel hur - naopak - oba z toho vychazeji vyborne. Herecke nasazeni, neuveritelna "lehkost" hrani, skvela hudba/zvuk a k tomu ten pribeh! (pro me o to vic sokujici, prekvapujici neb jsem ho neznala). Skoda, ze se tohle nebere jako standard a ze se clovek s podobnymi klenoty setka tak maximalne jednou za 4 roky. ()

Skyw4lker7 

všechny recenze uživatele

Matt Damon a Christian Bale v hlavných úlohách? To nemôže dopadnúť zle. Plus sekunduje im ďalší skvelý herec Jon Bernthal. Za posledné obdobie spolu z vojnovou drámou "1917" tu máme ďalší priam dokonalý film, ,ktorý mi ihneď prischol k srdcu. Závody sú napínavé a kamera využitá na maximum. Herecké výkony na špičkovej úrovni. Obdobie v ktorom sa film odohráva vystihnuté po všetkých stránkach. Skvelá životopisná dráma o jazdcovi a konštruktérovi o ktorých som do tohto okamihu nič nevedel. Odporúčam! 🏆 🏎🏟🏁 ()

Sidenius 

všechny recenze uživatele

Nádherná podívaná, trochu srovnávám s Rush, protože s Niki Laudou jsem se uměl lépe ztotožnit. o Shelbym jsem žádné znalosti vlastně neměl za co tomuhle filmu moc děkuji. Perfektně natočené, opět mám pocit že se vrátili 50let včase aby to mohli natočit. Klobouček dole a tleskám. ()

TadashiCZ 

všechny recenze uživatele

Překvapivě povedený film. Nečekal jsem nic špatného, ale tohle překonalo má očekávání. Možná i svou historickou přesností v některých detailech. V pozitivním slova smyslu je to film od mužů (podívejte se do seznamu tvůrců) pro muže. Skvěle nastavená a zahraná dynamika mezi všemi aktéry. Přátelství, které má své problémy, boj s korporátem, který vyrábí pro masy auta, která nemají žádný wow efekt. Hezky natočená akce a smysl celého závodu Le Mans. V něm totiž nejde o rychlost, ale o vytrvalost. A tohle všechno píšu s tím, že jinak auta beru jako prostředek přepravy, nemám potřebu auto vlastnit a překračování povelené rychlosti v provozu je podle mě znak debility. ()

Lukkyn 

všechny recenze uživatele

Christia Bale je prostě totální magor. Jeho další role to jen potvrzuje. Ty grimasy , to vžití se do role závodníka. Neskutečné!!!!Samozřejmě Le mans je závod jen pro pořádný chlapy a obdivuju každýho kdo ho absolvoval a ještě víc ty co ho dojeli. Samozřejmě ford a jeho jebky nemohli tomuhle světu konkurovat. Shelby tomu dal hlavnu a Milles nápad a vychytávky. Cejtil jsem vůni benzínu i přes obrazovku. To , že to nekončí happyendem je jen další šikovný bonus. JInak tenhle automobilový kousek nemá chybu a všechny součástky jedou na plné obrátky jako namazaný stroj. Ferrari bylo namyšlené a to značí pád na hubu. Ford Mustang GT 500 jako bych slyšel Cage a jeho Eleanoru. Brrmm Brmm cože oni už jeli:-) ()

Moredogs 

všechny recenze uživatele

Hádam najlepši film zo sveta automobilovych závodov za posledné roky a možno aj celkovo. Za mna najlepšia scena, ked Ken Miles čakal kým ho súperi dohonia. GT40ka je fakt krásne auto a vidiet ho vo filme ktorí j v podstate o nom je užasne. Už netreba nič k tomu dodat. Len si prečitajte niektore ostatne komentare ak vas zaujimaju komenty. ()

tata22 

všechny recenze uživatele

Já tenhle typ filmů nevyhledávám, nějak to není můj šálek čaje. Nicméně jsem byl trochu zvědavý a byl velmi mile překvapen. Opravdu svěží dílo, po všech stránkách řemeslně dobře udělané, mělo to spád, myšlenku a perfektní herecké výkony snad ve všech rolích, což také nebývá často. Samotného mě zaskočilo, že jsem film zhlédnul jedním dechem a moc přál hlavním hrdinům aby to vyšlo. Je vidět, že i na podobné téma se dá natočit solidní film, sice bez uměleckých ambicí ale naprosto precizně udělaný, a to se cení. Doporučuji všem, dokonce i milovníkům uměleckého filmu, kteří by měli tendenci se filmu zdaleka vyhnout. Mě jsem jí i já, a jsem rád, že jsem to neudělal :-) ()

karel63 

všechny recenze uživatele

Jelikož autům vůbec nerozumím, měl jsem trochu obavu abych to pobral. Příjemný nevtíravý film. A věřte, že vás to fcucne totálně. Ani jsem nechtěl, aby to skončilo. 85%. ()

Dave_Novic 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl čerstvě na premiéře, dal jsem si pár měsíců oddych a shlédl znovu. Film mě zaujal z mnoha důvodů ale hlavně z heroickym výkonem Ch. BALE, má u mě velký respekt jak se dokáže do role vžit a jeho příprava a ztotozneni s postavou je naprosto perfektní. Důraz na scénář a režii tohoto filmu je překvapující, zcela hodnotím velice pozitivně a myslím si že je to film dekády, na který i po letech se velmi rád budu vracet. Nehledě na Oskary si myslím že film má tak vysoké hodnocení a uznání díky skvělému vyprávění příběhu a také perfektní autentičnosti doby a příběhu. Vedení režie a také ostatních členů štábu v hlavním zastoupení Kamery, zvuku, hudební skladby a produkce. ✌️ ()

naytsirk 

všechny recenze uživatele

Co k tomu napsat... splnilo to všechna má očekávání... a i když mám rád auta, Damona i Balea, a forda vlastním, nějak jsem ten příběh neprožíval... ()

Zix. 

všechny recenze uživatele

Film to určitě není špatný a má to skvělý příběh. Co se týče herců a závodních scén, tak tam se nedá niíkomu nic vytknout. Jenom mi přijde, že celý film je dělaný proto, aby američani nám a světu dokázali jak vyhrají cokoliv, když se pro to rozhodnou. Podobný příběh by totiž mohl natočit kdokoliv o jakékoliv jiné automobilce, která neměla veliký jméno a chtěla se zviditelnit nebo dokázat, že jsou lepší než aktuální značka, která zrovna vyhrává. Plus tak podobně jako v dokumentu Senna tak trochu pošpinit „zlý evropany", který arogantně jednají a jsou vychcaný (viz nulový příběh Enza Ferrariho a když už tak v negativním světle) nebo jak jim organizátoři sebrali vítězství a přenechali ho jiným. Ano je pravda, že to divný pravidlo platilo, ale ve skutečnosti se o něm spekulovalo dříve, tedy byla blbosti lidí od Fordu, že si to nepohlídali. Navíc největší hajzl byl v tomhle případě Bruce McLaren, který poojdel cca o 20 metrů a o svém vítězství těsně před koncem rozhodl on. Popravdě ani nevím jestli bylo ve filmu zmíněno, že hlavní hrdina Ken Miles byl z Británie, kterou i reprezentoval a tvůrci ho tak trochu přivlastnili američanům, protože v té době bydlel v Los Angeles. S vynikajícím filmem Rivalové se tohle nemůže vůbec srovnávat, protože tam sledujeme příběh z obou stran, zatímco tady jedné a ze druhé se dělají špatní. ()

Stinger78 

všechny recenze uživatele

Vedle Rivalů se Le Mans '66 řadí k mé špičce filmů s tématikou motoristického závodění. Naprostá bomba od začátku do konce. Nic víc není potřeba dodávat... ()

sehnalkakac 

všechny recenze uživatele

Jelikož je můj manžel fanoušek aut a všeho čeho se auta týkají. A taky jelikož jsme dva roky aktivními fanoušky formule 1, tak nějak vše okolo sledujeme a Le Mans je naprostá legenda, tak i moje účast byla na tomto filmu povinná. Já to teda nějak neprožívám, ale tenhle snímek mě strhnul jako náplast chlupy. Chtistianovo ztvárnění postavy, nějaký vtípky, vyvrcholení akce. Na konci kdybych nebyla ledová královna, tak mi i snad ukápne slza. ()

JB001 

všechny recenze uživatele

Před velkým plátnem bych se asi neudržel v křesle, ale i před velkoplošnou obrazovkou to byl díky HBO mimořádný kulturní zážitek. Filmařina jak má být a přestože to je film o chlapech a pro chlapy tak i slzička ukápla. Nejenom proto, že pořádná auta se už přestávají vyrábět. Apropó líbilo se mi to ještě víc než Rivalové a to je co říct. Zasloužených 5* ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Přestože nejsem sportovní fanoušek a ani sportovní divák, zadíval jsem se. Film je celkem dobře zpracovaný a dokáže zaujmout. ()

Související novinky

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

08.04.2023

Včera bylo během úvodního ceremoniálu Star Wars Celebration oznámeno, že režisér Logana či Ford vs. Ferrari James Mangold natočí vlastní Star Wars. Snímek s názvem Dawn of the Jedi bude vyprávět o… (více)

Závodní drama s Bradem Pittem kupuje Apple

Závodní drama s Bradem Pittem kupuje Apple

04.01.2022

O chystaný závodní film s Bradem Pittem (Tenkrát v Hollywoodu) v hlavní roli a Josephem Kosinskim (Top Gun: Maverick) za kamerou se v Hollywoodu svedla obří bitva, takřka všechna velká studia a… (více)

O závodní film s Bradem Pittem je velký zájem

O závodní film s Bradem Pittem je velký zájem

05.12.2021

Blíží se nám další velký závodní film a tentokrát si v něm hlavní roli zahraje Brad Pitt (Tenkrát v Hollywoodu). Jakmile se navíc slovo o projektu dostalo ven, strhla se o něj velká aukční bitva mezi… (více)

Hugh Jackman v biografii Ferrariho?

Hugh Jackman v biografii Ferrariho?

21.06.2020

Režisér Michael Mann (Nelítostný souboj) chystá biografii slavného zakladatele automobilky Ferrari Enza Ferrariho už dobré dvě dekády. Nyní se ale zdá, že by se konečně mohlo brzy začít točit. O… (více)

Reklama

Reklama