Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kid se vrátil! A tentokrát jsou události ještě zuřivější a mají větší spád než minule. Karate Kid (Ralph Macchio) přicestoval do Okinavy na návštěvu umírajícího otce svého učitele Miyagii (Pat Morita). Ale tento výlet otevřel Miyagiho starý spor s jeho zapřísáhlým nepřítelem. Daniel se naučil mnoho ze starobylé japonské tradice a ví, co znamená pojem cti, ale právě díky tomu se začíná zaplétat do všeprostupující nenávisti krevní msty. Kid, ani jeho učitel, již nemohou hrát hru podle jasných pravidel - tentokrát jde o boj na život a na smrt. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $13miliónov║Tržby USA $115,103,979║Tržby Celosvetovo $132,900,000║ Dobré priame napojenie na prvý film, kde sa to na úvod porieši ručne stručne z Cobrou Kai. A po chvíli príde aj zmena prostredia, tá prospeje a nová kapitola sa Okinawe sa slušný dramatický spád. Pat Morita to zas nadmieru drží pokope z jeho dôstojným prístupom mentora. /60%/ ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Ve druhém díle se Danny vydal za svým učitelem do Japonska a změna mu prospěla. Přesto, že už se nekonalo to poblouznění jako u prvního dílu, stále mě to velmi bavilo a Dannymu a Mijagimu jsem držel palce i tentokrát. Příběh byl o něco zajímavější, stejně jako prostředí a díky tomu se Karate Kid 2 alespoň udržel těsně u průměru. Sice dám jenom dvě hvězdy, ale zato jsou větší. :-) ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Biedna časť ak zrovnávam s jednotkou. Navyše padnutá na hlavu. Na Okinawe všetci valia po anglicky samozrejme a príhoda s búrkou bola neuveriteľný gýč! Je jasné, že nikto s hlavných aktorov nevie karate prakticky a Ralph Macchio v súbojoch vypadá ako nemotorné, vystrašené decko. V jednotke mal aspoň super hlášky. Táto časť nemala vzniknúť. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování začíná tam, kde předchozí snímek skončil. Tedy v atmosféře po vítězném zápase. A je přehnaně ukázáno, jak se Kreese až fanaticky nedokázal smířit s prohrou svého družstva. A pak už vše dál pokračuje v zavedené rovině. Daniel dál trénuje netypickým způsobem dle svého učitele Mijagiho. Ten dostává zprávu o vážném zdravotním stavu svého otce a tak se děj přesouvá do Okinawy, kde se ukáže pro změnu dávný soupeř Mijagiho, který ho chce přinutit k zápasu. Tady už nejde o sport. Tady jde o čest, záchranu vesnice a dokonce i o život. Ale místo se našlo i pro nějakou tu romantiku. Snímek se snažil od podobných, se kterými se ve své době takřka roztrhl pytel, odlišit, ale bohužel, naivita a zoufalost scénáře převyšuje veškerá očekávání. Snímek vyznívá jako neškodný rodinný film, kde jsou zápasy, násilí a vůbec brutalita drženy hodně přísně na uzdě. A tak je to celé nepřesvědčivé, zoufalé a žánrově spíše ponižující. Vidět například značně vyhublého kluka, jak na jeden úder rukou rozsekne několik vrstev ledu, skutečně spíše vyvolá úsměv než obdiv. Snímek tedy určen pro mladší diváky, nebo-li pro starší děti, které by to snad oslovit mohlo. Jinak, bohužel. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Asi budu za blbce, ale tenhle film opravdu miluju i po těch letech - ty japonský moudra a filozofie, ta krásná příroda a vůbec přesun celého filmu do Japonska a přesun hlavní role na pana Miagiho... to mě vždycky dostávalo a vždy dostane. A když vidím bídné hodnocení tady a přitom je mi jasné, že to každý sledoval... tak to musím trochu vyrovnat. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • V severoamerických kinech film utržil 115,1 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Elisabeth Shue (Ali Mills) se po natáčení prvního filmu rozhodla sérii opustit a pokračovat ve studiu na Harvardu. Měla mít ještě symbolickou roli, v níž by se s Danielem (Ralph Macchio) rozešla, nakonec ale byla ze scénáře vyškrtnuta. (Claude Speed)
  • Film se natáčel převážně na ostrově Oahu na Havaji a také v Los Angeles. (Grimaldi)

Související novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (více)

Reklama

Reklama