Reklama

Reklama

Kašlu na lásku

  • USA Down with Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Úspěšná spisovatelka Barbara Novak (Zellweger) se stane terčem cynického, ale neodolatelného playboye Catchera Blocka (McGregor). Po eskapádě dvojsmyslných žertů a rafinovaných schůzek překvapí vás i sami sebe nečekaným rozuzlením. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem podruhé a pořád jako chlap můžu říct, že se to dá. Pastelové barvy, spousta přehrávání, ale také příjemný humor, herci a skvělá stylizace. Všechno to do sebe zapadá. Jen si nejsem jistý, zda je to určeno opravdu pro slečny. Mé se to nijak zvlášť nelíbilo. Pro ně je to asi moc hravé a vypiplané. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Typický film na 3,5 *, tak co s tím? Vtípků a povedených gagů habaděj, výprava fantastická, kostými - radost pohledět zvlášť na růžově laděnou Reneé, roztomilé herecké výkony hlavních představitelů. Bohužel i přes svou 100 minutovou stopáž ke konci zdlouhavé, obvzlášť na začátku filmu jsem si dlouho musel zvykat na jeho snad až přílišnou střeštěnost a ... no ... chtělo by to doladit. Jinak prima zážitek pro nudný večer. ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím... Film se mi docela líbil, to jo, ale něco mi tam prostě neštýmovalo. Aha, už vím. Ewan McGregor ! V životě bych něřekl, že tohle řeknu, ale říct to musím. Možná ženy budou opačného názoru (co možná-určitě) a budou se se mnou hádat, ale mě se zdálo, že dobře nevystihl roli nadrženýho šamstra. Renée Zellweger naopak čaruje. Do téhle role vklouzla jako noha do boty a moc se mí líbila. A čokoládu pojídá více než decentně (ironie samozřejmě :D). Hudba dobrá a ty retro kostýmky..no bomba...návrhářky si budou lebedit. Dávám 3* a klidně po mě mrskněte knížku Dawn with Love... ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

S retrofilmy, odehrávajícími se v 60. letech, mám trochu problém. Protože (bohužel) patřím k těm, kteří měli možnost (i když jako děti) báječná 60. léta zažít, myslím si, že vím něco o tom, čím lidé v té době žili, jak se oblékali, česali, upravovali, chovali, tancovali atd. Jsem tedy extrémně choulostivá na chyby, které se v těchto filmech obvykle v hojné míře vyskytují. Vždyť přece dnes není problém vyhledat si kvantum dobových materiálů a atmosféru 60. let nasát! V tomto ohledu mě velmi mile překvapil právě film Kašlu na lásku, od kterého jsem původně nečekala víc než prvoplánovou romantickou zábavu. Tady není co vytknout. Za modely Rennée Zellweger by se nemusela stydět ani Jacqueline Kennedyová, brýle Ewana McGregora by si klidně mohl nasadit Roy Orbison a to je jen to, co nejvíc bije do očí. I ve všech ostatních aspektech byl duch doby věrně zobrazen. Prostě nebýt těch provařených tváří hlavních představitelů, věřila bych, že se dívám na originál z poloviny šedesátých let. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hezký nápad, poněkud křečovité zpracování. 1) Crazy komedie upachtěně tlačí na pilu, což je místy až nudné. Kromě toho hlavní klad filmu, jeho vizuál roku 1962, pro mne není příliš důležitý._____ 2) Ale svižné to bylo, to ano._____ 3) Komentátor Oskar**** přesně uvádí, proč mě film příliš neoslovuje. Vyžaduje totiž "důvěrnou znalost parodovaného subjektu", tedy vztahových komedií z 50. a 60. let. Protože takových filmů znám málo, neumím ocenit ani jejich parodie._____ 4) Přitažlivý 32letý Ewan McGregor (svůdce Catcher Block) a příjemný 44letý homosexuál David Hyde Pierce (Peter MacMannus) taky udělají své a tak nakonec the ultimate catch has met his match. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • René Zellweger a Ewan McGregor se později společně objevili také ve filmu Miss Potter (2006). (skinny)
  • Daniel Orlandi navrhl pro tento film více než 100 kostýmů, včetně klobouků, košil a kravat. (Amplifier)
  • Po závěrečných titulcích následuje vtipný epilog s pěveckým duetem ústředního páru. (cariada)

Související novinky

Nová komedie pro Jennifer

Nová komedie pro Jennifer

21.03.2005

Jennifer Aniston si zahraje vedle Vince Vaughna v THE BREAK UP pro Universal Pictures. Mezi tímto rozhodnutím se ukázalo, že režie se chopí Peyton Reed, který už má zkušenosti s režií oblíbeného… (více)

Reklama

Reklama