Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Ukázka z filmu 1

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Ukázka z filmu 1

Recenze (137)

Compadre 

všechny recenze uživatele

Jedna z klasických Disneyovek. Zajímavý příběh, který mě jako děcko velmi zaujal a dnes musím navíc ocenit velice zajímavou stránku vizuální. PS: nemůžu si pomoct, ale celý ten příběh mi přijde tak nějak podivně psychedelický a samotná animace vypadá jako inspirovaná nějakým autorovým zážitkem na LSD. Bůh ví jak to tenkrát bylo.. :-) ()

enyama 

všechny recenze uživatele

4 hvězdičky jsou za zpracování.... Jinak bych dala mnohem, mnohem, mnohem méně a to proto, že Alenka je pro mě děsivá už od dětství. Nejvíc mi naháněly/nahání hrůzu karty jak se tam honí a vůbec. Když jsem to jen četla, tak mi to přišlo strašidelné. Když jsem to viděla "živé" na plátně.....už nikdy více, Disney, Burton...to je fuk, na tohle se prostě už znovu koukat nebudu a dětem to asi taky číst nedám (až nějaké budu mít:-) ). ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Dodnes vobec nechapem, preco je Alica v ceskom jazyku Alenka, ale radsej prejdem k hodnoteniu. Tuto verziu z roku 1951 som si prvykrat pozrela az dnes a teda po mnohych rokoch. Animovane Disney filmy milujem, najma tu klasiku, ale Alice in Wonderland nenaplnila moje ocakavania, zial. Neviem, mozno som uz prilis dospela na taky detsky film plny az prapodivnej fantazie. Ta uvodna cast, ako si Alica sedi na strome v krasnom parku sa mi pacila, ale akonahle sa ocitne v Krajine Zazrakov uz sa mi to nepaci. Nema to ani hlavu ani patu. Samozrejme chapem, ze ide o adaptaciu kniznej predlohy a cele sa to Alici sniva, ale aj tak. Chybal mi tam pribeh, nieco podstatnejsie nez iba nahananie zajaca ci hladanie spravnej cesty. Je to nieco ako kresleny Road movie, ale uplne ze crazy. Pacilo sa mi to mile dievcatko Alica, aj nejake tie slovne hracky, napr. "but, but, butter" (ktovie ako to nadabovali), tiez ten napad oslavovat UnBirthday (neviem, ci to je v knihe?) a celkovo sa mi pacilo aj to pitie ci nepitie caju na tej oslave, to bolo celkom vtipne. Ine vtipne situacie som tam nenasla, co je skoda. Miestami to bolo velmi nudne ( stale dookola sa zmensovanie a zvacsovanie Alice, hladanie cesty a stretavanie nesympatickych a nezaujimavych postaviciek) a miestami az skoro odporne (vsetko so Srdcovou kralovnou), to ani nebolo pre deti vhodne. Pesnicky ma vobec nebavili a na moje prekvapenie, nepacila sa mi ani jedna! A ten zaver? Tiez divny. Dievca sa zobudi a koniec. Cakala som, ze tam bude aspon nejake ponaucenie alebo co. Animacia vsak velmi pekna a kvalitna. Je to skoda, ze ma to sklamalo. Naozaj sa to neda ani len porovnat, o kolko viac sa mi pacila trebars Mala morska vila, Snehulienka ci Pinocchio. Skoda. 55% hlavne za pracu animatorov...az ma to mrzi, ze nedavam viac. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch disneyovek, právem šířící děsivé představy o kýčovitosti a blbosti filmů WD studia. Příběh je pryč, zůstalo jen několik "roztomile" potrhlých zvířátek, které v "rozkošných" písničkách hupkají. Přitom Disney vyprodukoval několik filmů, které se ke klasice řadí právem... no Alenka k nim rozhodně nepatří. Nezajímavá titulní postava, opravdu otravné vedlejší charaktery, nulový příběh (přitom tak úžasná předloha), nechutná roztomilost všeho co se jen na moment objeví... I přes minimální délku bylo třeba hodně přemáhání, abych film vůbec dokoukal. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3miliónyTržby USA $5,232,000Tržby Celosvetovo $5,232,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,813,306 //počet predaných kusov 340,841Tržby za predaj DVD v USA $23,236,936 //počet predaných kusov 1,317,760║ Bláznivý rozprávkový svet plný tej najbohatejšej fantázie. Animačne ako je u Disney zvykom prvotriedne. /80%/ ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Ve své době měl tento Disneyho film problémy s cenzurou. Té se nelíbila scéna s housenkou kouřící z vodní dýmky hašiš. (wosho)
  • Alici prepožičala hlas vtedy trinásťročná Kathryn Beaumontová, ktorá dabovala aj Wendy z Petra Pana. (Hystory)
  • Projekt byl ve vývoji po dobu 10 let. Samotná produkce pak zabrala let 5. (Dlee)

Reklama

Reklama