Reklama

Reklama

Kašlu na lásku

  • USA Down with Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Úspěšná spisovatelka Barbara Novak (Zellweger) se stane terčem cynického, ale neodolatelného playboye Catchera Blocka (McGregor). Po eskapádě dvojsmyslných žertů a rafinovaných schůzek překvapí vás i sami sebe nečekaným rozuzlením. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film z doby, kedy slovo buzík bolo ešte považované za vtipné a mohlo sa normálne povedať bez toho, aby vás okoloidúci bradatý pán ubil kabelkou. Ale film je aj malým sci-fi. Renée s dlhým aj krátkym e je považovaná za krásavicu? Ako samozrejme, dnes po plastike sa už na seba nepodobá, podobá sa skôr na figuríny pri skúšobných kabinkách, ale ani predtým to teda žiadna parádnica nebola, maximálne tak ploštica. Inak pohodová romantická komédia bez chémie v tu vytvorenom páre. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kašlu na lásku paroduje jednak zlatá 60. léta, jednak filmovou produkci velkých amerických studií z oné doby. A navíc si utahuje i z módního feminismu a genderového hnutí. Z oné látky se určitě dalo vytěžit víc, film nepatří k těm, které by figurovaly v top žebříčcích, ale příjemné a funkční herecké obsazení z něj dělá přitažlivou podívanou. Renée Zellweger a Ewan McGregor prostě patří ke špičce a je to znát. Celkový dojem: 70 %. ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Jedničku za vizuálně dokonalé metropolitní retro, famózně stylového McGregora, přihrávače Sarah Paulson a Davida Hyde Pierce (ten člověk má neuvěřitelný komediální potenciál, narodit se o třicet let dřív, neměl by o práci nouzi) a rozpůlený záběr. Dvojku za režii, která měla korigovat jistou žánrem vnucenou předvídatelnost scénáře a Renée Zellweger, která je sice nestandardně estetická, dynamická a mimická, ale na můj omezený vkus přespříliš rozvěrně diblíkovitá. Horší známky do režisérské panu Peytonu Reedovi nepíšu. Chladné, ale zábavné. Coby šlápota mimo vytyčené trasy must see. A pro nás černobílé žrouty must must see. 85% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zabavna retrokomedia plna sexualnych narazok v ktorej ale bohuzial vôbec nefunguje romanticka cast a po velkom odhaleni v poslednej tretine sa film uplne rozpadne, takze som to ledva dopozeral. Hlavna dvojka je sama o sebe zabavna a skvele zahrana, ale väbec to medzi nimi neiskri. Retrostylizacia je roztomila a niektore sceny su velmi zabavne. Myslim, ze vizual a sestdesiatkove dialogy okopirovali velmi dobre, ale chyba tomu srdce. 6/10. ()

Parlay 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny snímku fungují po komediální stránce na výbornou (pousmání střídá úsměv od ucha k uchu), režisér má vše pevně v rukou a snímek až překvapuje svojí sebejistotou. Zbylá třetina (za ni by scénáristé zasloužili vytahat za uši) notně kazí výsledný dojem, avšak stále je to za čtyři hvězdičky díky jako vždy skvělému Ewanovi (snímek stojí za vidění už jenom kvůli němu), hravé (a zároveň pečlivě volené) stylizaci a D.H. Pierceovi v roli ňoumovitému šéfa. P.S. Jen je škoda, že se po "Moulin Rouge" opět nedostal ke slovu Ewanův výstavní hlas, zde to k tomu přímo vybízelo... ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • René Zellweger a Ewan McGregor se později společně objevili také ve filmu Miss Potter (2006). (skinny)
  • Daniel Orlandi navrhl pro tento film více než 100 kostýmů, včetně klobouků, košil a kravat. (Amplifier)
  • Nejen, že se film odehrává v roce 1962, byl natočen tak, aby vypadal, jakože byl natočen v roce 1962. Všechny postupy, dialogy, oblečení, a chování by mělo vypadat přesně jako v roce 62. (Amplifier)

Související novinky

Nová komedie pro Jennifer

Nová komedie pro Jennifer

21.03.2005

Jennifer Aniston si zahraje vedle Vince Vaughna v THE BREAK UP pro Universal Pictures. Mezi tímto rozhodnutím se ukázalo, že režie se chopí Peyton Reed, který už má zkušenosti s režií oblíbeného… (více)

Reklama

Reklama