Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do pražských ulic se vrací vyřizování účtů mezi ruskojazyčnou mafií. Bohužel v rámci jejich boje přijde o život i zcela nevinný člověk. Mocní ve vedení mafiánských skupin jsou neúprosní a kdo nehraje podle jejich pravidel, musí z kola ven. Proniknout do těchto struktur vyžaduje vynikající úsudek, a ještě lepší kontakty. (Česká televize)

(více)

Recenze (62)

bloom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakmile se na scéně objevil Petr Štěpánek, začal jsem si přát, aby na to došlo. A v posledním záběru se mi to splnilo - obrovský fanservice a jedna ve třetí sérii jedna z nejsilnějších scén (na které byl ostatně celý díl dost bohatý). Případ sám o sobě byl docela zmatený a herecky ho odtáhnul Miroslav Hanuš (jehož Korejs asi evidentně ještě neopustil "temnou stranu"). ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fůůů, tak propojení s Devadesátkama takovýmhle způsobem bylo teda nečekané, a Štěpánek jako starej Tůma (Sokol) to zabil, a usmiřovačka s Plíškem vlastně krásně uzavřela celé Devadesátky. Závěr určitě jedna z nejlepších scén seriálu, a to v ní nepadlo ani slovo. Samotný případ už je na vedlejší kolej, a slouží hlavně k tomu, aby posunula vztahy v rámci 1. oddělení, a celé 1. oddělení do velkého finále. Doufám, že se uzavřou všechny linky, furt to je s Pražákem takové, že může bejt donašeč, nemusí bejt, snad to nezůstane otevřené, kdo je tím hlavním padouchem celé série. Paní ředitelka je jednoznačně nejnesnetilnější postavou v našem prostředí posledních let, a být Lucií Štěpánkou, tak se budu bát, aby mi na ulici někdo neplivnul do ksichtu, protože takovéhle osobně bych klidně do toho obličeně jednu dávku pustil. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně taky trochu toho organizovaného zločinu a vyřizování účtů v rámci mafiánských organizací. Případ samotný byl však docela o hovně. Hlavní housle zde hrály strukturální změny prvního oddělení a narůstající pičoismus e-ředitelky. Pod takovou neschopnou a namyšlenou krávou bych skončil asi hned první den. Krásná ukázka, jak lze snadno a efektivně zbavit oddělení personálních kvalit a dosazení party poslušných, leč mnohdy absolutně neschopných oveček. Je trochu smutné, že se takové čistky týkají i oddělení pro vyšetřování vražd. [75 %] ()

RedRose

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsmutnější je, že ta neskutečná kráva, nebude vymyšlená, protože tyhle "šéfky/šéfové" opravdu existují, není jich málo a mnozí z nás je známe. Ta Kozákova bezmoc je z obrazovky fyzicky cítit!! Nic proti Štěpánkovi, ale mohli Sokolovi v maskérně pár let přidat a šlo by to :-) Závěrečná scéna naprosto odbourávací! ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále Devadesátek v předposledním dílu P1O - za to jedna hvězda navíc. Dalo se to čekat, když byl Kozák tak sentimentální a na Tůmu zavzpomínal. Ovšem realizace opravdu potěšila, zejména ta závěrečná scéna z dálky přes okno, všeříkající a přitom beze slov. /// Samotný případ tentokrát poněkud zastínily šílenosti paní e-krávy ředitelky, kterou skvěle podala Lucie Štěpánková. Uff, co dodat, nejhorší je srážka s blbcem. Jen nechápu Kozáka, že si nestěžuje. Asi hrdost. Kde je doprčic Dušan? ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Na epizodní roli se s tehdejším moderátorem České televize Jakubem Železným dohodli tvůrci spontánně během živého vysílání Událostí, komentářů (1990), kam byli pozváni jako hosté. V epizodě vystupuje v cameo roli moderátora. (fallrock)
  • Závěrečná němá scéna ze setkání Kozáka (Ondřej Vetchý) a kriminalistů Plíška (Bolek Polívka) s Tůmou (Petr Štěpánek) se natáčela v restauraci U Zpěváčků. Právě tato restaurace sehrála významnou roli v reálném případu, kdy se sem na toalety přiběhli umýt pachatelé potřísnění krví. Provozovatelka restaurace podezřelé zakrvácené papírové utěrky z toalety pro jistotu zajistila a předala policii. Následně z nich genetici zjistili DNA jednoho ze spolupachatelů. (fallrock)
  • Tvůrci uvažovali o variantě, že by vyšetřovatele Tůmu z Devadesátek (od r. 2022) hrál také zde Ondřej Sokol. Sokol byl pro a navrhl, aby ho o třicet let „ostaršil“ umělecký maskér David Šesták, se kterým se znal z natáčení pořadu Tvoje tvář má známý hlas (od r. 2016) a také z divadelní spolupráce na hře „Ujetá ruka“. Vytváření masky starého Tůmy by ale zabralo několik hodin času, což bylo časově neslučitelné se Sokolovým nabitým harmonogramem. Hledal se tudíž jiný herec ve věku sedmdesátníka. Byl osloven Jan Kanyza, který ovšem odmítl s argumentem, že už s herectvím skončil. Na roli nakonec kývl Petr Štěpánek. (fallrock)

Reklama

Reklama