Reklama

Reklama

Kosti a skalp

  • Česko Kostěný tomahawk (festivalový název) (více)
Trailer 1

Divoký západ. Městečko Bright Hope, stojící uprostřed ničeho, zatím vytrhávala z jeho ospalosti pouze loupežná přepadení. Tuto „idylu" ovšem velice rázně utnou příslušníci indiánského kmene, kteří unesou půvabnou Samanthu. Nejedná se totiž o kmen tradiční, nýbrž... kanibalský. A také notně vyhládlý. Místní muži dávají dohromady ne právě klasickou záchrannou výpravu v čele s šerifem Franklinem Huntem (Kurt Russell), která musí za každou cenu Samanthu vysvobodit dřív, než si na ní divoši začnou pochutnávat. Krutost jejich protivníků je však mnohem větší, než si kdo dokázal představit, a jejich mise je v čím dál větším ohrožení. (Magic Box)

(více)

Recenze (733)

DoNotCross 

všechny recenze uživatele

Atmosférická pecka. Čtyři chlapi se se zlými úmysly vydávají do míst, kam by našinec nechtěl ani za světla. Postupně přituhuje a konfrontace je syrová a nekompromisní. Právě realistické pojetí je to, co tenhle western dělá speciálním. O postavy se bojíte a každou trefu do černého jim přejete. Závěrečná vybíjená je uvěřitelná a ukazuje, že bránit si svoje má vždycky smysl, jen člověk musí mít koule. Sympatický film za pár šupů, který s cynickým šklebem pošle do věčných lovišť mnohonásobně dražší konkurenci. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Zacatek asi bude uspavajici. Proto jsem asi ostatne usnul. Simmons s chromym Wilsonem to dobre zakrouzili spolu a konec dava slusnou pecku na probuzeni. Jo tam to nese prvky hororu a napeti uz trosku eskaluje. Nicmene vahal jsem vahal zda dat 3 nebo 4 hvezdy v tomto pripade. Nakonec konstatuju, ze pokud obetujete 2h tomuto, mnohdy udelate lip, nez kdybyste vypli 4 nudny filmy po pul hodine. Napinavy, bojacny pro padavky a hororu se bojici slecny, mne se ve skrze libici. 4 a cau ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol western ala Tarantino style ktorý sa v poslednej polhodinke obohatí hororovým korením. Nuž trošku nechutné ale dalo sa to zvládnuť. HERCI: Tu nemám výtku na žiadneho herca avšak ani jeden podľa mňa nedal nadpriemerný výkon. AKCIA: V podstate sa nachádza výlučne v záverečnej polhodke a je v celku dobrá. Prim tu robí atmosféra a tá sa vydarila. Takže na debut fakt vydarený filmík. ()

PeterJon 

všechny recenze uživatele

Postavy sú fajn, aj autentickosť. Drží Ťa v napätí, čo sa stane, ale je to len na jedno pozretie a banálne jednoduché príbehom. Rád by som sa viac dozvedel o motívoch toho kmeňa a ich "kultúre", takto kovboji celý čas putujú a potom sa to rýchlo skončí. Tie horrorové prvky sú dosť nepríjemné, eeery zvuky vydávajú indiáni, ako vorvani. 3,5* ()

Ocelotr 

všechny recenze uživatele

Ňo je to western jsou tam kanibalové. Scéna s rozpůlením jednoho z party mi v hlavě hraje občas už přes půl roku. Lepší "horší" gore scénu marně hledám v paměti. Takovejhle naturál si lajzne málokterej Holywůd. Sledoval jsem v půl druhý ráno na HBO a do rána neusnul. Proč KURT RUSSELL ve filmu vypadá úplně stejně jako v OSMI HROZNÝCH ? To byl důvod proč jsem začal film v půl druhý ráno sledovat, a na konci jsem se cítil lehce podveden. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Maly velky western ktory sa v zavere zmeni na slušny horor.V prvej polovici je tempo filmu pomale,no ako nahle štvorica odvažlivcov sa vyberie na nebespečnu cestu film naberie na kvalite.Dobre napisane aj zahrane postavy a scenar su hlavnymi pozitivami tohto drsneho westernu. ()

horor2 

všechny recenze uživatele

Drsné, místy trochu zdlouhavé, přesto finále je tak krvavé, že to celkový dojem vytáhne o třídu výš. Uvidíme, co se mnou udělá další projekce. ( 75% ) ()

subic 

všechny recenze uživatele

Western - není to můj šálek čaje/kávy a nevyhledávám to. Ale tohle je milé překvapení. Dobrodružný film to rozhodně je, protože patra chlápků putuje dnem i nocí po prérii za svým cílem. Drama je to taky, o napětí není nouze, zejména pak poslední třetina ho přinese celkem dost. Horor to je určitě taky, protože těch lidožroutů se jeden lekne a jak tam skalpují chlapa, skalp mu nacpou do pusy a kolkem prorazí lebku, potom ho rozpůlí, přeseknou mu pánev sekerou z nějaké velké čelistní kosti, a pak ho roztrhnou na 2 půlky, to je něco. Je to takové ne vyloženě syrové, ale ta výprava je hodně uvěřitelná, mě se to líbilo moc. Nenapadá mě žádný film, ke kterému bych to přirovnal. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku docela dlouhý film, na to, že je to jen o cestě partičky lidí na záchranné misi. Celkem detailně popsaná cesta různorodých postav s celkem detailním zobrazením násilí. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Koncept tohoto filmu byl již z počátku směřován k neúspěchu, jak finančnímu, tak i diváckému. Pro dnešní typ diváka je film až příliš pomalý, ukecaný, málo se tam střílí a je až nechutně dlouhý. Já jsem ale za něj naopak rád, protože to je něco, co v dnešní kinematografii těžko nalezneme a Zahler vyplnil to prázdné místo tímto skvostem. V budoucnu na něj jistě bude nahlíženo jinak a možná i s větším pochopením, pro mě je to ale už teď kvalitní žánrovka, která má skvělý scénář, výborné herce, na poměry dobrou režii a naprosto úchvatnou atmosféru. Zahler se vytáhl a doufám, že mu příště dá někdo trochu větší rozpočet a propagaci, rozhodně si to zaslouží. ()

chewbac.Ca 

všechny recenze uživatele

4x hvezdicka? jste upadli ne.. opravdova nuda tento snimek, ktera nema s westernem pranic spolecneho navic ty rozhovory mezi postavama uplna ostuda! ()

dvurkarlin 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se až do příchodu party k jeskyni. Tam se bohužel odehrávaly trapné scénky mezi neustále rozžhavenými uhlíky, zvláštně uchycenými mřížemi a čtvrcením vězně. ()

Související novinky

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

18.12.2019

Režisér Yorgos Lanthimos (Favoritka, Humr) oznámil svůj další projekt. Bude jím gotický horor The Hawkline Monster podle knihy Richarda Brautigana. Příběh se pak točí kolem dvou pistolníků, které si… (více)

Ridley Scott chystá drsný western

Ridley Scott chystá drsný western

12.05.2016

S. Craig Zahler proráží do Hollywoodu. Autor románu Bone Tomahawk napsal a natočil jeho loňskou adaptaci a očividně s ní zaujal Ridleyho Scotta. Legendární režisér Blade Runnera nebo Vetřelce totiž… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Star-Lord hledá tátu

Star-Lord hledá tátu

16.12.2015

Z loňských Strážců Galaxie se vyklubal obrovský hit, který se 4. května 2017 dočká pokračování. O čem bude? To režisér James Gunn tají, docela jistě ale víme, že se na plátně objeví otec hlavního… (více)

Reklama

Reklama