Reklama

Reklama

Králové léta

  • USA The Kings of Summer (více)
Trailer

Tři teenageři se rozhodnou prokázat svou nezávislost tím, že stráví léto stavbou srubu v lese a budou se živit tím, co dá matka příroda. (Filmbox)

Videa (21)

Trailer

Recenze (188)

emma53 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebyl smyšlený příběh, tak řeknu klukům a Kelly, že to bude za pár let jejich nejkrásnější vzpomínka na jejich náctileté mládí. Já sama strašně ráda vzpomínám, jak jsem ještě jako malá holka stavěla s bratránkama o něco menší boudu v lese a jak jsme tam pak přenocovali, ale stejně jsme strachy celou noc nespali. Možná, že většině z nás se splnil nějaký ten klukovský a nebo holčičí sen. Ale jako v tomhle příběhu se ne vždy dá splněný sen skloubit s realitou všedních dnů a tak je dobře, že to dopadlo tak jak to dopadlo. Určitě by se našlo pár hluchých míst a situací, které bych osobně vynechala (králíček), ale jinak jsem byla nadšená nejen z vizuálu, ale i ze soundtracku a v neposlední řadě z rozkošného Biaggia, který byl moc sympatickým a skvělým kořením celého příběhu. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Schválně, kdo někdy nezažil pocit, že ho všechno a všichni serou a nechtěl se sebrat a jít někam do prdele? Králové léta jsou příjemným filmem o pár lidech, kteří to udělali a chvilku si žili, aniž by je cokoli obtěžovalo. Ne, že by to byl kdovíjaký filmařský zázrak, ale na jedno podívání to byla moc pěkná věc. 80% ()

Reklama

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Tenhle film formou vyprávění a postavami trochu připomíná materiál Wese Andersona, pokud by se držel víc při zdi a nebál se místy "zaběhnout" do vážného dramatu. Hlavní hrdinové jsou příjemně roztěkaní, nepůsobí jako profesionální herci, což jim paradoxně přidává na uvěřitelnosti, protože v jejich hereckém výkonu zůstává cosi chlapecky plachého. Každému se to určitě líbit nebude, ale za sebe mohu s klidem dát 75%. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Názorná ukázka, co to je weird humour. 1) Výchozí situace je jasná. Rodiče jsou debilové. A protože jablko nepadá daleko od stromu, i jejich děti jdou v jejich šlápějích._____ 2) Dialogy, pravda, mají prezentovat určité vzdělání, ale o jejich duchaplnosti bych si dovolil čapkovsky s úspěchem pochybovat._____ 3) Nicméně postupně jsem si na ty mimoně (rodiče i děti) zvykl a začal si ten vskutku zvláštní humor i trochu vychutnávat._____ 4) Zajisté k tomu přispěl i fakt, že jde o tři pěkné zajíčky. Je tu 18letý Nick Robinson (hlavní postava Joe Toy), 19letý Gabriel Basso (Patrick, ten větší) a 19letý Moises Arias (Biaggio, ten malý). Jen se trochu bije realita se skutečností. Hlavní postavě má totiž být 15 let a ostatním přiměřeně, což tedy neodpovídá. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Kdo z nás někdy v období dospívání netoužil po tom sbalit si svých pět švestek a zmizet někam, kde nás už otravní rodičové nikdy nenajdou? A tihle tři kluci to opravdu zrealizovali. Byly tam dost nepravděpodobné a nedůvěryhodné chvilky, humor byl spíše decentní a docela zvláštní, ale jako jednohubka je to fajn. Nejvíc mne pobavila postava Biaggia, s tou si tvůrci opravdu vyhráli - opravdu jedinečně napsaná persona! Celé je to tak trochu naivní a nejkrásnější a nejzapamatovatelnější jsou na tom pravděpodobně téměř až dokumentární záběry přírody. Přes unikátnost tohoto filmu musím ale nadělit tři hvězdičky, protože mě to zkrátka nijak zvlášť nenadchlo a brzy zapomenu, že jsem něco takového vůbec viděla. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Ve sceně, kdy chlapci hrají s Kelly (Erin Moriarty) monopoly, mají Joe (Nick Robinson) a Biaggio (Moises Arias) zapálené doutníky. Když se ale kamera zaostří pouze na Joa, je vidět, že jeho doutník není zapálen. Vzápětí ale vydechuje kouř. (lili_jane)
  • Televízne noviny vo filme uvádzajú, že Joe (Nick Robinson) má modré oči. V skutočnosti ich má hnedé. (joker211)
  • Již podle anatomie hlavy lze vyvodit, že had, který uštkne Biaggia (Moises Arias), je nejedovatá užovka. Jedná se o užovku býčí - Pituophis catenifer sayi. (cze.Oi)

Související novinky

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

16.03.2015

Jordan Vogt-Roberts na sebe upozornil indie Králové léta a momentálně chystá dobrodružné retro Kong: Skull Island. Návratu nejslavnějšího opičáka se zúčastní třeba Tom Hiddleston (Avengers), Michael… (více)

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

20.10.2013

O čem přesně bude dlouho připravovaný Jurassic World, to studio Universal, producent Steven Spielberg a režisér Colin Trevorrow prozatím úspěšně tají. Po odkladu, který si vynutilo dolaďování scénáře… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno