Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Portrét sedmnácitileté dívky během čtyř sezón a čtyř písní.... Studentka Isabelle během léta v jihofrancouzském letovisku absolvuje svou první sexuální zkušenost. Prázdninová epizoda je však jen začátkem příběhu zvídavé dívky, která se po návratu do Paříže začne za peníze scházet s nejrůznějšími staršími muži. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (181)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Isabelle je velmi krásná přemýšlivá dívka, která co nevidět oslaví své sedmnácté narozeniny. K těm si dá sama dárek v podobě první sexuální zkušenosti, která však zklame její očekávání. Od té doby objevuje a hledá mezi staršími muži něco hlubšího, nepoznaného, co by ji naplnilo. Nevím přesně, co bylo záměrem scénáristů, zda poukázat na hluboké a složité myšlenkové pochody dospívající (každé?) dívky, nebo jen natočit líbivý snímek s krásnou hlavní protagonistkou, na jejíž prsa by se pak celý film dobře koukalo. Pevně doufám, že mnozí v tom našli tu hloubku, která ukazuje jistou syrovost a pragmatičnost hlavní hrdinky. Ta stoprocentně využívá všechna pozitiva, jež ji život staví do cesty a těch negativních stránek se snaží okamžitě zbavovat a ze života vytěsňovat. Zajímavý a pomalý film s jistou dávkou erotična. 80% ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Vůbec to neni špatnej film, jak by z místních hodnocení mohlo vyznívat - celkově je mi to mnohem sympatičtější než třeba Nymfomanka. A docela mě to vzalo. Herci jsou dobrý a přesvědčivý, i když je pravda, že samotná Marine toho herecky zas tak moc nepředvede. A s tim, že to ani tak neni film o dospívání jako spíš o tom, že zpovykanej a znuděnej fracek pořádně neví, co se sebou, to v zásadě souhlasim - ale copak to něčemu vadí? Copak by se o tom nemělo mluvit, točit o tom filmy atd.? A když už jsme u toho, myslim si, že to s dospívánim, hledání sebe sama svejch hodnot v dnešní době relitvního luxusu a blahobytu vlastně souvisí víc, než se může zdát, byť je to pohled možná z trochu jinýho konce. Za mě je to mezi 3 a 4*. ()

Reklama

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Marine Vacth je jistě velice pěkná slečna a člověka baví se na ní koukat, nicméně mu je chvilkama až zle, když to vidí. Není to žádné veledílo, které by vás nějak oslovilo. Plyne si to pomalu svým tempem. Chvilku vás naštve a potom zase zklidní. Ničím však nijak zvlášť nepotěší. Je z toho hodně cítit taková ta francouzskost a určitě to stojí za to vidět. Jednou však stačilo a příště si musím pustit něco veselejšího. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Cosi poetického v tomto filmu se mě dotklo, vnitřní rebelie charismatické hrdinky v excelentním podání neznámé Marine Vacth, příjemná atmosféra a snad i drobek humoru. Jen 17 je film skromný na slova a přitom tak výmluvný, nejedná se o žádné epické drama plné psychologie, prostě jen ostré i něžné vyprávění o podivné holce, která přistupuje k sexualitě a dominanci nad muži svým vlastním způsobem... 8/10 ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je film o tom, jak se baví sedmnáctileta dívka v době svého volna. První sexuální zkušenost měla naše hrdinka s mladým jinochem a asi nic moc, tak se přeorientovala na starý dědky, kteří ji celkem slušně platili i když to vlastně vůbec nepotřebovala, protože vše potřebné včetně nemalého kapesného měla od svých rodičů, kteří ji tak trochu odmalička rozmazlovali. Spíše z rozmaru anebo z fetiše vyhledávat a čuchat staré páchnoucí těla svých zákazníků si tahle malá rozmazlená princezna mohla založit deník mladé nymfomanky. Vše procházelo v pohodě až do doby, kdy jeden dědek doslova nad hrobem jí při jednom šoustu vytuh a to doslova tak, že už se neprobral. A musím přiznat, že to je pro chlapa krásná smrt, co si budeme povídat. Po tomto excesu všechno prasklo a my můžeme sledovat psychologickou hru v nímž hraje hlavní roli její nejbližší příbuzenstvo, které neví, jak se k této malé promiskuitní studentce chovat. Na tomto filmu se mi líbilo, že tvůrci zbytečně nemoralizovali, nic nerozebírali a nechali příběh volně běžet bez sebemenších zádrhelů. Dalo by se říci, že tento snímek je tak trochu malou propagandou, jak přijít snadno k penězům a taktéž věřím tomu, že mnoho studentek místo toho, aby vytírali záchody v Mc Donaldu, tak si místo toho párkrát přivydělají tímto nejstarším řemeslem světa. Za tento mírně komediální počin, který podráždí vaši sexualitu a zejména mužům přivodí divoké sny dávám něco přes 70%. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (6)

  • Scéna, kdy se Isabelle a Alex dívají z mostu na Paříž, se odehrává na slavném Pont des Arts, který je často ve filmech využíván pro romantické scény. (claudel)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama