Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Ukázka z filmu 5

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Ukázka z filmu 5

Recenze (137)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Fascinující psychedelie plná odkazů, metafor a motivů, které jsou o to nepříjemnější, o co starší jste... Pro člověka doposud Alenkou nepoznamenaného (přičemž Švankmajerova a Burtonova se evidentně nepočítá) neuvěřitelně silný zážitek, který se mnou ve 24 letech zamával podobně, jako svého času animovaná Farma zvířat (natočená o tři roky později). Když Alenka začala barvit růže na červeno, chtělo se mi zvracet... A ta animace.... Bože, ta animace... Pojem "Projít králičí norou" konečně dostává ten pravý význam, to není jen dojem, to je doslova emoce, zcela unikátní a specifická, rozdělující vše na PŘED a POTÉ... ()

Honzus 

všechny recenze uživatele

Jedním z důvodů, proč bych se chtěl vrátit do doby, kdy mi bylo pět, je nechat se s rozzářenýma očima znovu fascinovat Blbounem, Kočkou Šklíbou, Srdcovou královnou a dalšími postavami fantastické říše divů. Objektivné velmi nadprůměrná, pro mě osobně však nejkouzelnější a nejnostalgičtější disneyovka. ()

Reklama

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě že to na Alenku s Johnnym Deppem nemá. Ale určitě to bylo mnohem lepší než Alenka od Švankmajera. A to že je v našich snech svět plný zázraků je pravda. Zdálo už se mi tolik věcí ze života, které mě někdy až dojímají. Přítomnost a moudrá slova zesnulé babičky Knápkové, usmíření s kamarádem, setkání s mým bývalým spolužákem jehož vzhled mě na základce hodně poznamenal.. Některé věci jsou přítomnost a stále trvají. Ale některé již odešly a zůstávají pouze v našich snech. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nepřetržitých 70 minut šíleností a surreálných scén (kam se hrabe Burton)! Film nemá vlastně žádný děj, bezstarostná Alenka putuje od jednoho extrémního blázna ke druhému, společně si zazpívají a jde se dál. Bez motivace, je jenom zvědavá. Trochu mě postava zaujala snad až ke konci, kdy už má sama po krk neustálých potrhlostí a chce se konečně dostat pryč. Kvalita animace a fantazie výtvarníků ale nemá konkurenci ani dnes. ()

tempus 

všechny recenze uživatele

Až uvidíte tento film, tak nemusíte ani číst předlohu. Z obojího mám stejné pocity (je to tak trochu zmatek,ale tak nějak správňácky příjemný). Úprava: před Burtonovskou Alenku jsem si oživil vzpomínky na tuhle Alenku v této říši divů. Protože si myslím, že vystihuje myšlenku a atmosféru (Alenka je v krajině, kterou si vysnila, ale když se tam pohybuje a poznává jeho obyvatele, které nejdříve jí přijdou zajímavý, a pak, jak je poznává, jí přijdou protivný - výjimkou je kočka Šklíba). Po delším promýšlení, jestli nezvednout hodnocení (není to můj oblíbený film, ale přijde mi to dostatečně svůj) jsem se přiklonil k zvýšení *. I když před dospělejší, smutnější (bloudění v lese) části se zpěvnějšími písničkami, je části dětská, slabší s blbounem a mrožem. PS: bylo by přehnané tvrdit, že domluvit se se zajícem Doupňákem a Kloboučníkem, je kafkovské? ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Pre film bolo napísaných 14 piesní. (Hystory)
  • Ve své době měl tento Disneyho film problémy s cenzurou. Té se nelíbila scéna s housenkou kouřící z vodní dýmky hašiš. (wosho)
  • Projekt byl ve vývoji po dobu 10 let. Samotná produkce pak zabrala let 5. (Dlee)

Reklama

Reklama