Reklama

Reklama

WikiLeaks

  • USA The Fifth Estate (více)
Trailer 1

Příběh o zrodu webové stránky WikiLeaks a jejím negativním dopadu na přátelství hlavních protagonistů... Mladý německý novinář Daniel Berg se seznámil na internetu s vizionářem a bojovníkem za právo znát informace v jejich co nejméně zkreslené podobě, Julianem Assangem. Přemluví Berga, aby s ním spolupracoval na internetové stránce WikiLeaks, která bude mít za úkol odhalovat kauzy o zneužívání moci ze strany vlád a mocných tohoto světa. Oficiální média začínají brát WikiLeaks jako sobě rovnou. Assange chce stále větší kauzy. A tak, když se mu do rukou dostane video z Iráku, kde jsou zabiti dva novináři americkými vojáky, neváhá ho zveřejnit. I přes odpor Berga začne uveřejňovat ohromné množství amerických diplomatických depeší, které svým obsahem nejenom, že destabilizují mezinárodní vztahy USA, ale také mohou dostat do ohrožení života ohromné množství lidí po celém světě. (Nova Cinema)

(více)

Videa (31)

Trailer 1

Recenze (123)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání. Čekal jsem, že mě film vtáhne a objasní mi celou problematiku týkající se WikiLeaks. Jak to vše fungovalo, jak co vzniklo, a tak podobně. Bohužel film je tak nešikovně zpracovaný - od scénáře, přes kameru, až po děj/příběh, že jsem se v podstatě nedozvěděl absolutně nic. Navíc jsem měl problém vůbec film dokoukat do konce. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Myslela jsem, že Američané si cení svobody projevu jako své matky." To já taky, protože to pořád říkají. A taky neustále melou o tom, že chtějí mír a ve jménu Boha rozpoutávají války po celým světě. Zkrátka lžou celýmu světu a když jsou přistiženi při lži, tak okamžitě naloží tomu, kdo si to dovolil zveřejnit. Proto je mi sympatickej každej jedinec s jedním serverem, vydávající se za stovky dobrovolníků s mnoha servery, kterej se vydá do boje s mocnými. Assange je sice patrně šílenec s ohromným egem, ale jeho činnosti si hrozně vážím, i když Domscheit-Berg na mne působil mnohem sympatičtěji. Já jsem se tedy v historii WikiLeaks nikdy nepřehraboval natolik svědomitě, abych mohl hodnotit historickou věrohodnost tohoto snímku, ale s klidným svědomím mohu napsat, že jsem se při něm bavil a chlupy na mých zádech jisté napětí taky zaznamenaly. ()

Reklama

joker.george 

všechny recenze uživatele

Bylo mi líto zúčastněných herců, kteří neměli sebemenší šanci ukázat své schopnosti, a koneckonců i mě samotného, jenom kvůli samotnému dívání se. Schválně jsem to ale vydržel, protože jsem čekal, že se něco nakonec přeci jen stane, marně. Děj po celou dobu plave na povrchu a nevynoří se z něj žádný kousek, který by stálo za zmínku a i informace jsou odhalovány poskrovnu. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Film je vcelku zajímavý, dobře zahraný i natočený, ale po obsahové stránce bezcenný. Jsou tam místa, která mají zcela zjevně ukazovat tvůrce knižní předlohy, jako toho "hodného" a pokud si potrpíte na to, dozvědět se "jak to bylo doopravdy", budete vnímat, že sledujete jen jednu z několika možných verzí příběhu. Tu slizáčtější...podle mě. Pokud se budete chtít dozvědět PRAVDU, budete muset najít Morfea-Assange a bude to jako vzít si modrou pilulku...už nebude cesty zpět. Já zůstanu v blažené nevědomosti, resp. stále jsem v otázce víry v média nevěřícím, ale současně dost pochybuji o tom, že by jakákoliv velká Pravda ovlivnila osud většiny lidí. K čemu mi je pravda o tom, že amíci zabíjejí civilisty a že vlády a massmedia manipulují s lidmi? Svět není perfektní, pokud nemáte v hlavě seno, tak víte, že všechno se nikdy nezdozvíme. Assange je jen malý žalobníček, který se schovává za velkohubá prohlášení. Na světě není dost poctivých lidí, kteří by byli ochotni a současně schopni vytvořit vládu ani tak malé země, jako je třeba ČR, takže je to jako vyměnit Kim Chong Ila za Kim Chong Una, nebo Sadáma, Usámu a Kadáfiho za IS. Tou výměnou vznikne mnohem větší bordel, odstraní se vlci, naruší se rovnováha a při uklízení toho svinčíku se vyrojí další dravci, kteří se doteď tvářili jako beránci a budou dělat větší chyby... . To není okysličování, ale retoxikace. Svět není na revoluci připraven. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Aký význam má natočiť niečo, o čom sám Assange povie, že je to blud, takto sa to nestalo a on sám prosil Cumberbatcha, aby tú rolu nebral, pretože to celú jeho prácu len zmrví? Nuž význam pre tieto natlačené hviezdy to malo - honorár, úspech, priživenie sa na téme. Lenže pravde oddaní neostali. Film je vlastne voči americkej vláde celkom príjemný. Tak o čom to potom malo byť ak nie len o prachoch z filmu? Jedna nešikovná parochňa a kontaktné šošovky z Benedikta Juliena nerobia. Film o WikiLekas natočený akoby proti WikiLeaks. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (15)

  • Film sa natáčal v Sint-Niklaas, Gente, Hoeilaart, Antverpách, Bruseli a Liège (Belgicko), Berlíne (Nemecko) a Reykjavíku a Grindavíku (Island). Obdobie natáčania trvalo od 17. januára do 28. marca 2013. (Arsenal83)
  • Film vychází zčásti z autobiografie Daniela Domscheita-Berga, ten s Assangem server stvořil, ale poté od něj ve zlém odešel a i v době uvedení filmu se s WikiLeaks soudil. (morgos)

Reklama

Reklama